KFM---------------KEYSI
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
próbowałem tak z kolegami i za cholerę nie potrafię wygenerować z takich ruchów konkretnej siły
do tego garda odsłaniająca schaby...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak przeciwnik liznął zapasów czy czegoś w ten deseń to się walka chyba szybko skończy
kolejna kwestia to zasięg przy takim ułożeniu rąk. jakoś sobie nie wyobrażam walki z wyższym zawodnikiem
jeśli oglądałeś batman - początek to tam ten system jest wykorzystywany. widowiskowo jest, nie powiem
Napisano Ponad rok temu
Widać też, że w czasie całej sekwencji ruchu partner stoi nieruchomo, udając tylko - jak na filmie - że odbiera ciosy co nie do końca odpowiada rzeczywistości.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Proponuje zrobić mały research używając słów Rodney King i Rampage Jackson.
Poza tym jesteśmy w dziale combat.
Znawcy c56 mają chyba coś do powiedzenia o wysokiej gardzie?
Napisano Ponad rok temu
Jest tam tez Crazy Monkey i Keysi.
Pozdrawiam, Thufir
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kolejny zły nawyk, którego uczą sparringi?
Pozdrawiam, Thufir
Napisano Ponad rok temu
Swego czasu byłem bardzo zainteresowany tym systemem, ale po kilku próbach wygenerowania siły z takiej pozycji doszedłem do wniosku, że to wymaga jednak wielu traningów. A combaty z założenia mają być proste.
Próbował ktoś z was tak uderzać? Jak wam wychodzi?
Napisano Ponad rok temu
no dobrze, ale czy sparingi MMA też uczą złych nawyków?Ciekawe, potwierdzają to, co zauważyłem już jakiś czas temu: tradycyjna garda bokserska chroni przed uderzeniami tylko jeśli masz założone bokserskie rękawice. Na ulicy jest praktycznie bezużyteczna...
Pozdrawiam, Thufir
Napisano Ponad rok temu
- uczą wdawania się w walkę na ziemi, zamiast tego, by szybko wstać
- nie uczą świadomości tego, ze przeciwnik może mieć broń
- dają fałszywe wrażenie, że sytuacja samoobrony przypomina sparring, zamiast skupiać się na jak najszybszym załatwieniu sytuacji i ucieczce.
Oczywiście można odpowiednio zmodyfikować sparringi by zrekompensować te wady. Na przykład po 15 sekundach (lub 5 w przypadku zejścia do parteru) przyłącza się kolejny ćwiczący, który wspomaga jednego ze sparujących. Albo jeden z walczących może mieć ukryty ćwiczebny nóż, który może użyć, albo nie. Jest wiele możliwości. Oczywiście cały czas mówię o sparringach jako metodzie szkoleniowej przygotowującej do ulicznej samoobrony, w przypadku walki sportowej moje uwagi nie mają sensu.
Pozdrawiam, Thufir
Napisano Ponad rok temu
Ciekawe, potwierdzają to, co zauważyłem już jakiś czas temu: tradycyjna garda bokserska chroni przed uderzeniami tylko jeśli masz założone bokserskie rękawice. Na ulicy jest praktycznie bezużyteczna...
Pozdrawiam, Thufir
"tradycyjna" garda bokserska sama w sobie nie jest od tego aby chronić przed uderzeniami.Przed ciosami bokser broni się zbiciami i blokami wykonywanymi z gardy(już nie mówiąć o pracy tyłowia i nóg jako obronie w boksie)
Pozdrawiam,Kajtek
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Rukopaszyj boj - Eto magja :P
- Ponad rok temu
-
Nowe instruktażowe DVD Krav Maga
- Ponad rok temu
-
Kyokushin-combat
- Ponad rok temu
-
SEMINARIA W MMAPOZNAŃ
- Ponad rok temu
-
MMA POZNAŃ-KARTY MULTISPORT PLUS
- Ponad rok temu
-
PORANNE TRENINGI!!!
- Ponad rok temu
-
Książka Imiego Lichtenfelda i Eyala Yanilov'a po polsku
- Ponad rok temu
-
KRAV MAGA WORLDWIDE POLAND
- Ponad rok temu
-
KRAV MAGA WORLDWIDE POLAND
- Ponad rok temu
-
Krótka charakterystyka różnych szkół krav maga w Polsce.
- Ponad rok temu