Miesha Tate vs Ronda Rousey
Napisano Ponad rok temu
Zgadzam się z cieglo.
Napisano Ponad rok temu
Dodatkowo - przypomniało mi się przy okazji - Ronda ma ciekawe podejście do życia i ma śmiałość do tego by iść pod prąd. Ostatnio skrytykowała rozbieranki lasek dla magazynów (chyba Palmer dla Playboya) w sytuacji gdy wszyscy klaszczą, że to takie modne i w ogóle cool. "Gdyby moja dała się tak zdjąć to bym kurwę powiesił" - zdała się mówić Piąteczka dla Rondy, dziewczyny - szanujcie się ;-)
PS. Ktoś pisał o kalafiorach - zauważyłem, że tylko Ronda takie ma. Inna sprawa, że na co dzień robi dobry użytek z długich włosów i fajnie je maskuje.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Swoją drogą, jak wygląda parter Santosowej? Jakoś nie ciągnie mnie do oglądania jej walk więc nie mam zdania (ma tylko jedno oficjalne zwycięstwo przez poddanie a sama purpura bjj niewiele mówi). Jeśli Ronda jest w stanie sprowadzić Santos na ziemię to to może się okazać kluczowe (wtedy seria wyrwanych kończyn spokojnie może trwać).
Inna sprawa, że teraz na taką walkę widoków nie ma...
Napisano Ponad rok temu
Na bank będzie w tej wadze,bo tylko tu jest robiony pod Nie już hype i to już teraz.
W walce może się zdarzyć oczywiście wszystko,ale nie daję Rondzie nawet 10%szans na wygranie. Jest szansa,że to druga kariera w stylu JJ,ale bardzo,bardzo, mała ;-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i podobnie to postrzegam jako sympatyk wielkich petli kolarskich;)
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
rampage odkrywa ze jest cos takiego jak teść
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PS. Ktoś pisał o kalafiorach - zauważyłem, że tylko Ronda takie ma. Inna sprawa, że na co dzień robi dobry użytek z długich włosów i fajnie je maskuje.
Napisano Ponad rok temu
Co do obrazków, ja tam nic paskudnego nie widzę. Jeśli faktycznie warzywo to dobrze się z resztą komponuje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli naprawdę nie widziałeś różnicy między niewykorzystanymi szansami Tate, a poziomem, który prezentują nawet średniacy w męskim MMA, to faktycznie może się wydawać, że Ronda jest świetna. Ale ona nie jest świetna, jest skuteczna, ale w moim odczuciu dziewczyny z poprzedniego superfightu rozłożyłyby ją bez mniejszych problemów. Carano swoim kickboxingiem i umiejętnością unikania parteru, a Cyborg przekrojowością i męską techniką.
Co ciekawe, w Internecie jest wielki zachwyt nad Rondą, a z kim nie gadam na żywo to są zawiedzeni jej boksem i grapplingiem (nie mówię tu o samych zapasach i kończeniu balachą, które ma wymasterowanie). Nawet ta końcowa balacha wyglądała jakby walczyła z amatorką, byle rączki po twarzy, łapie wyciągniętą rękę, pracuje nogą w identyczny sposób jak zawsze... byłem zszokowany, że Tate się na to dała.
A te opinie o poprzednich zawodniczkach nie pokrywają się z tym, co słyszałem od ludzi. Ja zawsze słuchałem, że jest Cyborg, potem trochę niżej Gina, a potem amatorki - i nie chcę się wymądrzać, ale faktycznie te walki kobiet były na strasznie niskim poziomie.
Napisano Ponad rok temu
Co ciekawe, w Internecie jest wielki zachwyt nad Rondą, a z kim nie gadam na żywo to są zawiedzeni jej boksem i grapplingiem (nie mówię tu o samych zapasach i kończeniu balachą, które ma wymasterowanie).
Chyba judo, bo sprowadzeń zapaśniczych to tam za bardzo nie miała ;-)
Napisano Ponad rok temu
Podejrzewam, że walka z Kaufman będzie podobna. Sarah w sobotę dużo walczyła w takim półklinczu, żeby miec miejscie do ciosów. Ale to jest prezent dla judoki. Ich dystans. Skończy się na mocnym ogoshi i balachą w 1 rundzie.
Napisano Ponad rok temu
Chyba judo, bo sprowadzeń zapaśniczych to tam za bardzo nie miała ;-)
Mówię tu o obronie przed zapaśniczymi sprowadzeniami, mało kto ją po judocku atakuje. No i wiele z tego judo, w tym przygotowanie do podcięcia w tej walce były typowo zapaśnicze, w judo chwyt w takich sytuacjach jest zupełnie inny.
Parę następnych walk pokaże czy Ronda robi postępy tam, gdzie wygląda najsłabiej, jaką ma szczękę (myślę, że Kaufman powinna to przetestować) i na ile jej zwycięstwa wynikają z niskiego poziomu przeciwniczek, a na ile faktycznych uberumiejętności. Życzę jej jak najlepiej bo ma charakter i judo oraz zapasy, o których poziomie całe życie będę mógł tylko marzyć.
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze co do Pudziana - niesmak mam dlatego, że Ronda to olimpijka, z właściwym nastawieniem, prawdziwy wojownik. Pudzian to napchany koks, który "szuka nowych wyzwań". Różnica już tutaj oczywista. Popatrz też na umiejętności - Ronda ma braki, ale wynikają one ze specjalizacji. Mimo wszystko - daje radę znakomicie. Co ma Pudzianowski? Czy w jego przypadku można mówić o brakach?
Jeśli chodzi o porównania z Carano czy Santos - nie wiadomo jak się potoczy, musimy poczekać by się dowiedzieć. Mnie cieszy, że taka dyskusja jest i że na horyzoncie mamy figurę, która zmienia kobiecie mma - dzięki temu jest więcej strawnego mma dla nas
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Żeby jeszcze Tate miała pojęcie o zapasach i sprowadzała jak Randi Miller, to można byłoby ocenić wybrony.
Napisano Ponad rok temu
Przy okazji zahaczyłem też i walkę Kaufman z Davis. Bardzo fajna, ale przyznam, że mimo wszystko bardziej przemawia do mnie grappling kobiet niż obijanie twarzy. Boks Kaufman faktycznie nie ta liga co laski z main event, Davis też nieźle łokciami dawała radę (mogła spróbować parteru zanim straciła pierwsze dwie rundy, mogła też próbować wykręcić coś już parterze w trzeciej). Nie zmienia to faktu, że nie widzę możliwości by Kaufman obroniła się przed sprowadzeniami Rousey. Ona po prostu zbyt dobrze wie co robi, jest silna i w parterze naprawdę nie widzę na nią mocnych (zagadką jest dla mnie wciąż podłoga Santos).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
UFC FX2 kontrowersje z punktowaniem
- Ponad rok temu
-
Waga musza w UFC
- Ponad rok temu
-
Prośba o pomoc w rozwoju
- Ponad rok temu
-
UFC on Fox Alves vs Kampmann
- Ponad rok temu
-
Pudzian vs Bazelak czyli polski wiejski bad blood...
- Ponad rok temu
-
nie ma mocnych na nóż
- Ponad rok temu
-
UFC 144!!!
- Ponad rok temu
-
KSW 18 ogólna dyskusja
- Ponad rok temu
-
Transmisje polskich i zgranicznych gal MMA.
- Ponad rok temu
-
Seminarium na temat treningu szybkości i siły eksplozywnej.
- Ponad rok temu