Kung- fu podstawy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W Starej Wsi.
której?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
do Rzeszowa
Napisano Ponad rok temu
Nie, bo przez internet niczego się nie nauczysz. Konieczne jest oko doświadczonego trenera, kogos kto z boku będzie widział co wyprawiasz i będzie na bieżąco poprawiał błędy.Więc pomozesz, czy nie?
Ale jeśli koniecznie chcesz to [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i wpisz "kung fu tutorials" czy coś podobnego.
A poza tym mówiąc, że chcesz ćwiczyć "kung fu", mówisz jakbyś w sekcji lekkoatletycznej powiedział, że chcesz trenować "skoki" i jest Ci obojętne czy w dal, czy wzwyż, czy trójskok, czy może na nartach. KF to wiele często bardzo odmiennych stylów walki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poza tym z filmu można się czegoś nauczyć. Nie próbowałes, więc nie wiesz, bo od początku masz trenera. Najbardziej interesują mnie style zwierzęce.
A skąd wiesz czy próbowałem czy nie, mociumpanie, hę?
Gołowąsem będąc Brusa jak każdy sie naogladałem i małpować co widziałem próbowałem.
I powiem Ci, że różnica pomiędzy tym co się wyczynia samemu, a tym co sie robi pod okiem trenera jest kolosalna.
A jeśli interesują Cię style zwierzęce i samodzielna nauka to pooglądaj koguty w kurniku i naśladuj ich bojowe zachowania. Będziesz miał własny, unikalny "styl koguta"
edyta: literówki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jibengong czyli podstawy kung fu
kanał z clipami zmarłego nedawno shifu Martello gdzie można znaleźć także ćwiczenia jibengong.
ale tak ogólnie to zgadzam się z poprzednikami bez kompetentnego nauczyciela marne szanse ćwiczyć kung fu.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
I chciałbym prosić jeszcze o filmik z uderzaniem w punkty witalne, jak układać ręce itp.
Napisano Ponad rok temu
zamiast tracić czas na bardzo watpliwej jakości samokształcenie na podstawie niewiadomojakich filmów z internetu zobacz czy w Twoich okolicach nie ma jakiegoś klubu innej SW.
Jeśli jest, idź potrenuj trochę, zobacz jak wygląda metodyka treningowa, trener niech oceni co ci kuleje w ogólnorozwojówce, a jak juz załapiesz podstawy metodyki treningowej, cykliczności treningu, zasad odżywiania się itp to poszukaj w dalszej okolicy kogoś kto ma pojęcie o jakimś stylu KF i dokształcaj się u niego.
Poza tym określ czego oczekujesz od nauki KF - bo z wypowiedzi o "punktach witalnych" mam wrażenie, że chodzi Ci o "uliczną samoobronę", a co do niej to w Polsce jest mnóstwo nie-KF szkół uczących metod walki przydatnych na ulicy na poziomie duzo wyższym niż ma to miejsce zazwyczaj w przypadku krajowych szkół KF.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
David Carradine
- Ponad rok temu
-
30lecie Ving Tsun Kuen w Polsce
- Ponad rok temu
-
drewniany manekin
- Ponad rok temu