Robią wrażenie

Polecam, naprawdę warto się z nimi zapoznac.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Martius jakiś spadek formy, że defetyzmem poleciało z Twojego ostatniego wpisu :-) ?
Napisano Ponad rok temu
as pojechał z tym shihanemJa już dostałem emila od Shihana Murlowskiego z wymaganiami na 9 dan.
Robią wrażeniezwłaszcza test siły ducha.
Polecam, naprawdę warto się z nimi zapoznac.
Napisano Ponad rok temu
Norbisan
o co chodzi ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chyba o to ze Eryk ma normalne podejscie do tytulomanii, a tytul shihan nie jest w zaden sposob zwiazany z posiadanym stopniem
Napisano Ponad rok temu
ufff
tez zapoznalem sie z wymaganiami
wiem jedno, ja sie zdawania wg tych wymagan nie podejme
niby po 65tym roku zycia moze mi juz na pewnych sprawach niezalezec... ale mimo wszytsko :wink:
natomiast faktycznie bardzo jestem ciekaw jak niektore znane mi 10te dany by sie zachowywaly podczas takiego egzaminu :twisted:
Napisano Ponad rok temu
http://www.jiu-jitsu.com.pl/trener.html
Jak widać na stronie Shihana Nercia bez zmian.http://www.federacjasztukwalki.pl/index.php?id=16
Nerć Paweł 9 dan - Nowy Dwór Mazowiecki (jiu-jitsu: shizoku-ryu i goshin-ryu) .
to jak to w koncu jest ?szykan napisał:...
Założyłem Unię Jiu-Jitsu oraz stworzyłem i opracowałem w szczegółach od podstaw styl Shizoku-Ryu,
norbisan napisał...
czym jest owa unia oraz czym charakteryzuje się szkoła Shizoku ryu???
Jak widać powyżej, jest kilka ciekawych stwierdzeń i rozsądne pytania. Sam jestem ciekaw, czym jest owa UNIA JIU-JITSU, bo niestety, widzi mi się, że to trochę "martwy" twór. Fakt, toczą się teraz rozmowy powołania nowej grupy z udziałem "mistrzów z najwyższej półki"... tylko czy to nie jest kolejny pomysł robienia czegoś na siłę w jujutsu? Po to tylko, żeby ktoś mógł zaistnieć? Tym bardziej, że Unia niby to już od dawna działa?? Coś mi się widzi, że magia słowa SOKE działa jak narkotyk, a posiadanie minimum 9 Dana to już obowiązek! I tu ciśnie się na usta pytanie - a co z wiedzą (o technikę nie pytam) na tak wysokim "poziomie" ?
Wydaje mi się, że nic się nie zmienia w tym temacie w naszym kraju od wielu lat... czyli normalka!
Ciekawe, co o tym sądzą sami "mistrzowie" oraz ćwiczący forumowicze?
Napisano Ponad rok temu
Eryk, co to jest Unia powinieneś wiedzieć. Ta organizacja działa nieprzerwanie od 1994 roku. Bliższe informacje o tym co dzieje się w Unii Jiu-Jitsu będą podane do ogólnej wiadomości, bo zostałem do tego zobligowany przez Zarząd. Organizacja zrzesza ponad dwadzieścia ośrodków w Polsce i około osiemdziesiąt osób z pasami mistrzowskimi...
Co do robienia czegoś na siłę, to może Eryk przestaniesz się wreszcie stawiać na piedestale jako "ostatni sprawiedliwy" !!! Nie tylko Tobie zależy na rozwoju Jiu-Jitsu w Polsce !!!
Magia tytułu SOKE? Eryk, Ty chyba masz jakiś kompleks tego tytułu, tym bardziej że doszły mnie słuchy (jeśli są nie prawdziwe to z góry przepraszam), że sam zacząłeś się tak tytułować. Jeśli chodzi o mnie, to nigdy się nie kryłem, że bodajże od dwóch lat zacząłem używać tego tytułu, ale mam do niego 100% prawo. Nie, nie będę dyletantom przypominał, że ten tytuł nie jest związany z żadnym stopniem i tak to do nikogo nie dotrze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście spodziewam się odpowiedzi że czemu nie każdy ma do tego prawo
ale ja osobiście czułbym się dość dziwnie gdyby mój uczeń( którego nie mam) po tylu latach wywinął by mi taki numer
Napisano Ponad rok temu
Dawno mnie tu nie było więc pozdrawiam wszystkich :wink:
Widzę że tytułomanii ciąg dalszy
Ja tak troszeczkę z innej beczki![]()
Mam pytanie do Pana Eryka (nadmieniam że jestem laikiem w sw )czy w treningu sw między innymi nie chodzi o moralne wychowanie następnych pokoleń?
Może za dużo oglądałem filmów np." Ostatni Samuraj", ale wydawało mi się że właśnie o to chodzi w treningu sw żeby przede wszystkim pracować nad samym sobą, nad swoimi słabościami, lękami i morale
No i sedno sprawy czy nie jest nietaktem moralnym i lojalnym względem swojego (żyjącego) Nauczyciela pod jego nosem tworzenie własnej szkoły ?
ale ja osobiście czułbym się dość dziwnie gdyby mój uczeń( którego nie mam) po tylu latach wywinął by mi taki numer
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
edycja: Martius napisal mniej wiecej to samo co ja tylko krocej :wink:
Napisano Ponad rok temu
edycja: Martius napisal mniej wiecej to samo co ja tylko krocej :wink:
Bo ja nadal jestem w okresie olewczego stosunku do tych rzeczy 8)
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanie do Pana Eryka (nadmieniam że jestem laikiem w sw )czy w treningu sw między innymi nie chodzi o moralne wychowanie następnych pokoleń?
Może za dużo oglądałem filmów np." Ostatni Samuraj", ale wydawało mi się że właśnie o to chodzi w treningu sw żeby przede wszystkim pracować nad samym sobą, nad swoimi słabościami, lękami i morale
No i sedno sprawy czy nie jest nietaktem moralnym i lojalnym względem swojego (żyjącego) Nauczyciela pod jego nosem tworzenie własnej szkoły ?
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu