Napisano Ponad rok temu
Re: sekcja "vortal BUDO" dla..........
Podpisz zgodę na przetwarzanie danych osobowych dobrowolnie. Ale jak nie podpiszesz, to czegoś tam nie dostaniesz (np. członkostwa w OFE), a że ZUS wymaga żebyś należał do OFE, to generalnie podpisać musisz. I jaki tu wybór, jaka wola?
My tu nie tylko mówimy o otwarciu jakiegoś działu dla chętnych, ale również o ograniczeniu dostępu dla tych, którzy nie podadzą czegoś, co mówiąc szeroko, podlega ochronie. Chodzi o to, że jak nie podasz danych, to się nie wypowiesz (a może jeszcze o zgrozo będzie to znaczyć również, że czytać możesz i potem mieszać, sam się nie ujawniając?).
Nie zrozum mnie źle, ale czy Ty będziesz się nazywał Jan Kowalski czy Artur Nowak - ja Ciebie nie znam. I nie podam Ci żadnych namiarów, bo nie mam pewności, czy nie jesteś jakimś psychopatą (zwłaszcza, że to Twój pomysł ;-) ). A poświadczenia od kogokolwiek z vortalu, kogo również nie znam, są raczej mało przekonujące. Niejeden sobie już nachlapał tym, że ujawnił kim jest. I nawet wypowiadać się nigdzie nie musiał.
Przy czym, wcale jakoś specjalnie nie staram się ukrywać, ale cenię sobie możliwość ujawnienia się tylko wobec tych, przed którymi mam ochotę się ujawnić :-) Są tu ludzie, którzy mogą potwierdzić, że jestem, że żyję, że trenuję, co trenuję. Jeżeli to komuś nie wystarcza, tylko potrzebuje mojego imienia i nazwiska, to jest to cokolwiek zastanawiające.
Tak więc, osobiście mówię stanowcze NIE. Ale jak się komuś ten pomysł podoba, to ok :-)