SUBMISSION FIGHTING
Napisano Ponad rok temu
w związku z tym , ze jest coraz więcej zawodów w submission fighting i grapplingu bez gi mam kilka pytań są w Polsce kluby grapplingowe zajmujące się tylko i wyłącznie tą formułą walki na chwyty?
i czy są organizowane seminaria tylko z tego zakresu ? może planowane są w najbliższym czasie gdzieś w Polsce seminaria Submission Fighting? kto waszym zdaniem jest najwiekszym ekspertem na świecie tej formuły walki ?
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Witam
w związku z tym , ze jest coraz więcej zawodów w submission fighting i grapplingu bez gi mam kilka pytań są w Polsce kluby grapplingowe zajmujące się tylko i wyłącznie tą formułą walki na chwyty?
i czy są organizowane seminaria tylko z tego zakresu ? może planowane są w najbliższym czasie gdzieś w Polsce seminaria Submission Fighting? kto waszym zdaniem jest najwiekszym ekspertem na świecie tej formuły walki ?
Pozdrawiam
Czyżbyś był nowy w temacie?
Jest wiele klubów. Praktycznie każdy ma sekcję no gi. SF to zwykłe BJJ, tylko inaczej punktowane i ze skrętówkami i suplesami i rozbiciami. Są organizowane seminaria BJJ bez kimon. Największym ekspertem w ostatnim czasie jest Rafael Mendes, 65 kg zawodnik, który dochodzi do finału absolute na zawodach, ale i tak nie dorównuje czarnym pasom pod JJ Machado czyli Czakowi Norrisowi i Stivenowi Segalowi
Napisano Ponad rok temu
dziekuje za odpowiedz
wiem wiem , że w bjj równiez trenuje się i walczy bez gi,i ze w klubach bjj są tez treningi submission, formuła walki submission rózni się od formuły walki bjj w kimonach chociazby przez brak kimon ciekawy jestem czy w Polsce sa jakieś kluby nastawione tylko na submission fighting kluby które nie ćwiczą w ogole w kimonach
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
gośc jest na forum mozesz sie spytać
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Do niedawna Alliance Team Warszawa robił tylko sf, acz od niedawna szmaciarze się rozpanoszyli...
Z widocznym rezultatem
Napisano Ponad rok temu
(prosze nie mylić z kolegami z klubu RGC)
mozna to nazwać SUBMISSION FIGHTING jak kto woli
treningi BJJ NO GI środa i czwartek 19:00
wtorki 19:00 zapasy
dla zainteresowanych pytania: 531 146 494
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chociaz trener stwierdzil ze nie mozna awansowac nie znajac technik wymaganych na dany pas a czesc z nich jest wlasnie z uzyciem szmat... Nie pamietam tylko ile tych treningow jest konieczne :? Zerkne dzisiaj na treningu na note z GB to bede wiedzial jak to wyglada z treningiem w/bez a awansami. Nigdy sie nad tym nie skupialem bo trenuje glownie w gi...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to super organizujecie jakies seminaria z specjalistami w tej dziedzinie ?Siemka tak zgadza się MARGA Radom, jedziemy bez szmat tylko SF więcej info [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] pozdro
może jacys mistrzowie Luta Livre ?
są w Polsce jeszcze jakieś kluby w ktorych trenuje się tylko bez gi ?
Pozdrawiam ;-)
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
osobiscie submission fighting ,luta livre mi się bardziej podaba niz BJJ w kimonach
szkoda ,ze nie ma już Luta Livre w Polsce
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
osobiscie submission fighting ,luta livre mi się bardziej podaba niz BJJ w kimonach
szkoda ,ze nie ma już Luta Livre w Polsce
Pozdrawiam
A czym się w zasadzie różni trenowanie SF (no-gi) od trenowania Luta Livre?
Czy różnica jest tylko w nazwie czy może LL ma jakąś inną metodykę/techniki?
--
Marcin
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
lza sie w oku kreci, to juz tyle czasu minelo....
K_P
Napisano Ponad rok temu
Wg tego co mówił Radek w ll nie przykłada się takiej jak w bjj wagi do pozycji.
a bardziej dokładnie, co to oznacza? tylko to, że pozycje nie są punktowane, czy coś innego?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czyz czasem na tych filmikach nie jest Andreas?
lza sie w oku kreci, to juz tyle czasu minelo....
K_P
tak to on..
pamiętam seminarium z nim w Warszawie, jeszcze na sali Gwardii ;-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pomoc w dobraniu rozmiaru gi
- Ponad rok temu
-
walki polaków na adcc
- Ponad rok temu
-
Ryoku Dojo Grapplers Cup I - Rzeszów
- Ponad rok temu
-
BJJ dla gimnazjalistów w Poznaniu
- Ponad rok temu
-
Nowy czarny pas BJJ
- Ponad rok temu
-
Michael Langi i Sergio Moraes W Polsce
- Ponad rok temu
-
SEMINARIUM BJJ BYDGOSZCZ 06.08.2011
- Ponad rok temu
-
Radek Turek jedzie na ADCC
- Ponad rok temu
-
Do jakiego kraju na wakacje żeby wypocząć i potrenować?
- Ponad rok temu
-
NAJWYŻSZE STOPNIE BJJ NA ŚWIECIE
- Ponad rok temu