Wyrafinowane ciekawe techniki.
Napisano Ponad rok temu
Dzięki temu można będzie zainspirować innych do zrobienia czegoś o czym mogli nie słyszeć że sie da.
Oczywiście chodzi o sprawy możliwe do zrobienia z poza kanonu powszechnie znanych tzw. egzaminacyjnych. Wklejenie filmiku też nie zaszkodzi.
Serio pytam liczę na serio odpowiedzi... albo i nie.
pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wiem, Aikido isn't that simple - więcej się nie wtrącam.
Napisano Ponad rok temu
Iriminage. Ciekawa, trudna, (bywa, że) wyrafinowana, niekoniecznie "kanoniczna" i tylko POZORNIE znana...Czołem, napiszcie proszę nazwy ciekawych/trudnych/wyrafinowanych technik aikido które znacie.
Dzięki temu można będzie zainspirować innych do zrobienia czegoś o czym mogli nie słyszeć że sie da.
Oczywiście chodzi o sprawy możliwe do zrobienia z poza kanonu powszechnie znanych tzw. egzaminacyjnych.
Napisano Ponad rok temu
Iriminage. Ciekawa, trudna, (bywa, że) wyrafinowana, niekoniecznie "kanoniczna" i tylko POZORNIE znana...Czołem, napiszcie proszę nazwy ciekawych/trudnych/wyrafinowanych technik aikido które znacie.
Oczywiście chodzi o sprawy możliwe do zrobienia z poza kanonu powszechnie znanych tzw. egzaminacyjnych.
Napisano Ponad rok temu
suwari waza ushiro mae geri ikkyo
Nonsensowne i niemozliwe nawet w tachi waza. :nie:
Napisano Ponad rok temu
Oj tam oj tam. Założę się, że najwięksi dyskutanci na vortalu (nie będę wskazywał palcem...) posiedli już tak dużą wiedzę o aikido, że są w stanie wykonać techniki tego typu... :-) .
Napisano Ponad rok temu
Oj tam oj tam.
Ło kurde, czy ten tekst obiegł już całą Polskę??? Co drugi pisze/mówi - oj tam oj tam. To jakiś nowy trend czy co? Ja nie na czasie chyba jestem...
Napisano Ponad rok temu
Oj tam oj tam.
Ło kurde, czy ten tekst obiegł już całą Polskę??? Co drugi pisze/mówi - oj tam oj tam. To jakiś nowy trend czy co? Ja nie na czasie chyba jestem...
Nija pozwolisz ;D
Napisano Ponad rok temu
Oj tam oj tam.
Nija pozwolisz ;D
Napisano Ponad rok temu
Omote czy ura?suwari waza ushiro mae geri ikkyo
Napisano Ponad rok temu
irimiOmote czy ura?suwari waza ushiro mae geri ikkyo
Napisano Ponad rok temu
....Serio pytam liczę na serio odpowiedzi... albo i nie.
pozdrowionka
szczerze mówiąc nie rozumiem pytania...
podaj jakiś przykład może ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Proszę bardzo, na poważnie. Ganseki otoshi, technika w wykonaniu M. Saito. Oglądać szybko, bo filmik ma tylko 3 sekundy: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]Seb, pytanie było poważne...
Technika ta nie znajduje się w wymaganiach egzaminacyjnych i rzadko jest omawiana na stażach.
Ciekawostką jest, że obok tego filmiku znajdują się inne techniki o nazwie ganseki otoshi, każda inna. ;-)
Napisano Ponad rok temu
A w moim środowisku tą technikę zawsze nazywano "tekatana", człowiek się całe życie uczyCiekawostką jest, że obok tego filmiku znajdują się inne techniki o nazwie ganseki otoshi, każda inna. ;-)
Ja z kolei proponuję "kubi nage w locie" 1:19 na filmiku:
Napisano Ponad rok temu
Bardzo proszę AvBert. Niezwykle ciekawy materiał do studiowania.
Aikido homeopatyczne im mniej siły użyjesz tym bardziej działa. :nie:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Staż w Słupsku - Paweł Zdunowski, Jerzy Sapiela
- Ponad rok temu
-
Zapowiedź nowej książki
- Ponad rok temu
-
Aikido w Szczecinku
- Ponad rok temu
-
STAŻ Z SENSEI PRZEMYSŁAWEM GAWROŃSKIM
- Ponad rok temu
-
Sensei Christian Tissier - Poznań 2011 :))
- Ponad rok temu
-
YOSHINKAN SEISEIKAI Aikido
- Ponad rok temu
-
Bushido
- Ponad rok temu
-
statystyki dot. Aikido
- Ponad rok temu
-
Wodzu - 3dan :)