FAŁ
Napisano Ponad rok temu
Oprócz walki Drwal vs Nascimento wystąpią Nastula, Markevicius, Kita vs Gluhov, Błoch czy Kołacin.
Przy sypiącej się karcie KSW to przedsięwzięcie wygląda całkiem ciekawie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kosmiczna jak na krajowe podwórko para to Jan Blachowicz vs. Rameau Thierry Sokoudjou.
Mamed nie wiadomo z kim zawalczy. Nie wiadomo czy w ogóle zawalczy Materla i Bedorf. Zikic nic od walki z Dowdą jeszcze nie wygrał. Różal to nie jest zawodnik MMA. Chmielewski odkąd wrócił do treningów ma rekord 6-5. Górski i Puhakka to solidna para ale na europejskim rynku. Juras od 2008 roku zrobił bilans 3-2 z czego wygrał z gościem sporo lżejszym w USA. Saidov i Crawford to finał do 77 kg a nawet K&L mówili, że ta kategoria jest słabo obsadzona.
Obiektywnie to myślę, że obsada FAŁ jest i będzie słabsza ale nie o niebo słabsza (i nie dlatego, że organizatorom nie wyszło zakontraktowanie tej czy innej walki no. Jarecka vs Bałanda, po prostu współpracują głównie z dwoma promotorami). Trzeba poczekać na ostateczne rozpiski jednej i drugiej gali.
Napisano Ponad rok temu
Podsumowujac FAŁ mnie oczywiscie interesuje, ale nie ma co go porownywac do KSW. Nie jest dla mnie numerem 2 w Polsce za jaki probuje uchodzic
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Coz jesli patrzymy na rekordy
Jest jeszcze kwestia gdzie ten bilans robisz (Drwal)... I z kim walczyłeś (Nastula). Poczekajmy na rozpiskę. Nie wiem czy to będzie gala nr 2 w Polsce. Były już ciekawe karty walk na BOTE, ProFight czy teraz IFF. Trzeba zobaczyć w jakim kierunku to pójdzie, czy będzie 3 edycja, jeśli tak to kiedy i z jakim składem. Jest duży przeskok w porównaniu do 1szej gali. I trzeba przyznać, że rozkręcają się szybciej niż KSW. Jeśli utrzymają tempo to jak najbardziej mogą być numerem 2 a nawet 1 bo KSW nie ma planów dalekosiężnych, a w każdym razie ich polityka bardzo często się zmienia.
Napisano Ponad rok temu
Jeśli utrzymają tempo to jak najbardziej mogą być numerem 2 a nawet 1 bo KSW nie ma planów dalekosiężnych, a w każdym razie ich polityka bardzo często się zmienia.Coz jesli patrzymy na rekordy
Nie no, teraz to trochę popłynąłeś. Fajna gala, ale chociażby na BOTE były lepsze walki, a do bycia numerem 1 brakowało im lat świetlnych. Bez kogoś, kto ściągnie miliony przed telewizory, gala nie ma szansy się przebić, bo nie będzie się o niej rozmawiać na siłowniach, w szkołach itd.
Napisano Ponad rok temu
Bez kogoś, kto ściągnie miliony przed telewizory, gala nie ma szansy się przebić, bo nie będzie się o niej rozmawiać na siłowniach, w szkołach itd.
Otóż to... ksw nie dosc ze zostało wypromowane dzieki temu ze polsat je pokazuje, to jeszcze ściągnęli Pudziana... marketingowo i medialnie są i długo będą nr 1. Inne organizacje będą mieć naprawdę ciężko żeby się wybić na pozycję pierwszą choćby nie wiem jak dobrych zawodników mieli.
Napisano Ponad rok temu
Więc sorry ale trzeba obiektywnie patrzeć na tempo rozwoju, które jest dużo wyższe, chociaż może się zatrzymać po drodze. Zobaczymy czy gala będzie w tv, a jeśli tak to jakiej bo przychody z tego źródła są całkiem istotne. No i ciekawe ile osób przyjdzie obejrzeć galę. Nie wiem jak jest z marketingiem zewnętrznym gali w Łodzi, czy w ogóle jest. Bo bez tego będzie ciężko. Ale jakbym miał wybór obejrzeć Kułaka albo Drwala wolałbym tego drugiego bo to jednak dwa różne poziomy.
Napisano Ponad rok temu
Może i FAŁ wzrośnie w siłę, ale wątpię bo jest jeszcze inna kwestia - marka. KSW zna każdy. A FAŁ? Ktoś siądzie w fotelu i przeczyta KSW - włączy bo kojarzy. A przeczyta FAŁ i co? Nie będzie wiedział o co chodzi. Nie będzie oglądalności. Wiedzą o tym prezesi poszczególnych stacji i dlatego nie zdecydują się raczej na transmisję. To ryzyko, a ryzyko może być równoznaczne ze stratami.
Napisano Ponad rok temu
Swoją drogą, moim zdaniem trudno będzie im budować markę po potencjalnych sukcesów z nazwą Fighters Arena Łódź. A co jak zechcą zrobić galę gdzieś indziej?
Nastula mimo wszystko jest za słaby medialnie żeby coś takiego pociągnąć. Jedyną szansą konkurencji KSW jest wykorzystanie jakiegoś znanego boksera - Włodarczyka czy Adamka i porządnie to rozreklamować, ale jest to (przynajmniej na dziś dzień) kompletnie nierealne. A Gołota w MMA raczej walczyć chciał nie będzie.
Gdyby ktokolwiek u nas kupował PPV i paru Polaków by się przebiło, to alternatywa mogłaby przyjść wraz z UFC
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Owszem, popularność dyscypliny nie wystarcza, trzeba mieć TALENT i ŁEB żeby zrobić dobrą galę i zarobić (by potem robić kolejne). Nie tylko na galach, ale zostawmy to bo w końcu dyskusja jest na konkretny temat. Interes to podstawa a popularyzacja dyscypliny jest jakby przy okazji. MMA jest już wystarczająco spopularyzowane żeby inni mogli robić świetne gale i zarabiać na tym. Ale nie każdy ma tyle umiejętności, szczęścia itp co Kawulski&Lewandowski.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wazna rzecz to tez trasmisje telewizyjne.Bez kogoś, kto ściągnie miliony przed telewizory, gala nie ma szansy się przebić, bo nie będzie się o niej rozmawiać na siłowniach, w szkołach itd.
kiedys kimura i pare osob organizowalo mmasport gale, na ktorych mamed sie rozkrecal, to byl bodaj 2005 rok.
nie bylo dobrego dilu, pokazywani w polsat sport i malo osob ogladalo.
ksw sie wybilo i nawet jesli niecale gale, to puszczaja ich na polsacie, gdzie juz miliony moga ogladac.
ja w chwili obecnej dysponuje np tylko 5 kanalami, bo telewizji poza wiadomosciami meczami i galami prawie nie ogladam.
gdyby nie fakt ze puszczaja ksw na polsacie to bym nie mogl polskich gal prawie ze ogladac albo bym sie musial po knajpach szlajac.
kojarzy mi sie ze i bote i angels of fire na ktorych tez chyba sa okazjonalnie walki mma i fal sa puszczane tylko na mniejszych stacjach ew na wiekszych ale nieogolnie dostepnych (canal + mi sie kojarzy z ktoras z tych organizacji).
bez ogolnego dostepu nie bedzie mainstreamu i kasy.
a ja jako fan bym musial naprawde jak glupi kombinowac zeby poogladac walki, co irytuje mnie mocno
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wałek?
- Ponad rok temu
-
UFC 127 spojler
- Ponad rok temu
-
UFC 127 (video)
- Ponad rok temu
-
Transmisja walki IROKEZAw ORANGE SPORT!
- Ponad rok temu
-
Rio Heroes Events (video)
- Ponad rok temu
-
UFC 127 u bukmachera - Irokez faworytem!
- Ponad rok temu
-
ZAWODY MMA - GRAPPLING - CHORZOW 26 MARCA
- Ponad rok temu
-
Kubacki vs Nastula... przed mikrofonem.
- Ponad rok temu
-
Strikeforce Challengers 14 (video)
- Ponad rok temu
-
Dream wszystkie gale (video)