Gojenie złamań a dieta
Napisano Ponad rok temu
Ciekaw jestem czy wiecie coś o jakiś wskazaniach dietetycznych które mogłyby przyspieszyć proces gojenia?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie liczyłem na spekulacje tylko na sprawdzone informacje od lekarzy, dietetyków albo poparte jakąś literaturą.
Zresztą jak kolega już wróci od lekarza to na pewno przekaże co lekarz na ten temat powiedział.
Napisano Ponad rok temu
mi sie ten spodobal artykul:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jesli dziecko odżywia sie normalnie, ma pełnowartościową dietę adekwatną do swego wieku to wszystko będzie dobrze.. mnie ogladał ortopeda, konsylium chirurgów, internista - nikt nie wspominał o diecie, zapytany znajomy lekarz powiedział, że duuuużo białego sera, ale bez przesady 8)
zrosło sie samo, ale za późno i bezsensownie była włączona rehabilitacja - efektem było osłabienie tej ręki przez bardzo długi czas, strach przed obciążeniem, zero sportu wobec tego.. masakra..
polecam sensownego rehabilitanta przede wszystkim
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
EDYTA: carmina dobrze prawi - pełnowartościowa dieta załatwi sprawę najlepiej
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dieta zróżnicowana z dużą ilością białka, a potem rehabilitacja.
Dzięki panowie.
Napisano Ponad rok temu
Niepełnowartościowe białko galaretki, wpychanie galaretki na siłę.A co jest niepełnowartościowego albo męczącego w diecie zawierającej galaretkę?
Dieta zróżnicowana z dużą ilością białka
Ważna jest jakość a nie ilość. Pamiętaj, że za duża ilość białka obciąża nerki, chociaż u dzieci akurat zapotrzebowanie jest większe niż u dorosłych. Ser biały jest dobrym źródłem białka i wapnia, podobnie jak mleko. Dużo wapnia jest też w sardynkach.
Napisano Ponad rok temu
Ważna jest jakość a nie ilość. Pamiętaj, że za duża ilość białka obciąża nerki, chociaż u dzieci akurat zapotrzebowanie jest większe niż u dorosłych. Ser biały jest dobrym źródłem białka i wapnia, podobnie jak mleko. Dużo wapnia jest też w sardynkach.
Wszelkie sery białe? Czyli np. feta i mozzarella też?
Napisano Ponad rok temu
Racja nie uściśliłem, myślałem o twarogowych.Wszelkie sery białe? Czyli np. feta i mozzarella też?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Balance Board
- Ponad rok temu
-
Trening plyometryczny
- Ponad rok temu
-
Niski index glikemiczny a kalorie
- Ponad rok temu
-
kto zna angielski?
- Ponad rok temu
-
afty
- Ponad rok temu
-
Sporo kasy do spożytkowania na suplementy, pytanie
- Ponad rok temu
-
Fitmax WakeUp
- Ponad rok temu
-
Ciekawostka do rozszyfrowania
- Ponad rok temu
-
Dobór odżywki pomoc
- Ponad rok temu
-
sandbag-jak zrobic
- Ponad rok temu