Gołota vs Adamek
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
http://www.sport.pl/celebrities/1,83533,7202231,Tomasz_Adamek_szybko_nie_urosnie_.html
Mądry człowiek z tego Ryszarda Szewczyka.
Moim zdaniem wypowiedzi Gmitruka i Adamka to czysty marketing. Adamek to zawodowiec. Co ma powiedziec? "Sory chlopaki wiecie jak jest przyszedlem z polciezkiej i wiem ze nigdy nie bede bil jak Tyson"? Jeden taki wywiad i moze wracac do domu. Taki jest boks. Otoczka jest tak samo wazna jak sama walka. Adamek zdecydowal sie walczyc w ciezkiej to teraz musi grac kozaka. Nie ma innej drogi... A noz mu sie uda.
Od strony technicznej KP wyczerpal chyba temat i nie ma sensu powtarzac tych samych argumentow.
Itosu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale cudow nie ma - tzw. szybkosc, czyli reakcja na prosty bodziec jest cecha wrodzona. Ma to jednak fundamentalne znaczenie w sprincie. W sztukach walki sa jeszcze inne istotne cechy.
Nie demonizujmy sily ciosu. Chris Byrd nie ma tej sily, a jednak jest w czolowce swiatowej - swietna ruchliwosc, antycypowanie ruchow przeciwnika, znakomita technika, genialne klincze. Muhamed Ali tez nie mial szczegolnej sily ciosu - jego oponenci jak Fraizer, Foreman, Liston - o tak! Mieli straszliwe kopyta! Ale Ali wychodzil zwyciesko, bo mial genialna technike i sile woli.
Moj znajomy wielokrotny mistrz Polski, czlowiek, ktory byl w czolowce swiata w swojej wadze, w swoim czasie, grozny dla kazdego, tyle, ze pechowiec - nakautowal (dwa razy przed powaznymi zawodami (olimpiada, gdzie byl faworytem) doznal kontuzji) - z przedniej reki, lewym prostym. Genialne wyczucie.
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Tani cwaniaczek z niego wychodzi. Czekam aż leszcz typu Tua zleje go, aż się nauczy szacunku.
Napisano Ponad rok temu
mam nadzieje ze to tylko marketingArtykuł o Adamku
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Tani cwaniaczek z niego wychodzi. Czekam aż leszcz typu Tua zleje go, aż się nauczy szacunku.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
K_P
PS. Od jakiej sumy na koncie bedzie Adamek zadowolony? Ile potrzeba biednemu goralowi? Ile juz zarobil? Podejrzewam, ze juz tyle, ile wszyscy uczestnicy forum... Wszedl chyba na niebezpieczna sciegne. Wg mnie nic nie osiagnie w wadze ciezkiej.
Napisano Ponad rok temu
W mojej opinii ta walka nie była potrzebna i jest dowodem tylko na to, że za kasę można dzisiaj kupić-sprzedać prawie wszystko, nawet tak wielkie wartości jak przyjaźń. Są już pomysły walki obu braci Kliczko i nie zdziwi mnie, gdy do tej walki dojdzie. Prawdopodobnie będzie to koniec również ich "braterstwa".
Co do Gołoty i Adamka to była to błędna decyzja ich obu na przyjęcie tej walki. Wynik dla mnie był z góry przesądzony. Zaskoczyła mnie jednak wiara tak wielu osób w powodzenie Andrzeja. Sentyment do "zarwanych, emocjonujących nocy" wziął górę nad zdrowym rozsądkiem. Na tym zresztą polega piękno kibicowania.
Pozostaje godnie pożegnać dawnego, wielkiego Gołotę i życzyć dalszych sukcesów Adamkowi. Według mnie Tomek to aktualnie jedyna nasza poważna nadzieja na światowy, mistrzowski pas. Więc bez względu na wynik ich starcia i osobiste sentymenty połączmy siły i wspierajmy tego, który ma jeszcze coś do wygrania.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
Sport to tylko sport, wiec dlaczego mowisz, ze walka moze zepsuc przyjazn? Myslisz, ze bracia Kliczko nigdy nie sparowali? Ze jeden od drugiego nie dostal mocno w glowe? I ze nie moga tego powtorzyc w swietle jupiterow i za honorarium?
Pozdrawiam
K_P
Kubuś, no właśnie na przykład ze względu na dawne i obecne stosunki Gołota-Adamek tak uważam i piszę. Sporty walki takie jak m.in. boks to dyscypliny wyzwalające zazwyczaj skrajne emocje, część ich uczestników ma niestety problemy z odróżnieniem sportowej walki (i związanych z nią emocji) od walki "na serio" także poza ringiem. A jeśli do tego oliwy do ognia dolewają media, żony, przyjaciele itd., to często spirala napięć nakręca się drastycznie i robi się potem bardzo nieciekawa atmosfera, również między samymi niedawno zaprzyjaźnionymi oponentami.
Poza tym jest bardzo duża różnica między sparingiem a walką stricte.
A w przypadku braci Kliczko to po prostu nie wypadałoby hańbić prośby ich matki bratobójczą walką tylko w imię dużych pieniędzy. To uważam moralnie żałosne.
Domyślam się jednak o co Ci chodzi. Znamy przecież przypadki kolegujących się zawodników, którzy walczyli i ciągle się przyjaźnią lub ich przyjaźń zaczęła się wręcz zaraz po walce. To jest ten czysto sportowy i szlachetny wymiar sztuk walki, o jedynie którym chciałoby się słyszeć/czytać. Niestety bywa też i druga, przykra strona medalu. Ja po prostu napisałem właśnie o niej.
Powtarzam zatem raz jeszcze: "walka może zepsuć przyjaźń" i dodam z dedykacją dla Kubusia: "ale nie musi."
Napisano Ponad rok temu
W sumie wazy tyle, ile podpasiony Adamek. Ale jak roznica struktury ciala!
Adamek, zeby taka uzyskac musialby najpierw z 8 kg schudnac, a potem zabrac sie za budowanie suchej masy miesniowej.
I choc lubie Adamka, to polecalbym mu, jeszcze dlugo, dlugo, unikac haye jak ognia.
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
O Tomaszu Adamku
Country: United States (New Jersey)
Record: 39-1-0 (27 KOs)
Ranking: This Week: C | Last Week: C | Weeks On List: 81
Titles: IBF
Napisano Ponad rok temu
nie wiedziałem czy dac do tego watku czy do tego o pojedynku Wałujewa z Hayem : )
Napisano Ponad rok temu
wywiad z Kulejem
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gala Iron Fist Szczecin 26.09.2009
- Ponad rok temu
-
Treningi - ilość
- Ponad rok temu
-
Mistrz świata w boksie tajskim w piłkarskiej Lechii?
- Ponad rok temu
-
K-1 World Max 2009 - "FINAL 8" : wyniki
- Ponad rok temu
-
ARTURO GATTI zamordowany...
- Ponad rok temu
-
Savate w Polsce?
- Ponad rok temu
-
Wacyjne treningi w Shido- Gym Łódź
- Ponad rok temu
-
Gazeta Wyborcza: Klan Rajewskich w natarciu...
- Ponad rok temu
-
Paweł Słowiński 9raz Mistrzem Świata Muaythai WMC
- Ponad rok temu
-
nights of the dragons
- Ponad rok temu