Sustanon
Napisano Ponad rok temu
Sustanon ma wyraźne androgenne właściwości powiązane z silnymi anabolicznymi. Jest preparatem odpowiednim do budowy masy i siły. Oczywiste jest szybkie zwiększenie siły i nawet masy. Sportowcy stosujący Sustanon odczuwają, że masa budowana jest bardziej twarda i solidna niż w wypadku Enanthate lub Cypionate, jest to spowodowane mniejszą retencją wody i aromatyzacją w stosunku do tych dwóch środków. Poziom Testosteronu rośnie w sposób bardziej stały i stabilny, stąd też takie opinie. Wielu kulturystów stosujących testosteron i walczących z retencją wody oraz aromatyzacją, preferuje Sustanon nad innymi długo działającymi estrami.
susta steryd Należy zaznaczyć, że Sustanon jest środkiem efektywnym nawet w relatywnie niskich dawkach u zaawansowanych sportowców. Interesującym jest fakt, że Sustanon podany osobom, które wcześniej go używały w takich samych lub niższych dawkach - nadal przynosi dobre rezultaty. Sustanon jest z reguły podawany raz w tygodniu, czasami co 10 dni. Dawki stosowane w kulturystyce i sportach siłowych zawierają się między 250 mg/14 dni a 1000 mg/dziennie! Ponieważ tak wysokie dawki oczywiście nie są polecane i na szczęście często stosowane, regułą jest dawkowanie na poziomie 250-1000 mg/tygodniowo. Ilość 500 mg/tygodniowo z w większości wypadków jest wystarczająca dla każdego, często można ją zmniejszyć do 250 mg/tygodniowo przy wprowadzeniu dodatkowo jakiegoś sterydu doustnego. Sustanon jest środkiem dobrze tolerowanym, sprawdza się jako baza do cyklu. Stymuluje regenerację, daje 'kopa' na treningu i jak wspomniano generuje dobre przyrosty siły i masy. Aby osiągnąć szybki wzrost wagi często łączy się Sustanon z typowo masowymi środkami jak Deca-Durabolin, Dianabol lub Anadrol. Atleci, którzy bardziej preferują jakość budowanej masy łączą Sustanon z Winstrolem, Oxandrolone lub Primobolanem.
W racjonalnych dawkach aromatyzacja także może wystąpić, więc osoby podatne na jej skutki powinny używać Nolvadexu i/lub Provironu. Ponieważ Sustanon blokuje wydzielanie własnego testosteronu, użycie HCG i Clomidu powinno być rozważone po około 3 tygodniach od skończenia cyklu. Kobietom nie jest zalecane używanie Sustanonu z powodu wysokiego poziomu androgenów jakie generuje ten środek, co spowodowałoby efekty wirylizacji (maskulinizacji). Pomimo tego wiele zawodniczek w wyższych kategoriach wagowych używa testosteronu gdyż pozwala on im na utrzymanie 'woli walki'. Kobiety decydujące się na testosteron powinny użyć Propionate lub dokonywać iniekcji Sustanonu w ilościach nie większych niż 250 mg/10-14 dni, nie dłużej niż 6 tygodni. Skutki uboczne Sustanonu są podobne do tych jakie wywołuje stosowanie T. Enanthate, lecz często występują z mniejszym natężeniem. Z uwagi na indywidualne predyspozycje i dawkowanie, spotykany jest trądzik , agresywność, stymulacja seksualna, oleista skóra, wypadanie włosów. Hepatotoksyczność Susty jest niska, aczkolwiek w wysokich dawkach powoduje podwyższenie wartości enzymów wątrobowych, po odstawieniu środka wartości te powinny wrócić do normy.
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Powiem to co ja wiem.
Moja matka obecnie jest dyrektorką w IOR (Insytut Ochrony Roślin) dawniej pracowała w Instytucie Chemii. I jak była na jakieś konfenrecji, to spotkała koleżankę ze studiów. Pracowała (nazwy nie pamięta) w jakieś Wrocławskiej firmie produkującej odżywki. Taka firma niema ŻADNEJ kontorli co tam ładują!
Koks to lek, także ma kontrolę.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie będę nic pisał. Chyba słyszałes 'stereotyp' o koksie... Czy sam brałes?
Napisano Ponad rok temu
Oj, to ja mam inne doświadczenie w zetknięciu ze sterydami:Dmozesz byc pewny ze wiem co pisze
a stereotyp jest bardzo delikatny
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
7 następnych tematów
-
Stosowanie dopingu jest niebezpieczne
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Sposób na rozstępy
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Przewodnik po prohormonach