Dziecko a sztuki walki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i jesli da sie gdzies znalezc, to znajdz gimnastyke dla dzieci.
jesli naprawde cie to interesuje, to napisalbym mejla do [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], ktory ma dwojke i tez wczesnie zaczal je "cwiczyc" nie cwiczac ich wcale. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie możesz wymagać od dziecka znajomości form, pełnych pozycji czy (o zgrozo) technik samoobrony takich jak się uczy dorosłych (kopnięcie w krocze, uderzenia w krtań, czy ataki na oczy). W poście piszesz, że będziesz spokojniejszy wiedząc, że córka coś umie, ale nie wychowuj dziecka w strachu, że ktoś ją może napaść i zrobić krzywdę. Z 5 latki nie zrobisz wojowniczki (prędzej będzie mogła nieświadomie uszkodzić kolegów i koleżanki)
Dziecko powinno wpaść na salę poćwiczyć trochę, potem znowu się pobawić. Nic na siłę. W ten sposób będzie miało świetne podstawy a jego wejście w sztukę w późniejszych latach będzie świadome.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie możesz wymagać od dziecka znajomości form, pełnych pozycji...
hej, widzieliscie kiedys wystepy dzieci na zawodach wushu w chinach?
widzieliscie co kilkulatki robia?
ja sie zastanawiam czy to kwestia narodowosci czy czego ;-)
ja zeby 5 latka nauczyc jakiejs techniki musze wspiac sie na wyzyny swoich mozliwosci...
Napisano Ponad rok temu
Córka kolegi ma coś koło 2.5-3 lat i robi fikołki, pompki, a jak się jej trzyma nogi to chodzi tak śmiesznie na rekachOk brzmi całkiem sensownie to co usłyszałem od was dzięki tylko ktoś tam napisał że u 7latki tylko moja mała ma 7 miesięcy,wiem że szmat czasu przed nią ale chciałem usłyszeć jak wy sobie z tym radzicie.Zakładam że znaczna część użytkowników ma własne pociechy i dlatego pytam dzięki bardzo za odp.
Napisano Ponad rok temu
hej, widzieliscie kiedys wystepy dzieci na zawodach wushu w chinach?
widzieliscie co kilkulatki robia?
ja sie zastanawiam czy to kwestia narodowosci czy czego ;-)
ja zeby 5 latka nauczyc jakiejs techniki musze wspiac sie na wyzyny swoich mozliwosci...
Ja nie mówię, że się nie da wymusić tego od 5 latka.
Widziałeś reportaż Gudzowatego o dzieciach ze szkoły akrobatycznej?
Na szybko mogę znaleźć tylko 1 zdjęcie:
Dziecko da się zmusić. Jest to z jednej strony droga do sukcesu, ale często też realizowanie przez rodziców swoich niespełnionych marzeń. Czasem odniesie to skutek, a czasem dziecko znienawidzi i rodziców i tego czym się zajmuje.
Podobnie jest z muzyką. Możesz wymagać od dziecka 10 godzin przy instrumencie ćwiczącego pasaże, a możesz przez zabawę nauczyć go rytmu i wspólnie bawić się z nim we wspólne śpiewy i gry.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mój młody chodzi na tzw funny judo od 5 roku życia. Zajęcia bez ciśnienia. 90% zabawy 10% techniki. Dużo akrobatyki, turlania, skakania, naciągania się i innych zabaw na macie. Teraz ma prawie 7 lat. Lubi to bardzo, gimnastycznie jest wyżej niż dużo starsze dzieci a z judo zna kilka rzutów i trzymań + ceremoniał (ukłony, zasady).
Pozdrówki
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Tarcze treningowe prostokątne
- Ponad rok temu
-
sporty walki a oddawanie krwi
- Ponad rok temu
-