(...)
Tadeusz co do wypowiedzi na forum to może powinieneś się trochę markować się bo chyba nie zawsze wiesz z kim rozmawiasz.
no offence, ale chyba z nikim szczegolnie waznymwiek: 21
Napisano Ponad rok temu
(...)
Tadeusz co do wypowiedzi na forum to może powinieneś się trochę markować się bo chyba nie zawsze wiesz z kim rozmawiasz.
no offence, ale chyba z nikim szczegolnie waznymwiek: 21
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sorki, ale to z genami to nie mój pomysł
Tadeusz, w LSKT do którego się przyznajesz, i gdzie instruktorem jest Twój imiennik, trenowano pod zawody na długo przed tym zanim ja zacząłem startować, kiedy startowałem i długo jeszcze po tym jak przestałem. Czyli do tej pory.
Czy już poinformowałeś swojego instruktora że nie zna metodyki Taekwondo?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ma tyle, że w tak długim okresie czasu, w klubie do którego deklarujesz przynależność, nie trenowano w/g metodyki gen. Choi Hong Hi. Tylko pod zawody.
W związku z tym, ponawiam pytanie czy już poinformowałeś swojego instruktora że nie zna metodyki Taekwondo?
Nie odpowiedziałeś na pytanie, co ma metodyka do wymowy nazw czy nazwisk koreańskich.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja uważam zę TKD powinno skoncentrować sie jednak na kopnięciach, walka sportowa weryfikuje poziom, skoro nie ma wyników poziom jest słaby, skoro sa wyniki sportowe znaczy ze metodyka jest właściwa.
Napisano Ponad rok temu
Sally.
W skład taekwondo wchodzi samoobrona.
W skład taekwondo wchodzą uderzenia łokciem.
Tyle, że nie ma ich w walce sportowej, więc w wielu klubach się o tym "zapomina".
Napisano Ponad rok temu
Hmmm ciekawe. Skoro tak jest, to czemu zawodnicy MT przegrywają na zasadach MT z reprezentantami MMA, czy choćby Karate? Jak sama muwisz, trzeba robić to w czym jest się dobrym(...)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
o ile w MMA zawarte sa elementy stójki MT więc nic dziwnego co z karate chyba coś pomyliłeś (może z K 1)Hmmm ciekawe. Skoro tak jest, to czemu zawodnicy MT przegrywają na zasadach MT z reprezentantami MMA, czy choćby Karate? (...)
Jak zna dźwignie, niech raz na tydzień, czy dwa będą dźwignie. Jak Zna klincz, niech nie pomija tego w treningu. Wszystko zawiera się w kanonie technik (jeśli zaglądnie się do encyklopedii, to widać ich setki), a więc można to spokojnie podciągnąć pod TKD. .
Napisano Ponad rok temu
Nie, pamietam ze chodzila troche, ale nie powiedzialbym, ze sie wyrozniala jeśli chodzi o technikę, albo skuteczność. Ot, pewnie dlatego, ze tkd ma wszystkie techniki nielogiczne i niepoprawne.troche mi rece opadly.
taekwondo bylo kompletnym stylem, ktory zawieral wszystkie wymienione przez ncro skladowe duzo wczesniej niz mma ujrzalo w ogole swiatlo dzienne, a muay thai zyskalo swiatowa popularnosc. jak napisalem wczesniej, ja o MT wiem tylko co poczytalem w necie i sally chyba tyle samo wie z o TKD, co obejrzal na youtubie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To nie jest do końca kwestia metodyki, techniki. Musisz mieć kogoś, kto nauczy Cię technik tkd. Jeśli jest gostek, który w ciągu 5 czy 6 lat dostał 2 dana i otwiera swoją sekcję wcześniej zajmując się tylko układami, to on nie jest w stanie niczego nauczyć, poza "dobrą falą". Wszystko jak zawsze rozbija się osobę prowadzącego.Metodyka jest, technika też. Dalej to już kuleje tylko zastosowanie. Oprócz tego, że wymaga to kolejnego czasu, to większych problemów (w większości przypadków) raczej nie ma żeby zaaplikować taką samą metodę jak w przypadku technik pod walkę sportową.
po co?przyjdz na sparing moze do nas szczerze mowiac nawet nie wiem kto ty jestes ale średnio cie widze w konfrontacji
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu