la canne/le baton
Napisano Ponad rok temu
Wartości artystyczne widoczne i ćwiczone podczas treningów, trochę mnie zraziły. Bo uznaję tylko 2 rzeczy za istotne:
Skuteczność i BHP metod treningowych,
w sensie by trenowanie było zdrowe i nie niszczyło mojego zdrowia. Takie zboczenie zawodowe.
Jeśli jakiś system uznaje za istotne wartości estetyczne, to nie jest to system dla mnie.
To tylko moja opinia na temat tej sw, może być błędna bo jest oparta o youtube. Jak będę we Francji kilka dni to pewnie poćwiczę.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak bedziesz w Paryzu to daj znac bo ja z Londka moge tam podskoczyc 'sluzbowo'..Być może wyjadę za chwilę, na jakiś miesiąc do Paryża. Już z czystej ciekawości posparuję z nimi.
Napisano Ponad rok temu
dam znać jak wypali.
Napisano Ponad rok temu
ale jak chcesz to mozemy skoczyc
Napisano Ponad rok temu
Akademii Pedro Pachecco z Valladloid/Hiszpania/ uwzględniając elematy dzwigni , przechwytów i duszeń pasterzy alpejskich / łapanie i wiazania owiec do strzyżania/ . Jest też wersja stworzona przez Cyganów/Gitano/ wedrujących w okolicach Kordoby, Toledo, Alpuhara.Ćwicze to jak uzupełnienie pałki filipińskiej i noża.Bardzo usprawnia całe ciało, ćwiczy fenomenalnie szybkośc i refleks.Dużo elegancji z szermierki klasycznej - szpada.
Polecam!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
POLECAM NOWE PISMO SZTYCH
- Ponad rok temu
-
Izrael, coś innego niż KM i Kapap?
- Ponad rok temu
-
Seminarium z pałki i noża ( sposób Filipiński - Arnis)
- Ponad rok temu
-
treningi z atrapami
- Ponad rok temu
-
Seminarium z walki nozem
- Ponad rok temu
-
Rękawiczki chroniące przed nożem...
- Ponad rok temu
-
najlepsi Polscy nozownicy
- Ponad rok temu
-
JUEGO DEL PALO CANARIO
- Ponad rok temu
-
Doradzcie dziewczynie gdzie moze kupic Kobutan.
- Ponad rok temu
-
Shocknife
- Ponad rok temu