Co aikido ma wspolnego z walka?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witamy w internetach. Prędzej czy później może załapiesz, że nie jesteś odosobniony w swoim poszukiwaniu lolcontentu. Poważnych treści i odpowiedzi na pytania "co robić? jak żyć?" szukają na forach chyba tylko kolesie pokroju gościa, Akahige i Smaila. (Jeśli ktoś się czuje pominięty na tej liście to proszę o znak-sygnał, a dopiszę.)eee osobiście to mogę się tylko z tego pośmiać
Święta prawda. Na grafemach to ja się jednak od nich lepiej znam i jak tylko uda mi się skidnapować wątek w tym kierunku to dam radę ich przegadać. 8)Prorock i tak nie ma szans przy filozoficznych wywodach Randalla i teoretycznej podbudowie Akahige.
Napisano Ponad rok temu
uprawiałem aikido, uprawiałem bjj, teraz żona kupiła 2 ha ziemi i uprawiam ziemię .....i co z tego ?
może to sprawa charakteru....osobiście zawsze wolałem skoczyć z samolotu niż pierdolić o prawie ciążenia.....
OK, wyłączam się bo muszę SKUTECZNIE skosić trawę
POZDRO i DAJCIE JUŻ SPOKÓJ !!!!!!!
Napisano Ponad rok temu
ale po cholerę zgadzać się z tym tak namiętnieehh i ja się nawet z nimi zgadzam....
ale po cholerę komentować to tak namiętnieale po cholerę dyskutować o tym tak namiętnie :roll:
ale po cholerę uprawiać to tak namiętnieuprawiałem aikido, uprawiałem bjj, teraz żona kupiła 2 ha ziemi i uprawiam ziemię .....
ale po cholerę to tak namiętniei co z tego ?
ale po cholerę skakać z samolotu tak namiętniemoże to sprawa charakteru....osobiście zawsze wolałem skoczyć z samolotu niż pierdolić o prawie ciążenia.....
ale po cholerę wyłączać się tak namiętnieOK, wyłączam się
ale po cholerę kosić trawę tak namiętniebo muszę SKUTECZNIE skosić trawę
POZDRO i DAJ JUŻ SPOKÓJ !!!!!!!POZDRO i DAJCIE JUŻ SPOKÓJ !!!!!!!
Rzecz w tym, że ludzie się różnią upodobaniami.
Jedni np. lubią dyskutować o swoich upodobaniach w internetach.
Inni lubią komentować dyskusję ludzi o innych upodobaniach i pisanie że te inne upodobania są kiepskie.
Jeszcze inni np. uważają takie zachowanie to chamstwo i lubią je chamom wytykać.
Dla każdego coś miłego.
Napisano Ponad rok temu
pasujesz do tego forum jak ulał.....POWODZENIA ....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To proste Krzysiu.Lechu, a czemu "BJJ jest sztuką walki" to dyskusyjna teza? Poważnie pytam.
Po pierwsze, podobnie jak [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] jestem skrajnym nominalistą. Dla mnie nazwy spełniają funkcję pragmatyczną. W klubie w którym ćwiczę BJJ nikt nie nazywa BJJ sztuką walki, więc dlaczego ja miałbym to robić?
Po drugie, zajrzyj na pierwszą stronę tego wątku. Sam przecież masz swój udział w rozpętaniu dyskusji o niczym na 50 stron. Tu naprawdę każda teza, nawet trywialna, potrafi być dyskusyjna.
Po trzecie, mam nadzieję, że nie liczysz na dyskusję ze mną na temat "czy X jest sztuką walki". Jest przecież mnóstwo ciekawszych tematów do obgadania przy piwku.
Napisano Ponad rok temu
popelniajac glupstwa, nie wymiguj sie czyimis glupstwamiZa to smarowanie przez Akahige swoich kolegów, brak szacunku dla shihanów jest very aikidockie. Plisss Smailu...
dlatego wlasnie napisalem "poźniej" :-)Niczego co robisz jeszcze nie podważyłem ;-)
Napisano Ponad rok temu
Po trzecie, mam nadzieję, że nie liczysz na dyskusję ze mną na temat "czy X jest sztuką walki"
wlasciwe pytanie mozna by postawic - czy sztuka walki jest sztuka walki
mysle ze mozemy o tym podyskutowac kolejne dziesiat stron :-)
Napisano Ponad rok temu
Poważnych treści i odpowiedzi na pytania "co robić? jak żyć?" szukają na forach chyba tylko kolesie pokroju gościa, Akahige i Smaila
widisz dla mnie medium nie ma znaczenia, czy to radio, internet czy gadka przy piwku :-)
zawsze szukam "poważnych" treści
Napisano Ponad rok temu
"Celem treningu aikido jest doskonalenie samego siebie, a nie osiągnięcie biegłości bojowej. Dlatego też o aikido niejednokrotnie mówi się jako o "sztuce walki, bez walki""
Skąd pochodzi ? Ze strony klubowej MrSmaila. Zwracam szczególna uwage na zwrot " doskonalenie samego siebie" tak czesto obsikany na tym forum przez niektórych kolegów.
Napisano Ponad rok temu
ale jak mam się do niego ustosunkować?
może tak, zgadzam się z nim całkowicie, ba wszystko co robię z nim się zgadza, tylko być może ja, Ty i ci inni koledzy inaczej pojmujemy owo "doskonalenie siebie"
biegłość bojowa w sw to wogole dyskusyjny temat :-) nie mniej jesli coś jest techniką np wykręcenia ręki, to w podstawowym wymiarze powinno rękę wykręcać i uczący sie takowegoż wykręcania powinien mieć możliwość nauczenia sie samego wykręcania jak i umiejętności jego stosowania.
Jakie dodamy temu kolejne warstwy to już kolejna sprawa :-)
Co jest celem, a co drogą do niego i jakie scieżki wybieramy żeby dojść, to też róznie postrzegamy :-)
Napisano Ponad rok temu
Jak tak sobie na to wszystko powyżej mojego posta patrzę, to jedno staje się jasne - zbyt wiele słońca też nie jest najlepszą sprawą.różne rzeczy dziwne napisali
Napisano Ponad rok temu
A Vortal Budo od dawna służy i będzie służył jeszcze wiele lat do prowadzenia dyskusji o niczym. Taka już jego natura
Napisano Ponad rok temu
Żadne głupstwo: w pełni świadome działanie z mojej strony. Czasami trzeba... 8)popelniajac glupstwa, nie wymiguj sie czyimis glupstwami
Napisano Ponad rok temu
http://budo.net.pl/v...der=asc&start=0
Napisano Ponad rok temu
Co do komentarza Jarka, jego kopnięcia moim zdaniem bez problemu łamią żebra
Napisano Ponad rok temu
Jak już wcześniej wspominałem nic nie jest...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 10
0 użytkowników, 9 gości, 0 anonimowych
-
Bing (1)
10 następnych tematów
-
tatami rozjeżdżami :)
- Ponad rok temu
-
Kolejne odejście...
- Ponad rok temu
-
Warszawski Festiwal Sportów Walki
- Ponad rok temu
-
Proponuję coś na wyluzowanie...
- Ponad rok temu
-
Staż w Wałbrzychu
- Ponad rok temu
-
Prośba o relację z Mistrzostw w Chinach
- Ponad rok temu
-
Pij mleko - będziesz wielkim aikidoką :)
- Ponad rok temu
-
Rozwazania o robieniu video z tanto
- Ponad rok temu
-
czy warto zapisać się za combat aikido ???
- Ponad rok temu
-
czy warto zapisać się za combat aikido ???
- Ponad rok temu