Pulsometr
Napisano Ponad rok temu
Mój pulsometr już mnie nie lubi i chyba bede musiał kupic cos nowego. Patrze na allegro np. na to:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
wyglada ok, kodowania nie potrzebuje. Ale zastanawiam sie, czy moze znacie cos lepszego, co miałoby dodatkowo opcje
- sciagania na kompa danych dot. pulsu w czasie treningu (wykres?) - bardzo wskazana cecha
- notowanie gps do zgrania też (do biegowych treningow)
z gory dzieki za sugestie.
Napisano Ponad rok temu
a może twój pasek sie rozkodował dlatego nie wspolpracuje z zegarkiem ?
tak dla przykladow , bedzie rozrzut cenowy
a jak dokupisz takie coś, to masz wykresy pracy serca na PC
ogólnie na allegro moze lepiej kupić jakiś droższy Sigmy albo Beurery ?
osobiście korzystałem z Polarów , ale to drogie ustrojstwo ;/ podstawowa wersja , najmniej funkcji to cena ponad 600zł , ale za to jakość nieporównywalna
Napisano Ponad rok temu
wyszło 100/60 i puls 70
czy to niskie tętno znaczy że mam zadatki na długodystansowca?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Exercise features
Saves data transmitted from your heart rate strap when exercising.
wiec pewnie trzeba to pudeleczko miec przy sobie jak sie biega i na biezaco zegarek wysyla dane do tego przetwornika, a potem podpinasz pod kompa i leci wykres [ wiec raczej nie trzeba miec tego w promieniu 2-3 m od kompa, to by troche klocilo sie z ideą biegania , bo ciezko biegac po domu ]
co do pulsometru z GPS , to spora kwota jak mówiłem ,taki Garmin to wydatek rzedu 600-700zł , z mniej firmowych to pewnie 400-500zł , troche dziwne , skoro zwykla nawigacje samochodowa mozna dostac za 200zł , to czemu pulsometry z GPS sa tak drogie ?
Napisano Ponad rok temu
[ wiec raczej nie trzeba miec tego w promieniu 2-3 m od kompa, to by troche klocilo sie z ideą biegania , bo ciezko biegac po domu ]
no, jak sie ma bieżnie/rowerek, robi sie testy wydolnosciowe w laboratorium, to czemu nie (albo sie ma lepszy sprzet do tego ). A drogie, bo na specjalistycznym sprzecie mozna dorzucic 0 jedno na końcu i jest bardziej 'pro'
mam appke na androida (My tracks), która wspolpracuje z paskiem Zephyr po bluetooth, i miałbym dzieki temu mape gps, tętno i wykresy, ale są dwa minusy - pasek na bt to 300-400 zł, a dwa, ze zuzywa sie baterie telefonu...
Napisano Ponad rok temu
To jest rozwiązanie które niebawem sobie kupię. Mam już soft na androida który potrafi z tym współpracować i dzięki temu mam wykresy, gps (telefon), zrzuty na komputer, specjalną stronę z wynikami mapami i chuj wie czym jeszcze. Koszt tak jak widać nie 400-500 a około 300 złotych razem z aplikacją na telefon, jest szansa że znajdziesz jakąś tańszą Oczywiście jeśli nie masz androida to jest to lekki problem ale generalnie sprzęt został wyprodukowany dla nokii więc masz wybór nokia bądź android.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Polar to najlepsza firma jeśli chodzi o pulsometry [ moim zdaniem ] sam często z nich korzystałem , a i w każdym laboratorium wysiłku fizycznego pracowali na Polarach
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale Polar to naprawde solidna firma , jesli chodzi o niezawodnosc pulsometrow , zresztą podkreślam ze to tylko moje zdanie
Napisano Ponad rok temu
300 zł + 30 kosztów.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nie jedzenie
- Ponad rok temu
-
Jemy składniki odżywcze i informacje
- Ponad rok temu