Zaproszenia na pokazy Capoeira, maculele itp.
Napisano Ponad rok temu
Zapraszam na pokaz Capoeira w Ośrodku Sportu i Rekreacji w Zawierciu jaki odbędzie się w sobotę 12.06.2010 o godzinie 18.00 w Hali Sportowej przy ul. Moniuszki 10 w Zawierciu.
Więcej informacji pod linkiem:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Będzie to pokaz z udziałem 25 gości z Brazylii i całej Europy oraz około 300 capoeristas z Polski. Pokaz jest przygotowany profesjonalnie pod kierunkiem Mestre Dende i moim od strony organizatora - robimy to już 8 raz od 2004 roku.
Patronatem honorowym, tak pokaz jak i trzy dniowe warsztaty objął Jego Ekscelencja Ambasador Brazylii w RP Pan Carlos Alberto Simas Magalhaes.
Wstęp oczywiście wolny
Poniżej plakat pokazu:
W razie pytań chętnie odpowiem. Serdecznie zapraszam.
PZDR Jacek
Napisano Ponad rok temu
Podwieszamy temat z pokazami?
Napisano Ponad rok temu
PZDR Jacek
P.S.
Sądzę, że jak na "rozmiary" reklamowanego pokazu, udział dużej ilości gości zagranicznych, i tą ilość capoeristas z Polski, że o patronacie Ambasadora nie wspomnę to jednak nie jest to taki zwykły pokaz....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bez przesady z tym patronatem, wszyscy zainteresowani wiedza jak to wyglada
A jak to wygląda? Napiszesz?
Bo pod linkiem, który jest w tekście jest skan pisma z Ambasady ( z odręcznym podpisem Jego Ekscelencji Ambasadora ) w języku polskim i portugalskim, potwierdzający przejęcie patronatu....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem także czy taki patronat jest obligatoryjny (wystarczy poprosić?) czy też jest to rzecz wyjątkowa? Na pewno podnosi on rangę pokazu i stanowi zachętę dla mediów.
Wiem natomiast ile zachodu kosztowało mnie jego zdobycie. Wiem także, że pokaz w którym uczestniczy ponad TRZYSTA osób z czego 25 gości z Brazylii i Europy na pewno nie można nazwać pokazem jakich wiele.
Pokaz jest w hali, z oprawą świetlną i muzyczną (żywa muza, z wielką bateriją i innymi nieodzownymi instrumentami). Na youtube jest wiele relacji z wcześniejszych pokazów w Zawierciu, wystarczy wklikać co trzeba....
Zapraszam chętnych do przyjścia - wstęp jest wolny, pokaz potrwa około 1.5 godziny, będą także tancerki samby w strojach jak podczas karnawału w Rio (oczywiście te nieco bardziej ubrane )
P.S.
To takie polskie. Jest zaproszenie na pokaz, a tu zaraz szukanie dziury w całym....
Bez urazy....może Mundo Capoeira to nie np. Camangula, ale też warto popatrzeć.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
niemniej jednak nie chcialem umiejszac rangi pokazu - moze po prostu okreslenie pokaz nie za bardzo nam tu pasuje, bo kazda z grup realizuje po kilka pokazow w miesiacu - moze warsztaty czy jakos tak by lepiej brzmialo.
anyway powodzenia z pokazem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pokaz jest z okazji batizado jesli sie nie myle
Tak, to takie swoiste podziękowanie dla organizatorów i oczywiście mieszkańców Zawiercia oraz wszystkich chętnych widzów za 3-dniowe warsztaty połączone z batizado
P.S.
I broń Boże, nie napinam się jak to któryś z kolegów wyżej napisał. Po prostu uznałem, że skoro na tym forum funkcjonuję od lat, a jest tu także dział Capoeira to może kogoś zainteresuje taki pokaz. I nazwa nie mogła być inna, bo jak by tu napisać? Zapraszamy na warsztaty? Warsztaty są dla capoeristas, a pokaz to pokaz, dla wszystkich chcących zobaczyć i przeżyć coś ciekawego.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A będzie nagrany? Ja się nie mogę wybrać w tym terminie, ale zobaczyć to bym chętnie zobaczył
Jak zawsze, najpierw pojawi się na youtube-ie....
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To trailer z ubiegłorocznego pokazu. Pokaz w tym roku będzie znacznie wzbogacony, między innymi o sambę, pokazy historyczne itp.
Napisano Ponad rok temu
A serio, to TYLKO pokaz, nie ważne jak wielki, miejsce na filmy z pokazów mamy, to jedyne co mogę zrobić to podwiesić temat z Zaproszeniami na pokazy. To też dla mnie wątpliwe, bo pokazów to się odbywa ze 100 w miesiącu, jak zaczniemy na wszystkie zapraszać, to się zrobi na forum sztuczny ruch tylko
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Katarzyna Kolbowska: Capoeira w Polsce. Wędrowanie wątków...
- Ponad rok temu
-
Model biznesowy
- Ponad rok temu
-
Moda na roda ;)
- Ponad rok temu
-
zajcia dla dyieci 6 lat
- Ponad rok temu
-
Ceny warsztatów