Co dla 12 latka?
Napisano Ponad rok temu
mój syn ukończył niedawno 12 lat i myślę, że czas najwyższy zaproponowac mu jakiś sport lub sztukę walki. Nie chodzi o to żeby został jakimś tam killerem czy championem, ale tak po prostu żeby budował sobie ogólną sprawność fizyczną, wzmocnił się też psychicznie i ogólnie nie wyrósł na ciotę Osobiście jestem za czymś uderzanym żeby tez poczuł jak to jest jak się dostaje w papę i w razie czego potrafił oddać. Sam przez wiele lat ćwiczyłem boks jako oldboy, ale nie do końca jestem przekonay czy wysyłać też tam syna.
Piszcie co jeszcze godnego jest dla 12 latka żeby go nie zniechęcić, a żeby mu wyszło na dobre
Napisano Ponad rok temu
nie wyrósł na ciotę
Padłem...
Jeśli z uderzanych i żeby potrafił się obronić to chyba najlepszy będzie boks tajski, lecz tam treningi są podobno zazwyczaj ciężkie, a z tych trochę mniej męczących to kickboxing.
Pozdrawiam Mateusz.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Padłem...Jeśli z uderzanych i żeby potrafił się obronić to chyba najlepszy będzie boks tajski, lecz tam treningi są podobno zazwyczaj ciężkie, a z tych trochę mniej męczących to kickboxing.
Że niby jak bardziej kontaktowa sztuka walki to cięższe treningi? Chyba nie widziałeś nigdy treningu zapasów.
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem też z czego wywnioskowałeś
Że niby jak bardziej kontaktowa sztuka walki to cięższe treningi?
Po prostu napisałem, że jeśli jest słabszej kondycji i nie przepada za "nadmiernym" przemęczaniem się to na jego miejscu wybrałbym kick-boxing - z tych bardziej kontaktowych.
To tylko moje zdanie.
Pozdrawiam
Mateusz
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A moim zdaniem istotniejszy jest wybór trenera i sekcji niż samej sztuki walki.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sposoby na limo / silniaki / guzy. Wolna dyskusja. Porady.
- Ponad rok temu
-
W Płocku rusza II edycja młodzieżowej ligi sportów walki!!!
- Ponad rok temu
-
"RING XF 2" - PEŁNA ROZPISKA
- Ponad rok temu
-
Zwalczanie smrodu z rękawic/ochraniaczy itp.
- Ponad rok temu
-
Trenuj jak Shane Carwin !
- Ponad rok temu
-
Thaing
- Ponad rok temu
-
Gdzie kupić gi do judo/bjj w Katowicach?
- Ponad rok temu
-
Nadgarstki
- Ponad rok temu
-
Shockfights
- Ponad rok temu
-
Ubezpieczenie klubów
- Ponad rok temu