ile litrów wody dziennie?
Napisano Ponad rok temu
Po dzisiejszej wizycie u dietetyka dostałem zalecenie wypijania 5 litrów wody dziennie, nie zależnie od tego czy jeszcze poza tym będę wypijał herbatę czy kawę. Nie uważacie, że to za dużo?
Swoją drogą 2 litry jeszcze jakoś bym przemęczył, ale 5 litrów....wielbłądem przecież nie jestem.
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie było by to zdecydowanie za dużo ale ja mały jestem, chodź jak przypuszczam nie 2/3 razy większy od Ciebie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jakieś jeszcze rady dawał?
Dietetyk ma jakieś certyfikaty wykształcenie cokolwiek?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli już na tym etapie nie wierzysz w magię dietetyki, to nie męcz się. Nie zadziała.Witam,
Po dzisiejszej wizycie u dietetyka dostałem zalecenie wypijania 5 litrów wody dziennie, nie zależnie od tego czy jeszcze poza tym będę wypijał herbatę czy kawę. Nie uważacie, że to za dużo?
Swoją drogą 2 litry jeszcze jakoś bym przemęczył, ale 5 litrów....wielbłądem przecież nie jestem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Polak: Jak wypijesz wiadro wody to dostaniesz kurczaka
Ruski zgodzil sie Polak przynosi wiadro wody i Ruski pije, pije, pije prawie uszami wylazi wreszcie wykonczony klapnal na lawke z pelnym brzuchem az mu sie ulewa.
Polak: I co chcesz tego kurczaka ?
Ruski: eeep nieeeee mogę juz
Polak: No widzisz Ruski - tobie sie pić a nie jeść chcialo ....
Dla mnie to zbyt duza ilosc nawet przy dietach sosuje sie max 2,5 litra
To tylko sie tak mowi ze zdrowo jest duzo pic trzeba znac umiar nerki tez maja ograniczone mozliwosci.
Napisano Ponad rok temu
11.30- 50g (kasza gryczana lub brązowy ryż), 150g chudej ryby, 150g brokuł lub kalafior
15.00- 150g chudego, dowolnego gotowanego mięsa, 200g warzyw, 1 łyżka oliwy z oliwek/
17.00 150g ryby wędzonej (mało słona) z 200g warzyw LUB 150g mięsa z kurczaka w galarecie
cynk, magnez, witamina C , zioło Tribullus
5 L wody dziennie.
Taką dietę mi ustalił na prynajmniej 6 tygodni. Z tego co sprawdzałem to certyfikat ma i mistrza Polski w kulturystyce...ale nadal nie jestem przekonany do takich ilości wody i do tego te 5 jajek dziennie.
Napisano Ponad rok temu
Fakt że możliwe jest zatrucie wodą, ale występuje w przypadkach zaburzeń psychicznych albo konkursów w piciu wody.
do 1.5 galona można pić bez obaw, po prostu duzo się sika. Poza tym, jeśli zaczniesz się źle czuć zawsze możesz ograniczyć wodę do 2 l i zobaczysz czy to od tego.
Napisano Ponad rok temu
zadne 5 jajek, tylko 2 jajka i trzy bialka. malo, ja byl dal wiecej. ale dieta ogolnie wyglada porzadnie.Taką dietę mi ustalił na prynajmniej 6 tygodni. Z tego co sprawdzałem to certyfikat ma i mistrza Polski w kulturystyce...ale nadal nie jestem przekonany do takich ilości wody i do tego te 5 jajek dziennie.
ale jak ma mistrza polski to widac moze ma plan jakis.
hmm tak szczerze mowiac, to ja dzis przed silka wypilem 400ml z bcaa, na silce co najmniej 1l, po silce kolejne ~600ml z szejkiem, potem jedna butelke 1.5l, czyli juz mam 3.5l a jest dopiero 15
o ile dalej nie widze zwiazku miedzy iloscia plynow a oczyszczeniem organizmu, o tyle cofam co powiedzialem o 5l.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zniesiona lordoza szyjna
- Ponad rok temu
-
Powstaje Rodzinne Centrum Rekreacji, Sportów i Sztuk Walki
- Ponad rok temu
-
sauna