Dziewczyny z TKD w Dzień Dobry TVN
Napisano Ponad rok temu
Mniej/więcej pół minuty przed końcem materiału Paprocka mówi, że Koreanki mogłyby im zagrozić w walce o tytuł mistrzyń świata, ale od jakiegoś czasu się izoluje i nie jeździ na ich zawody...
Ja się pytam jakie KURWA MAĆ wasze zawody? to Nie Korea się odizolowała od was, tylko to wy idioci, którzy myślicie, że jesteście pępkiem świata zostaliście wyrzuceni z ITF bo interesowała was władza i pieniądze. Powtarzam, to Polska zdradziła generała, nie spełniła jego ostatniej woli bo miała w tym swój interes. I od kiedy jeździcie na zawody bez Koreanek i bez 60% świata jesteście mistrzyniami świata. Nie oszukujcie przynajmniej ludzi, i nie okłamujcie samych siebie. To tak ludzie z PFT deklarują, że prowadzą tradycyjne treningi Taekwondo ITF...JA SIE PYTAM... JAKIE TO JEST ITF ? Wszyscy Ci, którzy uważają, że są prawdziwymi Taekwondo-kami, a robią takie rzeczy są egocentrykami. Wszyscy mowią: Uprzejmość, Uczciwość samokontrola, odwaga... jaka tu uczciwość ?
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Aha żeby nie było nieporozumień, ja trenuję w WTF-ie, więc średnio mnie to dotyczy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Powtarzam, to Polska zdradziła generała, nie spełniła jego ostatniej woli bo miała w tym swój interes.
Jaki miała w tym interes Polska (uściślając chodzi ci zapewne o PZTKD)? Ja niestety nie jestem w stanie się go dopatrzeć.
Napisano Ponad rok temu
Powtarzam, to Polska zdradziła generała, nie spełniła jego ostatniej woli bo miała w tym swój interes.
Jaki miała w tym interes Polska (uściślając chodzi ci zapewne o PZTKD)? Ja niestety nie jestem w stanie się go dopatrzeć.
Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Należy zadać sobie pytanie, Czy Łoboda zostałby prezesem Europejskiej Federacji, czy Tran zostałby prezydentem, czy Ci sateliccy mistrzowie dostali by te stanowiska, które mają teraz?
Nie. Nie byliby na tych stanowiskach na których są teraz.
Napisano Ponad rok temu
Po co ?
A no właśnie jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o ...
Śmiem także twierdzić, iż śmierć Trana, nie którym też jest na rękę. Ale to już tylko moje spiskowe teorie.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Niestety, dla niektórych miarką poziomu, oryginalności, skuteczności itp. jest nadal kształt napisu na bluzie od doboku, wydrukowany podpis na certyfikacie oraz coś co się przeczytało w odpisie, a było zasłyszane w obcym języku na innym kontynencie. Mimo tego, że chyba wszystkie organizacje TKD mają tendencję do produkowania półprawd i filtrowania informacji, to nadal uważam, że gdyby niektórzy wzięli się z takim zapałem do trenowania, jak do rozliczania innych, mielibyśmy znacznie więcej sukcesów w taekwondo.
Napisano Ponad rok temu
Wiecie co - wydaje mi się, że najzdrowszą sytuację pod pewnymi względami mają Holendrzy. Federacji chyba więcej niż u nas, ale z wyjątkiem mistrzostw Holandii każdej federacji pozostałe turnieje, których jest multum, są otwarte. Przyjeżdżają wszystkie ITFy, jacyś WTFowcy co się lubią po gębach potrzaskać, niezależni. Dzięki temu wszelkie wątpliwości co do poziomu kogokolwiek można sobie szybko wyjaśnić, wystarczy się z nim spotkać na zawodach.
Podobnie jest w Wielkiej Brytanii. Tam też większość zawodów jest otwarta i startują tam odmiany TKD, tak egzotyczne jak np.: Evolution Taekwon-do
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
To forum umiera, tak jak umiera TKD w Polsce.
- Ponad rok temu
-
Jedenssty Dan w Taekwon-do?? Ale obsuwa.
- Ponad rok temu
-
Co sądzicie o przejściu całych klubów ITF na WTF?
- Ponad rok temu
-
Czyli to pierwszy autentyczny ?
- Ponad rok temu
-
Mistrz Trân Triêu Quân zaginął na Haiti
- Ponad rok temu
-
IIC w Warszawie - wrażenia, opinie, relacje
- Ponad rok temu
-
Taekwondo Full Contact - Liga 2010 Kraków