Aikido Warszawa
Napisano Ponad rok temu
zapraszamy do klubo Aikido Bazylko.
Trenujemy aikido rozumiane jako tradycyjne budo – japońska sztuka walki. Można u nas poznać zarówno techniki aikido, jak i kenjutsu Kashima Shin Ryu. Miecz jest obecny na każdym treningu, ale studiujemy przede wszystkim aikido. Ważny jest aspekt mentalny, który stanowi fundament każdej sztuki walki. Naszym nauczycielem jest Andrzej Bazylko (5 dan aikido Aikikai), który jest uczniem sensei’a Minoru Inaba (8 dan aikido Aikikai) – mistrza Kashima Shin Ryu oraz sensei’a Christiana Tissier (7 dan aikido Aikikai).
Zajęcia w Warszawie przy ul. Filtrowej w każdy poniedzialek, środę i piątek o 19. Więcej na stronie
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
zapraszamy
Napisano Ponad rok temu
dodam tylko że pierwszy trening już w poniedziałek 6 września 2010 na Filtrowej. Zapraszamy wszystkich którzy chcą poćwiczyć. Również początkujących i początkujące - pierwszy raz jak zwykle bez opłat
Napisano Ponad rok temu
(...) który jest uczniem sensei’a Minoru Inaba (8 dan aikido Aikikai) – mistrza Kashima Shin Ryu (...)
A sensei Inaba ma świadomość tego faktu? :wink:
Napisano Ponad rok temu
Tak.
A sensei Inaba ma świadomość tego faktu? :wink:(...) który jest uczniem sensei’a Minoru Inaba (8 dan aikido Aikikai) – mistrza Kashima Shin Ryu (...)
Napisano Ponad rok temu
2 posty i oba czysta promocja 8O :? 8)
Napisano Ponad rok temu
Ważny jest aspekt mentalny,
Czyli co?
Bo zazwyczaj jest to wymówka że "nie chcę dać mu w mordę", choć tak na prawdę to "nie umiem".
Napisano Ponad rok temu
widzę że komentujecie - już na wszystko odpowiadam.
Inaba Monoru - jak najbardziej - obecnie i w latach poprzednich ludzie z klubu jeżdżą do Japonii ćwiczyć.
Posty reklamowe - owszem, moim celem było zareklamowanie szkoły. Szrdecnie zapraszamy na treningi. Zaczynają się w poniedziałek. Warto.
Cytując kolegę:
"
Czyli co?
Bo zazwyczaj jest to wymówka że "nie chcę dać mu w mordę", choć tak na prawdę to "nie umiem".
"
Wybacz ale nie rozumiem co chciałeś powiedzieć przez to. Ważny jest aspekt mentalny znaczy że staramy się wyjść poza treningi tylko techniki. Aikido to również skupienie, siła charakteru. Tylko tyle chciałem napisać
Podsumowując - zapraszam na treningi
Napisano Ponad rok temu
Wybacz ale nie rozumiem co chciałeś powiedzieć przez to. Ważny jest aspekt mentalny znaczy że staramy się wyjść poza treningi tylko techniki. Aikido to również skupienie, siła charakteru. Tylko tyle chciałem napisać
i wsadziles kij w mrowisko, albo sandalem w gowno wlazles, jak wolisz
bo teraz sie posypia pytania o metody treningowe sily charakteru, o uprawnienia i umiejetnosci prowadzacego w tej kwesti itp i td ze chlopie nie zdazysz odpowiadc a juz beda pytania kolejne
powodzenia
Napisano Ponad rok temu
Czyli co można polecać Aikido w Warszawie ))
to ja polecam : Meian [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i IQ [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Są jeszcze jakieś godne uwagi kluby? bo mam zamiar się przejść i zobaczyć co tam ciekawego robią Tylko aby był darmowy pierwszy trening
Napisano Ponad rok temu
O tu obadaj, na pewno oryginalne podejście, chyba że się Michałowi coś odmieniło diametralnie. Malo ściemniania, instruktor obity.
Napisano Ponad rok temu
http://aikidowarszawa.pl/flash/index.html
O tu obadaj, na pewno oryginalne podejście, chyba że się Michałowi coś odmieniło diametralnie. Malo ściemniania, instruktor obity.
Cytat ze strony Aikido: "Aikido jest precyzyjną sztuką samoobrony polegającą na zejściach z linii ataku, unikach, dźwigniach oraz na wykorzystaniu siły przeciwnika." oraz "Ćwiczący aikido jest w stanie obronić się nawet przed kilkoma napastnikami jednocześnie."
Randall nareszcie się nawróciłeś i dostrzegłeś bojowe zastosowanie sztuki walki Aikido
Sorrki za offtopa, ale Randall kiedyś tak samo zmanipulował cytatem ze strony z mojego podpisu, dlatego być może ja teraz nie mogłem się powstrzymać
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem co robi teraz, może już tylko pieniądze, wiem co robił kilka lat wstecz.chyba że się Michałowi coś odmieniło diametralnie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Są jeszcze jakieś godne uwagi kluby? bo mam zamiar się przejść i zobaczyć co tam ciekawego robią Tylko aby był darmowy pierwszy trening
Oczywiście.
Polecam : WKAA sensei Paweł Zdunowski 4 dan. Aiki z linii Shimamoto shihan i nie tylko. Paweł ma cudowne i indywidualne podejscie do kazdego ćwiczacego.
Napisano Ponad rok temu
Nooo... Tylko, że może być za trudny...Paweł w ogóle jest cudowny
Napisano Ponad rok temu
Nooo... Tylko, że może być za trudny...Paweł w ogóle jest cudowny
Czemu za trudny? Paweł jest super
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Michio Hikitsuchi - 10 dan nadany przez zalozyciela
- Ponad rok temu
-
Autorytety
- Ponad rok temu
-
Było czadowo polecam na przyszłość....tak dla info
- Ponad rok temu
-
Zagrożenie ?
- Ponad rok temu
-
Mało ważne :)
- Ponad rok temu
-
Zmarl Tamura sensei
- Ponad rok temu
-
Takie tam refleksje (przeniesione z watku o Nishio)
- Ponad rok temu
-
Unikanie kontaktu... Zrozum, że to jest niemożliwe
- Ponad rok temu
-
Aikido Nishio a Aikido Aikiai
- Ponad rok temu
-
Jaki jest cel technik aikido?
- Ponad rok temu