Shabu, jakbym mial zostawiac komputer wlaczony troche dluzej niz teraz, to musialby chodzic 24/7
U mnie komp jest wlaczony zawsze, jak jestem w domu (lub wychodze na krotko) i jak nie spie. Na noc nie zostawie, bo komp stoi w sypialni i zona by zabila
Co do ratio, to ja nigdy jak mialem konto, nie spadlem ponizej wymaganego minimum, ale to niestety czesto oznaczalo rezygnowanie ze sciagniecia wielu rzeczy, wtedy jeszcze mialem problemy z uploadem...
Teraz widze, ze moze byc nie lepiej, bo ludzie sciagaja tylko swieze rzeczy, staroci nikt nie ciagnie... I pozniej korzystanie z trackera sprowadza sie do tego, ze sciagam na biezaco, to co ciagna inni, a nie to, co bym chcial... co rowniez nieco wypacza idee p2p
Dzis siedzialem cala noc po to, zeby zassac UFC102 od razu jak sie tylko walki pokazaly i wbic jakies ratio na poczatek... Efekt taki, ze juz po godzinie nikt tego praktycznie nie ciagnal... Obecnie mam sciagniete cos kolo 7GB i ratio 1.12 i dalej bede polowal na swieze wstawki, zamiast sciagac to co chce... Wiec czasem ta donacja moglaby sporo pomoc.
PS. Downloady z MMA-trackera to rewelacja... 1210 kB/s to chyba w okolicach rekordu mojego lacza