![Zdjęcie](http://www.forum-kulturystyka.pl/uploads/profile/photo-thumb-1.jpg?_r=1382294456)
Sustanon
Napisano Ponad rok temu
Sustanon ma wyraźne androgenne właściwości powiązane z silnymi anabolicznymi. Jest preparatem odpowiednim do budowy masy i siły. Oczywiste jest szybkie zwiększenie siły i nawet masy. Sportowcy stosujący Sustanon odczuwają, że masa budowana jest bardziej twarda i solidna niż w wypadku Enanthate lub Cypionate, jest to spowodowane mniejszą retencją wody i aromatyzacją w stosunku do tych dwóch środków. Poziom Testosteronu rośnie w sposób bardziej stały i stabilny, stąd też takie opinie. Wielu kulturystów stosujących testosteron i walczących z retencją wody oraz aromatyzacją, preferuje Sustanon nad innymi długo działającymi estrami.
susta steryd Należy zaznaczyć, że Sustanon jest środkiem efektywnym nawet w relatywnie niskich dawkach u zaawansowanych sportowców. Interesującym jest fakt, że Sustanon podany osobom, które wcześniej go używały w takich samych lub niższych dawkach - nadal przynosi dobre rezultaty. Sustanon jest z reguły podawany raz w tygodniu, czasami co 10 dni. Dawki stosowane w kulturystyce i sportach siłowych zawierają się między 250 mg/14 dni a 1000 mg/dziennie! Ponieważ tak wysokie dawki oczywiście nie są polecane i na szczęście często stosowane, regułą jest dawkowanie na poziomie 250-1000 mg/tygodniowo. Ilość 500 mg/tygodniowo z w większości wypadków jest wystarczająca dla każdego, często można ją zmniejszyć do 250 mg/tygodniowo przy wprowadzeniu dodatkowo jakiegoś sterydu doustnego. Sustanon jest środkiem dobrze tolerowanym, sprawdza się jako baza do cyklu. Stymuluje regenerację, daje 'kopa' na treningu i jak wspomniano generuje dobre przyrosty siły i masy. Aby osiągnąć szybki wzrost wagi często łączy się Sustanon z typowo masowymi środkami jak Deca-Durabolin, Dianabol lub Anadrol. Atleci, którzy bardziej preferują jakość budowanej masy łączą Sustanon z Winstrolem, Oxandrolone lub Primobolanem.
W racjonalnych dawkach aromatyzacja także może wystąpić, więc osoby podatne na jej skutki powinny używać Nolvadexu i/lub Provironu. Ponieważ Sustanon blokuje wydzielanie własnego testosteronu, użycie HCG i Clomidu powinno być rozważone po około 3 tygodniach od skończenia cyklu. Kobietom nie jest zalecane używanie Sustanonu z powodu wysokiego poziomu androgenów jakie generuje ten środek, co spowodowałoby efekty wirylizacji (maskulinizacji). Pomimo tego wiele zawodniczek w wyższych kategoriach wagowych używa testosteronu gdyż pozwala on im na utrzymanie 'woli walki'. Kobiety decydujące się na testosteron powinny użyć Propionate lub dokonywać iniekcji Sustanonu w ilościach nie większych niż 250 mg/10-14 dni, nie dłużej niż 6 tygodni. Skutki uboczne Sustanonu są podobne do tych jakie wywołuje stosowanie T. Enanthate, lecz często występują z mniejszym natężeniem. Z uwagi na indywidualne predyspozycje i dawkowanie, spotykany jest trądzik , agresywność, stymulacja seksualna, oleista skóra, wypadanie włosów. Hepatotoksyczność Susty jest niska, aczkolwiek w wysokich dawkach powoduje podwyższenie wartości enzymów wątrobowych, po odstawieniu środka wartości te powinny wrócić do normy.
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Powiem to co ja wiem.
Moja matka obecnie jest dyrektorką w IOR (Insytut Ochrony Roślin) dawniej pracowała w Instytucie Chemii. I jak była na jakieś konfenrecji, to spotkała koleżankę ze studiów. Pracowała (nazwy nie pamięta) w jakieś Wrocławskiej firmie produkującej odżywki. Taka firma niema ŻADNEJ kontorli co tam ładują!
Koks to lek, także ma kontrolę.
Napisano Ponad rok temu
![B)](http://www.fabrykasily.pl/public/style_emoticons/default/cool.png)
Napisano Ponad rok temu
nie będę nic pisał. Chyba słyszałes 'stereotyp' o koksie... Czy sam brałes?
Napisano Ponad rok temu
Oj, to ja mam inne doświadczenie w zetknięciu ze sterydami:Dmozesz byc pewny ze wiem co pisze
a stereotyp jest bardzo delikatny
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
FaceBook
7 następnych tematów
-
Stosowanie dopingu jest niebezpieczne
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Sposób na rozstępy
EXPERTO - Ponad rok temu
-