To miło słyszeć, że władze kościelne zareagowały we właściwy sposób. Wielu księży trenuje (o zgrozo ) wschodnie sztuki walki, ja sama znam takich dwóch. Jeden z nich jest zakonnikiem i trenerem aikido, a drugi ksiądz trenerem judo :wink: .Parę dni temu byłem w Polsce i nawet w autobusie słyszałem dyskusje o nim... zrobił gośc karierę, niestety władze kościoła nie zrozumiały jego intencji i ucięły tak wzniośle zapowiadająca sie nitke sławy.
a imię demona brzmi - Kara-te
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To miło słyszeć, że władze kościelne zareagowały we właściwy sposób. Wielu księży trenuje (o zgrozo ) wschodnie sztuki walki, ja sama znam takich dwóch. Jeden z nich jest zakonnikiem i trenerem aikido, a drugi ksiądz trenerem judo :wink: .Parę dni temu byłem w Polsce i nawet w autobusie słyszałem dyskusje o nim... zrobił gośc karierę, niestety władze kościoła nie zrozumiały jego intencji i ucięły tak wzniośle zapowiadająca sie nitke sławy.
jak ksiadz trenuje aikido "to wiedz ze cos sie dzieje"...
zwykle ci co walcza z opetaniem sami sa bliscy obledu.
gdyby nie to ze ludzie patrza na sutanne a nie osobnika plci meskiej, ktory najnormalniej w swiecie jest odchylony, to sprawa jest prosta - facet nadaje sie do zamknietego leczenia.
ja sobie poczytac historie PNL, ktore N. uznaje za opetanie, to byl taki przypadek, ze gosciu mial odjazd ze jest Chrystusem. lekarze kupili jego historie i zaczeli ja wypelniac. powiedzieli mu ze bedzie umieral na krzyzu. przyniesli sprzet - mlotek, gwozdzie... zrobili mu taka jazde, ze facet w koncu wymiekl i wrocil do swiata normalnych ludzi...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bo demon karate ma bardzo pozytywny wpływ na człowieka i uczy wielu cennych rzeczy takich jak np. pokora, cierpliwość, wytrwałość, szacunek do samego siebie i innych, wiara we własne siły i możliwości, pokonywania przeciwności itp. itd. Kto trenuje ten to doskonale wie.Z rego co pamiętam to w którymś z krakowskich klasztorów mnisi trenowali karate, był nawet w TV program temu poświęcony.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
U Benedyktynów w Tyńcu i "po sąsiedzku" u Jezuitów.Z rego co pamiętam to w którymś z krakowskich klasztorów mnisi trenowali karate, był nawet w TV program temu poświęcony.
Napisano Ponad rok temu
Jeśli Twoje dziecko jest trzeźwe w juwenalia, to wiedz że coś się dzieje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak sobie Panowie i Panie myślę że może by tak mianować ks. Natanka patronem polskiego Karateee :wink: . Co wy na to? Już widzę te tytuły i okładkę magazynu Sztuki Walki a na nim ks. Natanek i podtytuł Budo droga współczesnego wojownika :wink: a w artykule zdjęcia rzeczonego księdza z p[pojedynku z kamera telewizji TVN.
moim zdaniem gosciu sie nadaje ze swoimi tekstami do natychmiastowej utylizacji.
Pierdoli o zabobonach a sam wyciaga akacjowy krzizik co go przed szatanem ratuje. Jebnij sie pan w leb.
Napisano Ponad rok temu
moim zdaniem gosciu sie nadaje ze swoimi tekstami do natychmiastowej utylizacji.
czemu? za kabarety musisz placic tu masz za darmo a kto ma troche rozumu to i tak wie jak sie zachowac w takiej sytuacji a glupich wierzacych w jego teorie i tak nie żal hehe
Pozdrawiam
Lukew
Napisano Ponad rok temu
czemu? za kabarety musisz placic tu masz za darmo a kto ma troche rozumu to i tak wie jak sie zachowac w takiej sytuacji a glupich wierzacych w jego teorie i tak nie żal hehe
Pozdrawiam
Lukew
albo mam szacunek do siebie albo do bezmozgowia. jak ktos wyprowadza psa, ten pies sra na trawnik i wlasciciel po nim nie sprzata to efekt jest taki ze wdychasz ta kupe. dla mnie nie do przyjecia. to samo jest z gosciem, ktory publicznie takie kupy sadzi - ktore przez ucho i mozgowy filtr przenikaja do swiadomosci. tez nie do przyjecia. stad utylizacja.
niech se chlop zyje, ale niech znika z publicznej sfery. tutaj bez litosci trzeba go zwalczac.
Napisano Ponad rok temu
Pierdoli o zabobonach a sam wyciaga akacjowy krzizik co go przed szatanem ratuje. Jebnij sie pan w leb.
"Mowil chlop do obrazu a obraz ani razu"... Zywa wiara malo ma wspolnego z religijnymi rytualami i dewocjonaliami. Ktos kto o tym odwazyl sie glosno mowic zostal ukrzyzowany...
Dzis tak jak i wtedy zrobilaby to ta sama sitwa ze styku polityki i religii :wink:
Napisano Ponad rok temu
"Mowil chlop do obrazu a obraz ani razu"... Zywa wiara malo ma wspolnego z religijnymi rytualami i dewocjonaliami. Ktos kto o tym odwazyl sie glosno mowic zostal ukrzyzowany...
Dzis tak jak i wtedy zrobilaby to ta sama sitwa ze styku polityki i religii :wink:
nie ma co wnikac w to, co w kulturze zachodniej od dawna nalezy do sfery prywatnej czlowieka.
Natanek to jest zaczadzenie umyslu, bezmozgowie, antyracjonalny szajs, ktory na niewyedukowanych, ciemnych, zyjacych bez wytknietych celow ludzi dziala jak jedyny ratunek.
Napisano Ponad rok temu
No właśnie. Więc o co chodzi? Wyznawcy Natanka chcą w niego wierzyć? Wolno im. Coś jeszcze?ie ma co wnikac w to, co w kulturze zachodniej od dawna nalezy do sfery prywatnej czlowieka.
Napisano Ponad rok temu
No właśnie. Więc o co chodzi? Wyznawcy Natanka chcą w niego wierzyć? Wolno im. Coś jeszcze?ie ma co wnikac w to, co w kulturze zachodniej od dawna nalezy do sfery prywatnej czlowieka.
chodzi o to, ze Natanek wystepuje publicznie przeciwko (i tu cala lista tego co mu sie nie podoba - z karate wlacznie).
Jak mu odjac sutanne to facet ma teksty jak pacjenci z oddzialu zamknietego szpitala psychiatrycznego.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
"common body called the World Kyokushin Union."
- Ponad rok temu
-
Poszukiwany tłumacz z Japońskiego na Polski mający pojecie..
- Ponad rok temu
-
Życzę wam
- Ponad rok temu
-
35 British Open IFK Kyokushin
- Ponad rok temu
-
PROPAGANDOWA ANKIETA OCENY RYUTE :)
- Ponad rok temu
-
Seminarium GOJU RYU Tarnowskie Góry 27.05.2011 - gekisaidai