A kto, jeśli nie King, dałby mu wtedy szanse na walki o pas :roll:...Walczyl z najlepszymi i kto wie czy nie zostal mistrzem swiata tylko dlatego ze King mu nie pozwolil...
Gołota vs Adamek
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
A tlumaczenie wiekiem... Holy jest starszy i nadal w formie, Foreman byl starszy jak odzyskiwal tytul. Po prostu trzeba prowadzic sportowy tryb zycia, a nie zrec kupe gowna - 10-12 razy dziennie jak wyjasnial przed walka A.G, i trenowac tylko 5 tygodni przed walka.
K_P
Nie chce mi się wierzyć w te 5 tygodni. Gdyby to była prawda oznaczałoby to totalny brak szacunku dla własnego zdrowia i własnych kibiców a w połączeniu z faktem że Gołota przez 1,5 godziny po walce nie wychodził z szatni i powtarzał że to co sie stało jest wielka tragedią, świadczyłoby o jego bezdennej głupocie.
Napisano Ponad rok temu
Ring byl fatalnie przygotowany, pokryty sliskim brezentem i o malo co walka by sie nie odbyla. Ale piesciarze w koncu wyrazili zgode.
K_P
Tez wlasnie to przeczytalem na onecie.Co ciekawe gale organizowali Ci sami ludzie odpowiedzialni za KSW:). Skads juz znamy niezadowolenie z ringu jesli kojarzyc z nazwa KSW :wink:
Napisano Ponad rok temu
Adamek może namieszać w obecnej ciężkiej ale z siłą ciosu jest problem ( co nie dziwi po takami skoku szybkim wagowym ). Żeby powalić Gołotę musiał go trafić 198 razy, dosłownie tyle ponoć wyliczyli, biorąc pod uwagę, że tak jak było wspomniane wiele tych ciosów było czystych i mocnych - no to jest problem ( zobaczymy co pokaże na nie śliskim ringu Adamek bo narzekał na to). Przybieranie wagi nie sądzę by dodało aż tyle powera, raczej powinien stawiać na szybkość.
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze jeden mankament Adamka - on jednak sporo inkasuje. W wadze ciezkiej moze sie to konczyc tragicznie. Wiec jakby wzial troche lekcji z Chrisem Byrd, to by mu nie zaszkodzilo.
Slowem - raczej ciemno widze te walki z czolowka swiata. Tua jest dosyc szybki i ma mlot w rekach. Kliczkowiek sa wystarczajaco szybcy. Byrd jest za szybki i za dobry technicznie. Holy jest zbyt cwany.
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
Slowem - raczej ciemno widze te walki z czolowka swiata. Tua jest dosyc szybki i ma mlot w rekach. Kliczkowiek sa wystarczajaco szybcy. Byrd jest za szybki i za dobry technicznie. Holy jest zbyt cwany.
a Wałujew za duzy... chociaz byc moze wlasnie w Walujewem mialby najwieksze szanse.
Napisano Ponad rok temu
Chociaz Holy dla mnie jest akurat wzorem atlety.
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
Metoda naturalna = koksy
Napisano Ponad rok temu
Trening naturalny to myślę chodzi im o to żeby robić siłę i masę mięśni bez utraty ich sprężystości i dynamiki, przykład treningi Fedora ( sparingi, gumy, młoty itd.). W starej polskiej szkole siłowych ćwiczeń za rozwijającej dynamikę i siłę uważano też ćwiczenia które wymagały naturalnego wysiłku od trenujących np. tory przeszkód ( pokonanie niektórych wymagało siły lub noszenia czegoś ). Oczywiście żeby zdobyć tyle wagi bez odpowiedniej diety i wiaderek odżywek się nie obędzie - jak zareaguje na to organizm Adamka sie okaże.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przeciez Adamek nawet w polciezkiej (79.150 kg), nie mial oszalamiajacej sily ciosu, wiec sklad by ja mial w ciezkiej?
Jest prosty wzor na okreslenie tzw. "sily ciosu". Ale przeliczanie nie ma zadnego sensu. Jest mnostwo goisci, ktorzy rozwalaja gory lodu, kamienie etc. tylko... nigdy nie udalo im sie kogos trafic.
Ale o "sile" decyduja timing, i porcent miesni szybkokurczliwych do wolnokurczliwych, a to jhak widac, nie jest atutaem Adamka. Jego aututem mzoe byc kondycja is styl poelgajacy na stalym zameczaniu przeciwnika.
Masa ciala. Odzywki etc. No... kazdego da sie spasc nawet o 10kg za mesiac. Ale nie o to chodzi. Chodzi o budowe tzw. "suchej masy miesniowej", jak np. ma Holy. Adamek mimo, ze teraz wazy tyle co Holy, czy Tyson w najlepszych czasach, to niestety nie wyglada na atlete jego pokroju (widac np. w okolicy pasa pare kg zbednego tluszczu, pogforszyla mu sie znacznie struktura ciala)i nei generuje takiej energii jak ci dwaj.
O polskiej szkole treningu pozniej.
K_P
Napisano Ponad rok temu
Z tego co mówił Gmitruk wnioskuję że chce zwiększyć jego masę jednocześnie dostosować jego mięśnie tak by korzystały z nabytej wagi ( jak mówiłem ponoć ćwiczenia w rodzaju naparzanie młotem w opnę itp. pomagają na to ). Kolejna kwestia to ta że gdy nabierze wagi styl jego uderzania powinien się dostosować ( na logikę gdy zmienia się waga zmieniają się możliwości za równo na gorsze i lepsze).
Myślę, że tak to brzmi w teorii , czy w praktyce działa to się okażę. Jak mówiłem raczej wątpię czy to dobry pomysł. Nie sądzę żeby te metody były aż tak skuteczne i stawiałbym na szybkość ( zamiast konkurować siłową z większymi starałbym się ich wyprzedzać ).
Napisano Ponad rok temu
Kto mial jakikolwiek zwiazek z piesciarstwem, to wie, ze zmora piesciarza jest zbijanie masy, nawet o dwie wagi nizej, niz ta ktora sie ma na codzien. Z prostej przyczyny - lepiej byc przesilnym w nizszej, niz przecietnym w wyzszej.
Jak sadze Adamek i kiedy wazyl okolo 80 kg rownie czesto uzywal mlota i opony, i nie przybedzie mu od tego masy.
Pozostaje mu podnoszenie ciezarow, i znane reguly treningu na przyrost masy. Nie wiem jak to zrobi, jesli chce wygladac jak Hoy, to... najpier musi schudnac (boczek robi tylko wraznie na silkach), by zaczac pracowac nad rzeczywista masa miesniowa.
Nie spodziewam sie nic ponad przecietnosc.
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Ja pierwszy raz z takimi treningami zetknąłem się w starej książce o kulturystyce w związku z tematem jak robić masę mięśniową nie tracąc sprawności, ale dyskutował nie będę, ekspertem nie jestem.
Że można zwiększyć siłę ciosu zwiększając wagę to parę przykładów by się znalazło ( choć faktem jest że większość źle na tym wyszło ( zyskali na masie mięśni ale stracili na skuteczności ciosu nawet) a tym co sie udało byli młodsi raczej robiąc tą wagę). Przykład bardzo dosadny jak mówiłem Hoost z K1.
Być morze jakieś nowinki dietetyczne i najnowsze odkrycia z zakresu wpływu nowych odżywek na mięśnie też mają coś na rzeczy i stąd takie zamierzenia Gmitruka. Nie mówiąc już o mocniejszych środkach. Alistair Overeem z K1 nabił się jak kafar, a jednak siłę ciosu nie tylko zachował ale i mam wrażenie że zwiększył ( nie popieram a jedynie stwierdzam fakt).
Odnośnie listu gdzieś coś czytałem że ponoć kiedyś mieli dobre układy a czemu się popsuł nie wiem. Faktycznie to Adamek zaczął coś w tym wywiadzie nadawać na Gołotę?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gala Iron Fist Szczecin 26.09.2009
- Ponad rok temu
-
Treningi - ilość
- Ponad rok temu
-
Mistrz świata w boksie tajskim w piłkarskiej Lechii?
- Ponad rok temu
-
K-1 World Max 2009 - "FINAL 8" : wyniki
- Ponad rok temu
-
ARTURO GATTI zamordowany...
- Ponad rok temu
-
Savate w Polsce?
- Ponad rok temu
-
Wacyjne treningi w Shido- Gym Łódź
- Ponad rok temu
-
Gazeta Wyborcza: Klan Rajewskich w natarciu...
- Ponad rok temu
-
Paweł Słowiński 9raz Mistrzem Świata Muaythai WMC
- Ponad rok temu
-
nights of the dragons
- Ponad rok temu