Chińczycy znów wygrywają z Tajami
Napisano Ponad rok temu
4'27 widac rzut ktory wystepuje tez w judo, roznica w wykonaniu tutaj jest chyba ewidentna (choc zaloze sie ze Kajtek jej nie zobaczy :wink: )
zawodnik judo w tym momencie bedzie bardziej pchal gorna czesc ciala az on sam straci rownowage i wyladuje na przeciwniku i to nie ma nic wspolnego z gi czy rekawicami, po prostu tak wykonuja ten rzut w judo
tutaj zawodnik sanda ktory jakby zrobil jak w judo dostanie zero punktow za ten rzut nie moze wyladowac na przeciwniku i jak widac zeby sie nie wywrocic robi dodatkowy krok do przodu noga zakroczna - to nie jest ze przypakiem mu wyszlo tylko tak sie trenuje ten rzut
Napisano Ponad rok temu
lepiej jakimiś materiałami byś sypnął tak co by maluczkich doedukować
Napisano Ponad rok temu
Ouchi gari.4'27 widac rzut ktory wystepuje tez w judo, roznica w wykonaniu tutaj jest chyba ewidentna (choc zaloze sie ze Kajtek jej nie zobaczy :wink: )
Wejście i wychylenie - podobne jak w judo.
Różnica - zawodnik sanda przerwał rzut judo w pewnym momencie i odepchnął przeciwnika.
Napisano Ponad rok temu
Różnica - zawodnik sanda przerwał rzut judo w pewnym momencie i odepchnął przeciwnika.
ciekawa interpretacja :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja jestem:A czy jesteś w stanie wskazać gdzie napisałem że"czasami się zdarza"?
nie pisz już więcej o judo. pisz może o tym, na czym się znasz.Podczas zawodów judo-jeśli walczy ze sobą dwóch zawodników na tym samym poziomie oczywiście bywa tak ,że w czasie stosowania tego czy innego rzutu upada się wraz z rzucanym ponieważ przeciwnik nie stoi bezradnie i oporuje
Napisano Ponad rok temu
podejrzewam, że m.in. właśnie dlatego (niezależnie od przyczyn organizacyjnych) sanda w Polsce nie kwitnie, bo ludzie uważają że wystarczy do tego "kickboxing(ze średnim poziomem technik ręcznych) + rzuty i obalenia".Jeżeli w Polsce prowadzą treningi sanda ludzie o niezbyt dużych umiejętnosciach i skromnych kwalifikacjach to trudno ,żeby sanda była na dobrym poziomie.Mozna pewnie kończyć Chinach sport-uniwerki o specjalności sanda,ale szczerze pisząc - sanda nie jest szczególnie skomplikowanym systemem walki.Oglądałem bardzo duzo chińskich szkoleniówek i badźmy szczerzy to kickboxing(ze średnim poziomem technik ręcznych) + rzuty i obalenia(których o wiele więcej jest w klubach MMA i niektóre inaczej wykonywane)
acha, możesz mi wyliczyć, ile rodzajów przewróceń wykonuje się w mma a ile w sanda?
Napisano Ponad rok temu
ja jestem:
A czy jesteś w stanie wskazać gdzie napisałem że"czasami się zdarza"?nie pisz już więcej o judo. pisz może o tym, na czym się znasz.Podczas zawodów judo-jeśli walczy ze sobą dwóch zawodników na tym samym poziomie oczywiście bywa tak ,że w czasie stosowania tego czy innego rzutu upada się wraz z rzucanym ponieważ przeciwnik nie stoi bezradnie i oporuje
O! Mags - "polonista"
Dostajesz plusa za aktywność i zaangażowanie społeczne
Napisano Ponad rok temu
podejrzewam, że m.in. właśnie dlatego (niezależnie od przyczyn organizacyjnych) sanda w Polsce nie kwitnie, bo ludzie uważają że wystarczy do tego "kickboxing(ze średnim poziomem technik ręcznych) + rzuty i obalenia".Jeżeli w Polsce prowadzą treningi sanda ludzie o niezbyt dużych umiejętnosciach i skromnych kwalifikacjach to trudno ,żeby sanda była na dobrym poziomie.Mozna pewnie kończyć Chinach sport-uniwerki o specjalności sanda,ale szczerze pisząc - sanda nie jest szczególnie skomplikowanym systemem walki.Oglądałem bardzo duzo chińskich szkoleniówek i badźmy szczerzy to kickboxing(ze średnim poziomem technik ręcznych) + rzuty i obalenia(których o wiele więcej jest w klubach MMA i niektóre inaczej wykonywane)
acha, możesz mi wyliczyć, ile rodzajów przewróceń wykonuje się w mma a ile w sanda?
Ciekawe podejrzenia
I zdecyduj się czy mam pisać czy nie pisać?!
Sądzę ,że najlepiej byłoby abyś ty wyliczył i szczegółowo opisał rodzaje"przewróceń" w mma ...bo ja mogę coś pokręcić lub nieuściślić i bedzie afera
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Trenowałem kilka lat judo. Każdy zawodnik doskonalił jeden rzut który mu najbardziej leżał. Do tego rzutu dochodziła kombinacja tył-przód (jeśli rzucał do przodu to uczył się rzutu w tył). Oraz kombinacja lewo-prawo (jeśli rzucał na lewo to uczył się rzutu na prawo). Czyli doskonalił trzy rzuty.
Nie w ilości siła tylko w jakości wykonania
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Boks w łodzi.
- Ponad rok temu
-
Mistrz MT zastrzelony
- Ponad rok temu
-
Życzenia Świąteczne
- Ponad rok temu
-
Treningi Muay thai w domu
- Ponad rok temu
-
treningi na kubie
- Ponad rok temu
-
Muai Thai w warszawie
- Ponad rok temu
-
MMLKB SPARTANWEAR - 10, Wyszogród, 12. 10. 2009: Wyniki!
- Ponad rok temu
-
Spodnie do kicka ale... z kieszeniami
- Ponad rok temu
-
Boks vs kick-boxing,karate,taekwondo,itd.
- Ponad rok temu
-
Nowa sekcja Muay Thai w Pruszczu Gdańskim od 2010r.
- Ponad rok temu