Skocz do zawartości

Zdjęcie

spojlery 104 ufc

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
84 odpowiedzi w tym temacie

budo_jerz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3372 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Luta Livre

Napisano Ponad rok temu

Re: spojlery 104 ufc
Wiesz jak dla mnie w ten sposób można tłumaczyć głupią decyzję sędziów, ale że decyzja była głupia nie ma się chyba co spierać.
  • 0

budo_corfe
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 260 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Tomasz, wszyscy, od Dany White, do zawodników walczących na gali na konferencji prasowej mówili, że to Shogun powinien wygrać, więc skoro i my i oni i wszyscy inni widzieli wygraną Shoguna, to nie przesadzaj z tymi teoriami. Odnośnie walk: Jak wszyscy oprócz sędziów widzą wygraną Shoguna, to coś w tym musi być. A jak Cię nie przekonują słowa wybitnych zawodników, fanów i prezydenta UFC to zapraszam do obejrzenia statystyk:

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i niech już nikt nie plecie, że na remis czy na wygraną Machidy.
  • 0

budo_tomasz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2420 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wiesz jak dla mnie w ten sposób można tłumaczyć głupią decyzję sędziów, ale że decyzja była głupia nie ma się chyba co spierać.

ale ja wlasnie tlumacze glupia decyzje sedziow :!: skad sie wziela
  • 0

budo_tomasz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2420 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Tomasz, wszyscy, od Dany White, do zawodników walczących na gali na konferencji prasowej mówili, że to Shogun powinien wygrać, więc skoro i my i oni i wszyscy inni widzieli wygraną Shoguna, to nie przesadzaj z tymi teoriami. Odnośnie walk: Jak wszyscy oprócz sędziów widzą wygraną Shoguna, to coś w tym musi być. A jak Cię nie przekonują słowa wybitnych zawodników, fanów i prezydenta UFC to zapraszam do obejrzenia statystyk:

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i niech już nikt nie plecie, że na remis czy na wygraną Machidy.

Corfe umiesz czytac :?: :!: bo mam szczere watpliwosci.... :lol:

napisalem wyraznie:

uwazam ze shogun powinien wygrac

• 0

budo_skylark1987
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1354 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:MMA

Napisano Ponad rok temu

Sędziowie chyba nieświeży mocz pili, banda debili ... Shogun wygrał tą walke i zaprezentował się świetnie!
  • 0

budo_corfe
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 260 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

O przepraszam Tomasz, z emocji mi się popierzyło. Mój fail :wink:
  • 0

budo_pienia
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 302 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ

Napisano Ponad rok temu

trzeba jednak dostrzec pewne pozytywy tej walki. po pierwsze, upadl mit nieuchwytnego lyoto machidy, a po drugie, co wazniejsze... shogun wrocil! :D
  • 0

budo_radekanto
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 834 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Właśnie obejrzałem....co mogę powiedzieć...takiego wała dawno nie widziałem.. 8O
unanimous decision (48-47 on all cards)---brak słów
ciekawe czy istnieje opcja rewanżu..podobno obaj mają szczere chęci :lol:

Dołączona grafika

Dołączona grafika
The firestorm has just begun. If you missed it last night. Mauricio "Shogun" Rua gave UFC light heavyweight Lyoto Machida a great fight but dropped a unanimous decision (48-47 on all cards). It's been difficult to find anyone who gave Machida the decision. In fact, the word "robbed" is being used a lot. Fighters like Shane Carwin and Joe Lauzon pointed out that Rua made a mistake by not attacking more and leaving in the hands of the judges.

The only fighter I could find on Twitter who agreed with the decision was Josh Thomson, who argued with followers for a few hours after the fight was in the books.

On the flip side, the most angry guy was Jamie Varner. The 25-year-old is a bit of a powderkeg. He called the decision the worst in UFC history.

Dołączona grafika
Worst decision in fight history? I beg to differ with "The Worm."

I was cageside and had the fight 48-47 for Rua but didn't feel one ounce of outrage when the decision was announced. It was a tight fight throughout with four rounds that were difficult to score.Believe anyone who attended the Lennox Lewis-Evander Holyfield fight at Madison Square Garden in 1999 knows that fights blow away this one. Most observers had Lewis winning by three or rounds. It was called a draw when one judge scored it 115-115 and Eugenia Williams gave it to Holyfield 115-113.

Fighters aren't showing very much perspective on this one. It's the nature of the game. When fights go to a decision there's going to be arguments on both sides. Don't we all win in the end? We'll get another war between these guys some time in 2010. Seems to me the level outrage here is similar to the amount of overhype than ensued when Machida crushed Evans and became the "unbeatable" force.

Dołączona grafika
  • 0

budo_radekanto
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 834 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Official CSAC Scorecard for Machida vs. Rua
Oct 25th, 2009
LOS ANGELES--Fans at the Staples Center were in uproar over Lyoto Machida's unanimous decision victory over Mauricio "Shogun" Rua at UFC 104.

UFC president Dana White disagreed with the decision and offered an immediate rematch. Both fighters said they were open to facing each other again.

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
  • 0

budo_panicz
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 124 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

FUCK takiego wałka dawno moje oczy nie widziały, szkoda Shoguna rewelacyjnie przygotowany do walki zarówno kondycja jak i taktyka, Machida chyba naszczał sędziom do butelek z piciem , wynik dali jakby kurwa nie ta walke ogladali
Rothwell - Valasquez, jestem pełen podziwu dla dużego pana liczbę ciosów jakie zainkasował i stał na nogach była imponujaca, dobrze że sędzia przerwał walkę bo i tak by nic nie zrobił a jeszcze chwila i mogło być ciężkie KO
Stevenson jak zwykle nie zawiódł i dał widowiskowa walkę ( te łokcie na koniec poezja)
  • 0

budo_mradu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3413 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:MMA

Napisano Ponad rok temu

Coz mozna rzec, mam nadzieje, ze z rewanzu Shogun wyjdzie z glowa Lyoto "Piję własne szczyny" Machidy pod pachą, zeby zaden sprzedajny sedzia nie mial watpliwosci.
  • 0

budo_corfe
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 260 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Shogun powinien teraz wygrać. Wcale nie jestem pewny czy sobie poradzi w rewanżu i wtedy znowu Machida byłby mistrzem.. Takiej porażki to ja dawno nie czułem. Chyba ostatnio na Mir VS. Brock.
  • 0

budo_eftestad
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 472 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ/MMA

Napisano Ponad rok temu

no i to jest właśnie problem z Rematchem :/ Machida poprawi wszystkie błędy jakie popełniał, a co nowego ma wymyślić Mauricio :(
  • 0

budo_pienia
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 302 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

nie sadze zeby machida popelnil jakis wielki blad. walczyl tak jak w poprzednich walkach, po prostu shogun w odroznieniu od poprzednikow nie pozwolil lyoto narzucic swojego stylu walki. systematycznie niszczyl machide low kickami, nie wdawal sie w bojki, trzymal wysoko garde - wszystko co powinien robic zrobil. natomiast co do rewanzu zgadzam sie, ze to zadne pocieszenie dla shoguna, bo to moze byc zupelnie inna walka, w ktorej rzeczywiscie machida bedzie lepszy. osobiscie nie sadze zeby "temu" shogunowi mogl zagrozic, ale...
  • 0

budo_corfe
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 260 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Tak, ale teraz obóz Machidy ma około pół roku by nauczyć Lyoto skuteczniejszej obrony przed low kickami i kopnięciami na korpus. Bo inne elementy nie zagrażały mu tak bardzo. Więc co może zrobić Shogun jak Lyoto przyjdzie do walki wzbogacony o pół roku treningu przeciwdziałań jego akcji? Nie wiem, ja to wszystko fatalistycznie widzę, ale po prostu bardzo mi się ten werdykt nie spodobał i znając zasady życia, zawsze będzie odwrotnie niż człowiek sobie zamarzy :)
  • 0

budo_pienia
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 302 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

rownie dobrze mozna napisac, ze teraz oboz shoguna ma pol roku zeby poprawic sprowadzenia, klincz, boks, etc... poza tym to nie jest tak, ze low kicki shoguna byly jakas strasznie skrywana tajemnica. kazdy wiedzial jak walczy rua a mimo to machida nie wiedzial co z tym fantem zrobic. wiesz, to jest tak, ze kazdy wie, ze crocop bedzie kopal high kicki, aoki konczyl gogoplata, fedor zalozy dzwignie, a tito bedzie trzymal na ziemi az umrzesz z nudow, ale niewielu osobom ta wiedza sie do czegos przydala.
  • 0

budo_corfe
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 260 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Masz rację, wszystko więc zależy od dyspozycji obu zawodników w terminie rewanżu. Swoją drogą Brock Lesnar wycofał się z pojedynku o pas z Carwinem. Cain Velasquez walczył parę dni temu, jednak tyle tej walki było co nic (Cain w ogóle nie ucierpiał), czyli jest w dyspozycji. Może w końcu udałoby się zrobić tak jak pierwotnie planowano, czyli zrobić pojedynek na UFC 106 Carwin Vs. Velasquez i zwycięzce pojedynku ustawić dopiero z Lesnarem. Sprawiedliwie by było moim zdaniem. A w końcu Soszyński też walczył dwa razy w bardzo krótkim odstępie czasowym (Chyba trzy gale).
  • 0

budo_vinland82
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1569 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Zenada kurwa. Oszukali Shoguna. Niech sie jebia chujki z ufc

Ta decyzja bardzo skaleczyla opinie o Ufc i gwarantuje ze Dana zdaje Sobie z tego sprawe,i napewno nie jest mu do smiechu.
Z tego co czytalem to Ufc czesto niema nic do powiedzenia kto bedzie sedziowal bo od tego jest
CSAC(California state athletic commission) i to oni przydzielaja sedziow do boksu/mma.
Wiec niema sensu pisac "chujki z Ufc" etc:)

Wogule to ciekaw jestem jakie sa kryteria sedziowania bo jak widze wielu fanow(w tym ja) ich do konca niezna/niekuma :/
  • 0

budo_vinland82
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1569 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wlasnie przeczytalem wypowiedz Andersona Silvy po walce .
Wedlug niego Lyoto wygral wszystkie rundy!!! 8O

Silva twierdzi ze Shogun walczyl swietnie ale technika Lyoto byla gora :?

Wywiad ukazal sie w brazilijskim Tatame i na sherdogu przetlumaczyli wypowiedz Silvy.

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
  • 0

budo_tomasz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2420 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wogule to ciekaw jestem jakie sa kryteria sedziowania bo jak widze wielu fanow(w tym ja) ich do konca niezna/niekuma :/

masz ponizej:

Cecil Peoples: "I believe Lyoto won the fight clearly"

First of all what you need to understand is that from where the judges are sitting, we get to see things that the fans at home may miss. Mauricio Rua was being aggressive but it wasn't effective aggressiveness which is what we as the judges look for when scoring a fight. The way I saw it, Lyoto was landing the more cleaner and damaging strikes throughout the fight - if you take a look at the judging criteria clean strikes are valued more-so than the quantity of strikes landed. Although Rua threw a lot of low kicks they were not as damaging as Lyotos diverse attack in the earlier rounds which is why I scored the first three rounds for Machida. You have to keep in mind we always the favour the fighter who is trying to finish the fight, and leg kicks certainly don't do that."

"When both fighters are engaged in a striking match what I always look for is the fighter who is being judicious, picking his spots, being accurate and landing the cleaner strikes which ultimately is what Lyoto did more effectively than Rua. Lyoto made Shogun come after him, he determined where the fight took place which in my opinion constitutes as effective Octagon control. I recognize the fact that Rua did have a few takedown attempts during the course of the fight however Lyoto defended them all successfully which counts as effective grappling in his favour, where as ununsuccessful takedown attempts are not scored at all. Therefore going by that criteria, I believe Lyoto won the fight clearly. I'm just glad the other judges on the panel saw it the same way and I'm sure the fans who understand the technicalities of the sport agree with the decision too."

[/b]
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024