Metody treningowe Dayto Ryu
Napisano Ponad rok temu
W dziale Karate mi powiedziano ze faktycznie cwiczyl. Grzebiac glebiej w sieci znalazlem gdzies info ze Oyama przejal z Dayto Ryu do Kyokushin metody treningowe. Czy w Dayto Ryu sa jakies specyficzne metody treningowe?
Napisano Ponad rok temu
Dlatego będziasz miał problemy z odpowiedzią na swoje pytanie.
P.S. Tutaj masz artykuł wyjaśniający różnice między metodami nauczania i metodami treningowymi: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Tak gdzieś napisali? Przeglądałem temat kilka razy i przeoczyłem...Wyczytalem gdzies w sieci ze zalozyciel Kyokushin Masotatsu Oyama cwiczyl Dayto Ryu. W dziale Karate mi powiedziano ze faktycznie cwiczyl.
Z tego co ja patrzyłem na sieci, każda próba dowiedzenia tego twierdzenia opiera się na historycznej fikcji. Nie mam jednak innych źródeł niż opinie ludzi. Czytałem też książki o Oyamie napisane przez ludzi, którzy znali jego albo jego pierwszych uczniów. Moim zdaniem natworzono bardzo dużo fikcji, o tym człowieku, tak że ciężko jest dojść prawdy.
Napisano Ponad rok temu
Szkoda, że nie podali żródeł
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
i wkleili "coś" co ma być zdjęciem
"Daito Ryu Aiki Budo Menkyo Kaiden , które otrzymał Masutatsu Oyama."
myślę, że mógł to trenować (bo pisał o nim Kotaro Yoshida), ale Menkyo Kaiden to lekka przesada...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
aikido w klatce
- Ponad rok temu
-
Czary mary i szamani, czyli Aikido wg Jeżyka
- Ponad rok temu
-
Nauczyciele aikido
- Ponad rok temu