Miesha Tate vs Ronda Rousey
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale kurde nie wiem, jak miesha tak dlugo wytrzymala supermobilne kobiece stawy chyba. ta reka sie paskudnie wygiela, a ta pozniej "yeah, it hurts a bit"
oczywiscie nie powinnismy oceniac fighterek na podstwie wygladu, tylko umiejetnosci...
ale
obie fajne
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
damska walka mma, jakby nie była zacięta, jest dla mnie standardowo brzydka jak szlag.
poza tym obie - jak wszystkie chude laski - ładnie prezentują się w ubraniu. w skąpej bieliznie (domniemywam, że nago w tym przypadku też) wyglądają tragicznie. :nie:
spina na ważeniu - porażka w zestawieniu z luzem innych uczestników wydarzenia.
Napisano Ponad rok temu
Złamala jej rękę? 0_o
Pudzian by się wśliznął....niewątpliwie...
Napisano Ponad rok temu
A co do wyglądu obu pań... Serio lubicie dziewczyny z kalafiorami
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
SoS dobrze podsumował: lol.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nawet jeśli Kaufman jej nie znokautuje, to nie widziałbym dla Rondy szans w walce z Cyborgową. Jej stójka jest zbyt drewniana, a parter prosty i szarpany. Rowdy jest imponująca, ale to typowy one-trick pony.
Podejrzewam, że będzie jak z Pudzianem - niby ćwiczy ze świetną ekipą, niby na treningu wszystko wchodzi, ale to co było do dupy pozostanie do dupy. Ale chciałbym się mylić, bo laska kręci mnie niesamowicie
Napisano Ponad rok temu
Jednak kalafiory mają coś w sobie
skrzepy krwi
Napisano Ponad rok temu
Franek: porównanie do Pudziana niesmaczne. Co do wpięcia w żółwia i "opatrzności losu" - różnica między jedną a drugą jest taka, że będąc w ciekawej sytuacji to Ronda wyciągnęła co trzeba. Dodatkowo, wyrwała łapę zupełnie tak samo jak z kilkoma innymi dziewczynami w przeszłości - to było przewidywalne, sama przyznawała, że będzie dążyła do łamania. Mimo to - solidna w parterze Tate - skończyła tak samo (i co jej po tych zapasach?). Tutaj powinny być dodatkowe owacje. Nie mogę Ci darować tego Pudziana.
Pamiętajcie, że mma kobiet wciąż raczkuje - każda kolejna mistrzyni wnosi coś nowego (to co do Strikeforce). Kiedy Coenen poddawała laski (będąc rdzennie MT) każdy myślał - fajny przekrój. Kiedy Miescha ją poddała każdy myślał - stójka słaba ale bjj solidne a różnicę zrobiły zapasy. Teraz wchodzi Ronda z najlepszym kobiecym judo i trzeba znowu zrewidować podejście. Kobiety mają teraz łatwiej (bo kopiują metodykę z lat męskich doświadczeń) ale myślę, że stójka obu lasek z wczoraj a stójka Royce'a z UFC 1 to jednak inna bajka.
PS. Profil Rondy przywodzi mi na myśl Palharesa - ten też teoretycznie jednowymiarowy ale nikt tak jak on nie urywa nóg. Stójka oczywiście z biegiem lat solidnieje ale wirtuozem nie jest. Podobnie może być z Rondą, pod warunkiem, że będzie miała motywację by przy tych efektach, które ma pracować mocno nad innym elementem. Myślę, że ma poukładane w głowie, ma zdrowe podejście i jest ambitna. Nie mogę się doczekać jej walki z Kaufman.
Napisano Ponad rok temu
A co do Rondy to w wywiadzie, który jest na fightsport mówiła:
Więc to raczej nie było polowanie na rękę tylko robienie czegoś z braku innych pomysłów.Wszyscy myśleli, że ta balacha z początku walki wejdzie i odklepiesz swoją rywalkę. Co sobie myślałaś, gdy miałaś rękę Tate?
Nie uważałam, że jest to dobra balacha. Po prostu improwizowałam z pozycji w której się znalazłam. Nie mogłam zająć dogodnej pozycji. Nie czułam, że wyciągnę tą dźwignię.
Napisano Ponad rok temu
Poczytaj wywiad(y) w oryginalnej wersji językowej - wtedy nie tracisz na przekładzie, nawet dobrym.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
UFC FX2 kontrowersje z punktowaniem
- Ponad rok temu
-
Waga musza w UFC
- Ponad rok temu
-
Prośba o pomoc w rozwoju
- Ponad rok temu
-
UFC on Fox Alves vs Kampmann
- Ponad rok temu
-
Pudzian vs Bazelak czyli polski wiejski bad blood...
- Ponad rok temu
-
nie ma mocnych na nóż
- Ponad rok temu
-
UFC 144!!!
- Ponad rok temu
-
KSW 18 ogólna dyskusja
- Ponad rok temu
-
Transmisje polskich i zgranicznych gal MMA.
- Ponad rok temu
-
Seminarium na temat treningu szybkości i siły eksplozywnej.
- Ponad rok temu