Adamek vs. Kliczko
Napisano Ponad rok temu
Adamek starał się jak mógł ale serce i ambicje to za mało jak na Kliczkę. Choć do piątej rundy jeszcze miałem nadzieję na niespodziankę. Tak gdzieś w 3 - 4 rundzie Kliczko dość ciężko oddychał po konsekwentnym atakowaniu tułowia przez Tomka, ale dość szybko się pozbierał i od szóstej rundy już nie można było mieć wątpliwości kto będzie zwycięzcą. Zasłużone zwyciestwo Kliczki, walka bardzo dobra i emocjonująca.
Ciekawe jak będzie wyglądać dalsza kariera Adamka? Zostanie w ciężkiej czy wróci do junior ciężkiej? Na koniec boksowania jeszcze trochę za wcześnie choć z drugiej strony swoje w ringu zrobił...
Napisano Ponad rok temu
Tomasz Adamek dla "Przeglądu Sportowego": - Mam serce i twardą szczękę. Nie wchodzę do ringu tylko po wypłatę. Gdybym taki był, zawiódłbym ludzi jeszcze bardziej. PS: Czy w walce z Witalijem Kliczką dało się zrobić coś więcej? Tomasz Adamek: Gdyby się dało, zrobiłbym to. Niestety, nie było takiej możliwości. Trzeba uznać wyższość Ukraińca i tyle. W drugim starciu, dostałem mocno koło lewego ucha. Trener Roger Bloodworth mówił mi, że od tamtej chwili wypadłem z rytmu. Zabrakło koncepcji. PS: Później już walczył pan o przetrwanie? Tomasz Adamek: Nie. Ja naprawdę do samego końca wierzyłem. Musisz wierzyć! Jeżeli jest inaczej, lepiej się poddać. Boks nie toleruje słabości. PS: Co teraz z pana karierą? Tomasz Adamek: Nie wiem. Muszę odpocząć. Zastanowię się, czy spróbować jeszcze raz dojść do walki o pas. Na pewno nie chcę walczyć tylko po to, by poprawiać sobie bilans. Jeżeli mam się bić, to o wielkie cele. PS: Z kim? Z Władymirem Kliczką? Szukać szansy z mniejszymi, jak Aleksander Powietkin? Tomasz Adamek: Wiadomo, kim są mistrzowie. Jasne, że teraz muszę stoczyć dwa czy trzy pojedynki, lecz później chcę znowu spróbować. Dziesięć czy piętnaście walk z przeciętniakami nic mi nie da. Rozmawiał Kamil Wolnicki
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Polacy powalczą o pasy WMF
- Ponad rok temu
-
Haye vs Kliczko
- Ponad rok temu
-
Ramon Dekkers poprowadzi seminarium w Bydgoszczy
- Ponad rok temu
-
Zawodowa gala MuayThai w Słupsku - wyniki, zdjęcia, klip
- Ponad rok temu
-
Organizacja K-1 szuka przez internet nowej gwiazdy
- Ponad rok temu
-
It's Showtime 50 - Warszawa
- Ponad rok temu
-
Liga Muay Thai Szczecin 18 czerwca 2011r.
- Ponad rok temu
-
zdjecia z Mistrz Pol MuayThai tam:
- Ponad rok temu
-
Otwarte seminarium z Rafałem Simonidesem w Łodzi
- Ponad rok temu
-
podwojna garda
- Ponad rok temu