Nowa strona Kobudo Polska
Napisano Ponad rok temu
KOBUDO POLSKA
Kobudo Polska - to grupa fanów zainteresowana tematem tradycyjnego Okinawa Kobudo. Celem grupy jest wymiana doświadczeń i materiałów związanych z Okinawa Kobudo. Zapraszamy do współpracy wszystkich miłośników tej sztuki walki.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
nie spodziewam się że tacbat się odezwie, chyba jest zbyt taktyczny jak uczy mnie poprzednia komunikacja
Może inaczej, jest ktoś inny kto wie co oni ćwiczą? Ja bym z chęcią posparował na różną broń, nawet dojechał raz na jakiś czas.
Napisano Ponad rok temu
Nie nie jestem "zbyt taktyczny", tylko po prostu nie mam czasu na czytanie codzienne forum.
Niestety forum nie powiadomiło mnie o nowym wpisie mimo, że mam założone śledzenie tematu.
Wszystkie informacje na temat szkoleń znajdują się an naszej stronie :
Ponadto zapytania można nadsyłać na adres do korespondencji:
oraz odwiedzić strony:
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Wszystkie informacje na temat szkoleń znajdują się an naszej stronie :
tacbat, jak może zauważyłeś nie porozumiewamy się w tym dziale przez adwokatów, koleżankę siostry czy walla na FB. Jeśli kriss normalnie zadaje Ci pytanie, uprzejmość nakazuje nie wciskać za wycieraczkę drugiej ulotki, tylko normalnie odpowiedzieć.
:roll:
Napisano Ponad rok temu
Informacji jest tyle,że musiałbym to kopiować i zawalać forum, a może nie wszystkich to interesuje.
Dlatego pozwoliłem sobie na odnośnik do strony, ale jeśli to nie wystarczy odpowiadam wprost.
Tak prowadzimy zajęcia codzienne ok.6-8 godzin w zakresie pałka, kij, yawara, tonfa, kama, sai, nunchaku, oraz dla grup zaawansowanych Nunti bo, Eku, sansetsukon... .
Do tego seminaria sobotnio niedzielne. W ramach zajęć są także sparingi, jako część programu treningowego.
Dodatkowo zajęcia szkoleniowe wyjazdowe, seminaria, szkolenia dla firm ochrony.
Napisano Ponad rok temu
A sparujecie czy tylko robicie układy, odtwarzacie historię?
Napisano Ponad rok temu
A co to znaczy "odtwarzacie historię" ?
Napisano Ponad rok temu
A jest szansa z wami posparować na broń?
Macie może kogoś w Wawie chętnego do sparingu? (albo w Lublinie)
Napisano Ponad rok temu
Okinawa Kobudo ma swoje podłoże historyczne, i tego nie da się odrzucić, tak więc używając Twoich słów trochę "odtwarzamy historię", ale tylko jeśli chodzi o kobudo. Na tej bazie, fundamencie staramy się poznawać u źródeł także techniki Jitsu (Hanbo Jitsu, Tonfa Jitsu...), a także techniki w formie combat, dostosowane realiami do obecnych warunków i zagrożeń. Stąd trening pałką teleskopową, PR-24, (PW. wz. 95), RRB i inne.
Sparingi w formie sportowej raczej u nas nie istnieją, jeżeli o to Tobie chodzi, ale jest to pewien element w treningu z którego na pewnym poziomie wyszkolenia korzystamy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Noz oczami Vasiliewa
- Ponad rok temu
-
Łucznictwo a prawo
- Ponad rok temu
-
Get Tough!
- Ponad rok temu