jak założyć szkołę samoobrony??
Napisano Ponad rok temu
W dodatku jestem jakby to powiedzieć nie w temacie, bo piszę w imieniu mojego Pana
Od pewnego czasu szukam info nt. "jak założyć szkołę samoobrony", taką z elementami krav magi, jak to wygląda od strony prawnej, jakie uprawnienia trzeba mieć. Mój chłopak jest instruktorem somoobrony w armii 8)
Bardzo prosimy o jakieś sugestie.
p.s. mam nadzieję, że nie dubluję tematu, jeśli jednak tak, to poproszę o linka :wink:
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
jezeli moglby ktos jeszcze podeslac linka, gdzie mozna poczytac o kwestii ubezpieczenia grupy - jak to wyglada z obowiazkowym ubezpieczeniem grupy lub indywidualnych osob, oplatami, terminami, polecanymi firmami.
Moze ktos ma jakies ciekawe przemyslenia, czy pod wzgledem "latwosci w obsludze" bardziej oplaca sie zalozyc firme, stowarzyszenie czy klub?
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Trochę już w tym siedzimy i z tego co się zorientowałam, to najłatwiej jest założyć normalną działalność i właśnie tak zrobimy. Kluby i stowarzyszenia niestety ściągają haracz, ale jest bardzo prosty sposób żeby tego uniknąć - nie będę może tego ogłaszać, bo ktoś jeszcze mnie zlinczuje 8)
Napisano Ponad rok temu
Mysle, ze jak sie podzielisz tym prostym sposobem, to nikt (na pewno nie ja) sie nie obrazi ;-)
Faktycznie chyba najprosciej zalozyc firme, ale czy to pozniej nie ma jakiegos negatywnego odbicia? Problemy z uzyskaniem dofinansowan lub w przypadku udzialu w zawodach - problemach z rejestracja zawodnikow, ktorzy sa "firmowi" ze wzgledu na to, ze nie sa reprezentantami zadnego klubu.
Na duzy odzew w tym temacie z logicznego punktu widzenia nie warto liczyc
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gdańsk - wybór.
- Ponad rok temu
-
Treningi w Lodzi blisko Aleksandrowskiej
- Ponad rok temu