Obrona w gimnzajum.
Napisano Ponad rok temu
Piszę do was z pewnym problemem. Otóż ostatnio rozpocząłem naukę w gimnazjum.
Niestety, ale bardzo szybko doszedłem do wniosku, że tu dasz sobie rade tylko jeżeli potrafisz się porządnie bić, inaczej dostaniesz po mordzie za byle co.
Dlatego zależy mi na jak najszybszej nauce obrony.
Powiedzcie mi proszę:
-jaką sztukę walki wybrać,
-czy oprócz wyżej wymienionego ćwiczyć też na szybkość czy siłę,
-czy wchodzą w grę jakieś gazy itp. wiem gdzie to kupić, ale nie wiem czy mogę posiadać.
No i w ogóle co radzilibyście zrobić mi w tej sytuacji.
PS:Nie wiem czy zamieściłem temat w odpowiednim dziale, ale jestem nowy i niestety nie orientuje się w tym forum. Jeżeli jednak zły dział to wielkie Sory przez duże S.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ju-jitsu niestety w moim mieście nie ma kursów w tym kierunku więc jedyną możliwością byłoby ćwiczenie w domu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale jesli gosciu sie zapisze na ten boks to w liceum raczej nikt mu pyskowac nie bedzie 8) :twisted:
bedac w twoim wieku zapisalbym sie albo na boks albo na zapasy, Twoje cialo sie teraz zacznie rozwijac, a zapasy moga w takiej chwili ladnie zbudowac cialo i sile
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie daj pluć sobie w kasze, pokaż im że nie jesteś pionem, i wszystko będzie dobrze.
Napisano Ponad rok temu
Będziesz silny i sprawny.
Daj sobie czas na rośnięcie. Nie forsuj się na siłowni bo efekt będzie odwrotny do pożądanego. Trener zapasów będzie wam robił stacje i ew. doradzi w treningu na siłowni bo ma doświadczenie z tak młodymi zawodnikami. (Ćwiczenia wielostawowe na wolnych ciężarach ale z naciskiem na technikę ich wykonywania a nie ilość kilogramów na sztandze. No i oczywiście w większym zakresie ilości powtórzeń)
Generalnie każdy piszę i ja też się pod tym podpisuje. Fajnie by było mieć 13 lat móc i zapisać się na zapasy. Zajebista ogólnorozwojówka, "ruska" siła i najleprza baza pod wszystkie inne sztuki walki.
- Pozdrawiam J.
Napisano Ponad rok temu
Taa, najlepiej aikido. :wink:mi sie kiecior wydaje, że może to być wszystko jedno jaka sztuka walki. Chodzi tylko o to, żebyś wyrobił sobie charakter, wtedy inaczej będziesz to wszystko postrzegał.
Nie każda, tylko kontaktowa.
Napisano Ponad rok temu
Boks też może być, ale stawiałbym jednak na wyżej wymienione. Bardziej się rozwiniesz fizycznie.
No, i bezpieczeństwo w szkole to głównie kwestia charakteru i pewności siebie.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Boks najszybciej przyniesie efekty i będzie najskuteczniejszy.
True, true...
Do tego jesteś w takim wieku, że jak się wciągniesz i się przyłożysz, to będziesz mógł za jakiś czas walczyć jako amator, a potem - czego Ci szczerze życzę może i zawodowo.
Ja swoje marzenie o boksie spełniam teraz w wieku 23 lat, ale lepiej późno niż wcale :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Taa, najlepiej aikido. :wink:mi sie kiecior wydaje, że może to być wszystko jedno jaka sztuka walki. Chodzi tylko o to, żebyś wyrobił sobie charakter, wtedy inaczej będziesz to wszystko postrzegał.
Nie każda, tylko kontaktowa.
a jakie są niekontaktowe ? :>
w gimnazjum nie ma fajterów, jest tylko kozactwo więc wybierz tą sztuke walki którą uważasz dla siebie odpowiednią. Sam chodziem do naprawde dużego gimnazjum i troche musiałem się pobić żeby zyskać sobie szacunek.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ulica sryca
- Ponad rok temu
-
Użycie TOFNY obrona czy środek przymusu?
- Ponad rok temu
-
Zagrożenia na podkarpaciu
- Ponad rok temu
-
Mundur typ US
- Ponad rok temu
-
Prawo w Holandii
- Ponad rok temu
-
xD