PUDZIAN vs ?????? (kolejne walki) SPOILER
Napisano Ponad rok temu
Gdyby mógł korzystać ze swojej przewagi siłowej przez całą rundę czy dwie nie potrzebowałby znaczącej poprawy techniki żeby wygrywać ze średniakami. Jako, że nie może, nie ma dla niego nadziei, bo nawet z super techniką będzie męczył się o wiele szybciej niż inni. Pozbycie się kolejnych części tych mięśni mu się przyda, także w codziennym życiu.
Napisano Ponad rok temu
.. które były jednocześnie inteligentne i głupie/puste.
??? :?
Napisano Ponad rok temu
Ona nie ma techniki, kordynacji ruchowo-miesniowej zwiazanej z walka, tzw. kondycji, etc. Mysle, ze wiekszosci tych rzeczy juz nie nadrobi.
To nie jest tylko kwestia kondycji, on po prostu robi bledy techniczne, ktore musi wykorzystac jego przeciwnik. I jesli nie ma 50 proc. przewagi masy to wykorzystuje.
K_P
Napisano Ponad rok temu
Przecież to jest początkujący osiłek i tak jest dobry że sie boi bo większość takich łepków w życiu na ring nie wejdzie.
Zastąpił trening siłowy, sportami walki ale bez przesady techniki bokserskiej juz nie zrobi, samymi kopnięciami tez nie powygrywa bo nie jest Buakawem, w parterze kończyć też nie jest tak znowu prosto, chyba że duszeniem . Pozatym w parterze tez nie można byc klocem tu sie liczy gibkość, chociaz masa ma o tyle znaczenie ze jak 100 kg wlezie na kogos to ciężko zrzucić a jak zacznie uderzac to lipa. to jedyna sznasa dla niego, reszta to technika która się latami trzeba uczyc, nie ma szybko. myślę ze i tak szybciej by opanował ten parter i klinczowanie w obronie niż stójke
pozatym lowkickami sie w zawodowych walkach nie ładuje na oszołoma, więcej kopie sie okręznych na pas (tak wysoko pewnie nogi nie podniesie), wlasnie dlatego ze bardzo łatwo uszkodzić nogę, szkoda ze trener mu tego nie powiedział..
Napisano Ponad rok temu
Smiem twierdzic, ze boksowac sie mozna nauczyc i kopac w rok, na dosyc dobrym poziomie, i zaczac sparowac z niezlymi zawodnikami, rok parteru to nic, wobec zawodnikow, ktorzy cos potrafia w tej plaszczyznie.
Od wielu lat robilem takze trening z duzymi jak na moja wage ciezarami - wyciskanie lezac, wioslowanie, przysiad. I... twierdze, ze mi to nie zaszkodzilo, malo tego - sila byla zawsze moim atutem - tak w stojce, jak i parterze.
Uwazam, ze wspolczesnym sporcie, w sportach walki, nie jest mozliwe trenowanie na profesjonalnym poziomie, bez treningu silowego ze znaczacym oporem. A jakich przyrzadow i ile powtorzen, i jakiego obciazenia uzyjemy - to juz tylko kwestia w ktorym miejscu jestesmy w sezonie sportowym.
Bo sila (jej rozne aspekty) jest ogromnym atutem.
K_P
PS. Ja nie ma zadnych problemow zrzucic z siebie kogos kto ma 100-110 kg (z ciezszymi dawno nie sparowalem), ja mam 77, dopoty, dopoki oponent nie wie co to jest technika.
Napisano Ponad rok temu
Co nie zmienia faktu ze 800 000 pln nie zarobilby w 3 wystepach w strongmanach i pewnie o to chodzilo... Atleta i biznesmanem Pudzian jest wg mnie swietnym. Mistrzem od walki nie bedzie nigdy.
Napisano Ponad rok temu
siłacz owszem
btw nastula go zje moim zdaniem.aż dziś z nostalgią oglądałem stare walki nastka w pride.
Napisano Ponad rok temu
sporty silowe to tez atletyka. tylko, ze ciezka :wink:ze słowem atleta bym uważał
siłacz owszem
Napisano Ponad rok temu
Ale w walce, to nie tylko kwestia sily, ale techniki i timingu, umiejetnosc trafienia w zmieniajacy polozenie w sumie niewielki cel, nad pierwsza trzeba pracowac, druga jest w znacznej czesci cecha wrodzona, podobnie jak szybkosc.
K_P
Napisano Ponad rok temu
chodziło o typową słownikową definicję.sporty silowe to tez atletyka. tylko, ze ciezka :wink:ze słowem atleta bym uważał
siłacz owszem
Atleta (łac. athleta: zapaśnik) – osoba, która posiada ponadprzeciętną budowę ciała, siłę fizyczną, zręczność i wytrzymałość.
gsp jest atletą z prawdziwego zdarzenia
Napisano Ponad rok temu
ze słowem atleta bym uważał
Pudzian jest jednym z najlepszych atletow jakich polska ziemia wydala. co do tego nie mam watpliwosci. na tle innych strongmanow Pudzian zawsze mial najlepsza ogolnorozwojowke. W zasadzie jesli chodzi o przygotowanie atletyczne niczego mu nie brakuje. nieprawda jest ze uderza slabo bo ma za duzo miesni. uderza slabo bo nie ma techniki. nie ma techniki bo nigdy jej nie trenowal. a teraz jest za stary zeby to nadrobic. przynajmniej na tle zawodowych fighterow ktorzy boksuja latami.
Pudzianowi brakuje techniki i kondycji. kondyche zrobi na pewno jest uparty i ma psyche do pracy nad soba. techniki juz nie nadrobi. zawsze bedzie nadmiernie spiety na macie. zawsze bedzie uderzal krotko i tylko z reki. w technikach graplerskich pewnie bedzie podobnie. w graplingu o tyle ma szanse wieksze ze wszystko dzieje sie jakby wolniej niz w szybkich wymianach uderzen ale sama technika jest rownie trudna do opanowania.
jest polakiem co podkresla. to mi sie podoba. troche brakuje mu pokory. mysle ze jeszcze sporo bolu przed nim jesli nadal bedzie sie decydowal startowac do najlepszych.
Itosu
Napisano Ponad rok temu
Ale w walce, to nie tylko kwestia sily, ale techniki i timingu, umiejetnosc trafienia w zmieniajacy polozenie w sumie niewielki cel, nad pierwsza trzeba pracowac, druga jest w znacznej czesci cecha wrodzona, podobnie jak szybkosc.
nie zauwazylem u Pudziana jakis ponadprzecietnych uzdolnien percepcyjnych. przyjamniej podczas jego 3 walk mma
Napisano Ponad rok temu
Opanuje technike, ale nie na swiatowym poziomie. Jestem wstanie nauczyc kazda osobe boksowac (w miare zdrowa). Kazda. moze sie okazac nawet, ze ktos ma tzw. talent i zrobi to co inny w wiele lat, w o wiele krotszym czasie.
Cos mi sie zdaje, ze najwiekszy problem bedzie mial Pudzian wlasnie z kondycja. Jak powiedzial moj kolega lekarz, najprawdopodobniej z powodow medycznych.
K_P
Napisano Ponad rok temu
Pudzian jest jednym z najlepszych atletow jakich polska ziemia wydala.
hm? Czyli wg Ciebie Pudzian jest pure natural, który wyrósł na silnego chłopca jedząc marchewkę i popijając ją mlekiem?
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
hm? Czyli wg Ciebie Pudzian jest pure natural, który wyrósł na silnego chłopca jedząc marchewkę i popijając ją mlekiem?
tego nie powiedzialem. powiedzialem ze jest jednym z najlepszych atletow.
a usain bolt tak szybko biega bo je bataty. tak powiedzial ktos z jego rodziny
KP odnosnie nauki boksu pudziana. on cale zycie dzwigal glazy. jest spiety. nauczyc go techniki bokserskiej ktora opiera sie na luzie bedzie trudniej niz nauczyc kogos innego w jego wieku o podobnych uzdolnieniach ktory nigdy nie dzwigal ciezarow. zreszta przebudowywanie nawykow to zmudna robota.
Napisano Ponad rok temu
tego nie powiedzialem. powiedzialem ze jest jednym z najlepszych atletow.
gdyby nie biorąc sterydów (zakładam, że nie jest "czysty") osiągał to, co osiąga, to OK. W innym przypadku pozwolę się nie zgodzic
Napisano Ponad rok temu
gdyby nie biorąc sterydów (zakładam, że nie jest "czysty") osiągał to, co osiąga, to OK. W innym przypadku pozwolę się nie zgodzic
ziom zycie to nie dragon ball. nie ma tak ze napierdalasz w chatce w bieszczadach wiecej niz inni i nagle podnosisz 300 kg na glowe i biegniesz z tym setke w 10 sekund. zaden sportowiec z czolowki nie jest czysty. Kolecki ktory moim zdaniem jest wzorem ciezkoatlety zostal pierwszy raz nakryty na braniu nandrolonu jak mial 15 lat.
mam kumpla kolarza zawodowego. jezdzi w jednej z wloskich grup. mowi ze bez epo nawet polowy jednego treningu by nie utyral.
Napisano Ponad rok temu
Btw, juz dawno mowilem o tym, ze powinni zorganizowac olimpiade bez testow antydopingowych. Zobaczyc czlowieka przebiegajacego 100m w 6 sekund - bezcenne
EOT
Napisano Ponad rok temu
aby uciac dyskusje mogaca trwac jeszcze 100 stron - moja postawa jest taka, ze kazdy, kto bierze koks przestaje byc dla mnie sportowcem, a zaczyna byc brojlerem. Atleta to moim zdaniem sportowiec czystej krwi.
To atletów wg twojej definicji znajdziesz już tylko wśród juniorów (i to też nie zawsze) i amatorów (również nie zawsze)...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Polskie walki mma które chcielibyście zobaczyć
- Ponad rok temu
-
Pudzian - Najman - wynik walki SPOILER
- Ponad rok temu
-
Świeże mięso dla Fedora w Strikeforce
- Ponad rok temu
-
Pudzian - Najman - gdzie transmisja w sieci?
- Ponad rok temu
-
Najman -Pudzian - czas na cyrk :)
- Ponad rok temu
-
Fairtex vs Hayabusa-Rękawice do mma z wyższej półki
- Ponad rok temu
-
BJ vs Diego
- Ponad rok temu
-
Najbardziej ustawiane walki w mma .