la canne/le baton
Napisano Ponad rok temu
Proste, dynamiczne i kontaktowe. Jak dla mnie bomba. Uczy ktoś tego w naszym kraju?
Napisano Ponad rok temu
Uczy ktoś tego w naszym kraju?
Wybierz się na Jasną Górę w koszulce TVN-u, poznasz polską czołówkę
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie wybieram się bo oni machają drucikami,
widziałem ich sparingi już jakiś czas temu, uważam że to sztuka przez duże SZ.
Twór bardziej artystyczny niż praktyczny dlatego "olałem", i nie szukałem specjalnie.
Ale pewnie jak będę we Francji to poćwiczę
Napisano Ponad rok temu
Wychodzę z założenia, że zawsze można swój arsenał techniczny / trenerski wzbogacić czymś interesującym i pasującym do swojej koncepcji, a te jak wiadomo bywają bardzo różne.
Napisano Ponad rok temu
Widziałem sporo ich sparingów turniejowych i parkowych. Wyraz artystyczny był zbyt eksponowany.
Do tego waga tej broni pozwala nie uczyć się rzeczy typu generowanie ruchu i siły.
Dlatego specjalnie tego nie szukam, jak sie potknę i wpadnę nosem to wtedy nie odpuszczę i sie zapoznam.
ps. faktycznie mam zajawkę na sparowanie w różnych stylach i krajach. Jeśli mam okazję to korzystam.
Teraz może wypalą Indie ...
Napisano Ponad rok temu
Jeśli pojadę to chcę posparować wręcz, na noże, kije i pałki - czy ich indyjskie odpowiedniki
Mam nadzieję że wyjazd wypali
Napisano Ponad rok temu
- indyjska wersja brzytwy na sznurku.nie wiem co to za broń.
A co do le canne, to widać myliłem się, bo uznałem ją za prosty, elegancki sport. Coś jak boks.
Napisano Ponad rok temu
Fajne, mnie się podoba, też to kiedyś wypatrzyłem i chętnie bym zrobił "małą" konfrontację :twisted:
Goście prezentują dużą sprawność, jestem pełen podziwu.
Ewentualnie poćwiczyć też można. Z każdego stylu można coś przydatnego wyciągnąć a to w końcu nasz, europejski a nie filipiński, chiński czy japoński, więc tym bardziej trzeba to poznać.
Może zrobimy małą wycieczkę/wypad do Francji ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie wiem co to za broń.
Jeśli pojadę to chcę posparować wręcz, na noże, kije i pałki - czy ich indyjskie odpowiedniki
Mam nadzieję że wyjazd wypali
Hej,
Jak bedziesz wiedzial kiedy jedziesz to daj znac, postaram sie pomoc. Poza Kerala trzeba bedzie skoczyc do Tamilnandu, tam sa tez ciekawe szkoly. pozdrawiam z deszczowych Indii :wink:
Napisano Ponad rok temu
vide [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Twór bardziej artystyczny niż praktyczny dlatego "olałem", i nie szukałem specjalnie.
tak sobie obejrzalem i nie wiem czy sie zgodze, co prawda o skutecznosci walki taka listewka trudno cos powiedziec, ale motoryka ruchu i cala reszta sa chyba bardzo istotne tutaj, ogolna sprawnosc walczacych, uniwerslanoas stron, walcza na zmiane prawa i lewa reka itp...
co do praktycznosci, mozna chyba dosc bezpiecznie a przy tym konkretnie oklepac jakiegos pijaczka
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
POLECAM NOWE PISMO SZTYCH
- Ponad rok temu
-
Izrael, coś innego niż KM i Kapap?
- Ponad rok temu
-
Seminarium z pałki i noża ( sposób Filipiński - Arnis)
- Ponad rok temu
-
treningi z atrapami
- Ponad rok temu
-
Seminarium z walki nozem
- Ponad rok temu
-
Rękawiczki chroniące przed nożem...
- Ponad rok temu
-
najlepsi Polscy nozownicy
- Ponad rok temu
-
JUEGO DEL PALO CANARIO
- Ponad rok temu
-
Doradzcie dziewczynie gdzie moze kupic Kobutan.
- Ponad rok temu
-
Shocknife
- Ponad rok temu