"Nie sa" bo ty tak uwazasz?
Cukier to przyprawa - polepsza smak herbaty. Dopoki nie uzywa sie go w nadmiarze to jest ok. Dobry (a nie szajs robiony z marchewki w plastikowej butelce) ketchup do steku (czy jakikolwiek inny sos) tez jest jak najbardziej na miejscu.
Mowimy cholera o kuchni, gdzie liczy sie smak potrawy a nie jej jakas idealistyczna "czystosc" - uzywa sie najrozniejszych skladnikow by poprawic, uszlachetnic lub wrecz zmienic smak potrawy - i dopoki to wszystko ze soba wspolgra to wszystko jest w porzadku.
Skoro cukier jest zly, to rowniez cytryna, mleko i wszelkie owocowe dodatki w herbacie - w koncu "psuja" smak czystej herbaty. Nie mowiac juz o tej przekletej bergamotce w Earl Grey :roll:
mowimy o dobrym smaku, ten jest jeden, chociaz rozni ludzie roznie go definiuja
przyprawa to przyprawa. z tym ze cukier zabija bardzo duza czesc smaku juz przy niewielkiej ilosci. a lyzeczka to jest spora ilosc, a nie niewielka.
wspolgra - widzisz, ilu ludzi tyle opinii. niektorzy wyjebia pol opakowania keczupu rodem z tesco na kawal miecha i im bedzie pasowalo. mylse ze mimo tego ze to nie ty bedziesz konsumowal takiego 'steka' to zdanie bedziesz mial podobne jak ja, ze ludzi ci kalecza kuchnie i podniebienia
i wszystko sie sprowadza do punktu odniesienia, ale spoko, zauwazylem ze znasz sie na gotowaniu na tyle na ile na forum to widac i chyba kiepsko znosisz patrzac a ten post uwagi na temat smaku