Kąpiele z lodem
Napisano Ponad rok temu
naleje do wanny wody u dam tam jeszcez kostki lodu i posiedze troche
(widzialem taki motyw u wiele sportowcow i u rashada sugara raya, u carwina i tak dalej i dalej, oraz wielu biegaczy)
mam pytania odnosnie wykonywania, czy nalezy to zrobic bezposrednio po treningu zeby miesnie byly jeszce cieple czy juz powiedzmy pod koniec dnia przed spaniem?
ile tam siedziec, w seriach po iles minut czy jak najdluzej pjedynczy raz?
ktos to robil?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pytam serio.
wchodzi sie od razu po.ale najpierw zacznij przyzwyczajac cialo przez jakis okres bo niektorzy mowia ze bez tego moze byc jakis szok czy cos.
Napisano Ponad rok temu
W czasie takich kąpieli nie mocz dłoni, tylko zaciskaj je jakbyś oddawał krew. :wink:
Pamiętaj o stopniowym zwiększaniu długości kąpieli, bo jak przesadzisz i będziesz się moczył nawet mimo bólu, to łapiąc hipotermię sam sobie zaszkodzisz.
Napisano Ponad rok temu
nie robiłem, ale uważaj na jajka
akurat niskie temperatury są zdrowsze dla jąder niż, ich przegrzewanie:)
Napisano Ponad rok temu
czoraj pobiegalem iterwalami, ale z naciskiem na sprint
wlasciwie jak na to patrze to byl bardziej trening szybkosciowy niz wydolnosciowy
biegalem mocno, ze czulem tylne ud oraz posladki, wracajac do domu, ju sie balem zakwasow (wiem zespol mikronaderwan czy cos w ten desen)
dlugo nie biegalem tak na maxa tylko od czasu do czasu truchcikiem, jednakze zrobilem sobie kapiel z zimnej wody i dwoch opakowan lodu posiedzialem tej wannie z 10 minut, potem wzialem letn prysznic, i dzis czulem tylko przyjemne zmeczenie, zero zakwasow
ergo lod i woda to swietny sposob na regeneracje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chorobsko cie nie wezmie, teraz aura jest sprzyjajaca, ja morsowalem w zimie i sie czulem zajebiscie wiec sprobuj a twoje zycie nabierze kolorow !
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Osobiście przez pierwsze parę razy nalewałem nie tak zimną wodę i nie siedziałem zbyt długo. Teraz przy takich temperaturach bez kostek lodu się nie da . Woda za ciepła w kranie. Moczenie kostek to dla emerytów a nie dla sportowców . Co do czasu to przesiadywania to opinie są podzielone. Steve Waugh siedział ponad godzinne ale średnio to jest od 7 do 15 minut .
Napisano Ponad rok temu
Nie przesadzajmy , lodu nie musi wcale dużo. Zależy od temp wody w kranie ( oczywiście minimalnej) . W praktyce oczywiście nie mierze temp termometrem do wina . Leje wodę , wrzucam trochę lodu i wskakuje.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kąpiele z lodem
- Ponad rok temu
-
prze(o)czyszczenie
- Ponad rok temu