Buty Reebok Easytone
Napisano Ponad rok temu
Co o nich myślicie? Chodzi mi o to, czy ktoś może słyszał o wpływie tych butów na stawy. Technologia opiera się na zwiększonej niestabilności, przez co niby mięśnie pracują intensywniej bla bla bla...ale chodzi mi o to, czy taka niestabilność nie dobije stawów, głównie kolanowych. Słyszał ktoś coś, czytał?
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tak jak uru powiedział, ludzie się oszukują, a firmy na tym zarabiają grube hajsy
Napisano Ponad rok temu
Nie chodziło mi o to, czy te buty rzeczywiście wpływają na mięśnie tyłka, czy nie, ale pytałam, czy może ktoś słyszał, lub czytał o tym, jaki mają wpływ na stawy, skoro są takie celowo niestabilne. Może jakaś znajoma, czy znajoma znajomej kupiła i stwierdziła po miesiącu, że nawalają ją kolana. Nie napisałam, że je kupuję, bo wierzę, że bez wysiłku utrzymają mój tyłek i nogi w formie
Napisano Ponad rok temu
O pewnie, łatwo mówić. Ale jak się ma wolne od pracy praktycznie 2 dni w tygodniu, to już nie jest tak wesoło. Nie oceniaj wszystkich wg siebie, jak mam czas, to ćwiczę! Nie masz sensownej odpowiedzi na moje pytanie, to może lepiej nie zabieraj głosu.
to się zastanów czego chcesz od życia, a nie katuj się w robocie tyle ile musisz (musisz?). jeszcze narzekasz, ze masz mało czasu - wolny kraj jest, zmień robotę, przecież sama ją sobie wybrałaś, bedziesz miala więcej czasu na treningi. No chyba, że kasa jest cenniejsza niż zdrowie - zawsze możesz ją wydać na leczenie, czy głupie buty z wkładką
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli chcesz ze mną dyskutować o wyborach życiowych, pracy itp, to zapraszam na priva, natomiast w tym poście zadałam konkretne pytanie, na które poza wyśmiewaniem, nie udzieliłeś najmniejszej odpowiedzi. Przeczytaj, co napisałam wyżej z łaski swojej. Chociaż, specjalnie dla Ciebie, po raz kolejny napiszę - chodzi mi o informacje, jak takie buty wpływają na STAWY, a nie na gluteusy. Rozumiem, że nie masz takich informacji, więc daruj sobie filozoficzne wywody o wolnym kraju.
Napisano Ponad rok temu
wkładka przyspieszy Ci uszkadzanie kolan o 0,15%.
pragnę tylko zwrócić uwagę na to, jak błachy jest i bezsensowny Twój problem. :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie, nie wpłynie to źle na twoje stawy.
w profilu masz zaznaczone, że jesteś kobietą. Wiele kobiet te szpilki nosi, więc mówimy ogółami."Może sam chodzisz w szpilkach"
No chyba, że chcesz mieć tutaj udzieloną radę specjalnie pod twoje nogi- w tym wypadku idź do ortopedy i on indywidualnie oceni twój przypadek.
Te buty to w większości pic na wodę, wrzucili coś tam i sprzedadzą 2x drożej zwykłe buty. Może ten 'mechanizm' wpłynąć naprawdę odrobinkę na mięśnie, ale nie na stawy.
PS. i dlaczego się tak spinasz od razu? Chcesz poprawić swoją sprawność fizyczną jednocześnie oddając się w 100% pracy? c'mon...
Napisano Ponad rok temu
I proszę, darujcie już sobie komentarze o styl życia, prace itp. Jak mam czas, to ćwiczę i zapewniam, że są to intensywne ćwiczenia.
Uru na nic nie odpowiedział. Jedyne, co zrobił, to powiedział kilka błędnych teorii. Jeśli chodzi o kobiece kolano, to jest tak samo zbudowane, jak męskie. Masa mięśniowa jest zależna od całkowitej masy danej osoby, niezależnie od płci. Są dokładnie takie same mięśnie, te same przyczepy, te same więzadła itd. Jeżeli kobieta ćwiczy sztuki walki, to jedynym zagrożeniem dla jej kolana jest walka z cięższym przeciwnikiem, ale to tak samo, jak mały facet walczy z dużym facetem. Facet z dużą ilością mięśni koło kolana ma też całkowitą masę większą, więc jego kolano wcale nie ma łatwiej.
Napisano Ponad rok temu
... Masa mięśniowa jest zależna od całkowitej masy danej osoby, niezależnie od płci. ...
Tia...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wróćmy do tematu. Jeżeli nie masz odpowiedzi, nie zabieraj głosu. Z góry dzięki
Najpierw ustalmy poziom umysłowy dyskutantów, ok?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jest okazja kupić tanio książki
- Ponad rok temu
-
Lewo-prawo ręczność i nożność
- Ponad rok temu
-
Bojowy Hopak /Gopak
- Ponad rok temu
-
Student WF potrzebuje pomocy ;)
- Ponad rok temu
-
Co dla 12 latka?
- Ponad rok temu
-
Sposoby na limo / silniaki / guzy. Wolna dyskusja. Porady.
- Ponad rok temu
-
W Płocku rusza II edycja młodzieżowej ligi sportów walki!!!
- Ponad rok temu
-
"RING XF 2" - PEŁNA ROZPISKA
- Ponad rok temu
-
Zwalczanie smrodu z rękawic/ochraniaczy itp.
- Ponad rok temu
-
Trenuj jak Shane Carwin !
- Ponad rok temu