California 2009
Napisano Ponad rok temu
Wstępny termin (zależy od promocji i dostępności biletów lotniczych):
Wylot – 08.11.2009r.
Powrót – 29.11.2009r.
Plan wyprawy zawiera w sobie przede wszystkim udział w obchodach 50-lecia aikido mojego sensei Franka Dorana, 7 dan shihan aikikai:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
a także codzienne treningi w dojo Aikido West
Gwarantuję kupę zabawy, poznanie mnóstwa naprawdę ciekawych ludzi (m.in. fizyków ze Stanford University... i kilku milionerów ...), a ponieważ znam okolice San Francisco dość dobrze, pozwiedzamy mnóstwo znanych i interesujących miejsc (według życzeń: Golden Gate, Hawk Hill, Alcatraz, Half Moon Bay, Oakland, Berkeley, Stanford University etc., czytaj również tutaj: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ), będziemy jadali w pysznych a niedrogich knajpkach, kosztując przeróżnych specjałów kuchni głównie azjatyckiej i meksykańskiej, pokażę wam miejsca, gdzie można zrobić ekonomicznie niezłe zakupy (również elektronika) etc., o koncertach muzycznych nie wspominając (próbka tutaj: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] )… 8)
A co najważniejsze, możemy śmiało wynająć np. Jeepa i wybrać się na dłuższą, kilkudniową wycieczkę np. słynną „Jedynką” do LA, Hollywood, Las Vegas, Yosemite, Death Valley, Grand Canyon (Route 66!!!) czy wielkie Oceanarium w Monterey, albo nawet Yellowstone (1000 mil stamtąd , vide: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] , a jak kogoś poniesie fantazja, to i na Hawaje z Kalifornii niedaleko... 8)
Całość kosztów szacuję WSTĘPNIE na ok. $ 2.500,-, (liczone z zapasem, głównym kosztem jest zakup biletu lotniczego ($800-$1000), a do tego ubezpieczenie, transport w Bay Area, jedzenie i ewentualny wynajem wozu na wycieczkę, paliwo, motele, zakupy…). Kosztorys szczegółowy zależeć będzie GŁÓWNIE od kursu dolara oraz cen lotów, gdyż paliwo i życie tam nie jest przesadnie drogie.
Spanie mamy zapewnione gratis w dojo Aikido West w Redwood City (tak, jest tam jeden prysznic… ), podobnie jak udział w regularnych, codziennych treningach. Za samo wspomniane wyżej seminarium oraz bankiet zapłacić niestety trzeba. Szczegóły poniżej…:
Możliwe też, że trafimy na jakiś dodatkowy staż:
lub trening, np. w San Leandro u Pat Hendricks (6 dan shihan Iwama)
czy w Las Vegas u Stanleya Pranina
UWAGA!!!
Warunkiem koniecznym udziału jest posiadanie (bądź otrzymanie do końca lipca!) wizy turystycznej do USA !!!!! Uprzejmie proszę zapoznać się z polityką imigracyjną USA (tym m.in., że samo otrzymanie wizy nadal nie gwarantuje 100% wpuszczenia na teren USA, a za to ja już odpowiedzialności brać nie mogę …) dostępną na stronie Ambasady USA w Warszawie:
Oczekuję wstępnych deklaracji do końca czerwca, a deklaracji wiążących do 08 sierpnia (koniec Szkoły Letniej w Złotowie). Po tym terminie, pod koniec sierpnia, jest najkorzystniejszy czas na zakup biletów lotniczych, sporo posezonowych promocji.
Nudzić się nie będziemy na pewno (barbeques, tanie alkohole, może jakiś superkoncert w okolicach, kina, malle, knajpki i restauracje, muzea i przepiękne okolice etc.). Niezapomniane wrażenia mogą sprawić, że będzie to coś na kształt wycieczki życia :twisted: …
Oferuję Wam zorganizowanie całości wyprawy wraz z przewodnictwem po Bay Area i Zachodnim Wybrzeżu, w zamian oczekując współfinansowania kosztów mojego biletu ($100,- od osoby). Fair enough…?
I wciąż jeszcze będziemy mieli jeszcze szanse na Corvette za grosze...:
Kontakt do mnie:
tel. 501-399-629
PS. Oczywiście w przypadku zbyt dużej ilości chętnych selekcję będę przeprowadzał osobiście...
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Mężczyźni i brunetki, jak również blondynki z biustem mniejszym niż D niech sobie od razu darują...w przypadku zbyt dużej ilości chętnych selekcję będę przeprowadzał osobiście...
Napisano Ponad rok temu
San Thrashisco... trudno, co zrobic... :twisted:pielgrzymka ... do mekki ...... thrash metalu \m/
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
8O 8O 8O 8O 8O...pewnie nie damy rady przyjechac. Zreszta i tak by nas wszyscy znienawidzili po pierwszym treningu...
PS. Pewnie by Ci ten drugi nie pozwolil...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bo jak sie czlowiek spieszy to sie diabel cieszy
Napisano Ponad rok temu
wiecie dlaczego trash metalowcy tak szybko graja?
Dobre 8)
Napisano Ponad rok temu
Szybko nie wolno, bo łapa boli, jak śpiewał klasyk...wiecie dlaczego trash metalowcy tak szybko graja?
Napisano Ponad rok temu
wiecie dlaczego trash metalowcy tak szybko graja?
bo pierwsza zasada thrash metalu brzmi "nie wolno grać wolno czegoś co można zagrać szybko" 8)
jutro Death Angel (SF Bay Area Thrash) w Warszawie - ci co jadą obecność obowiązkowa :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak jest ponoc fajne dojo aikido prowadzone przez doskonalych miskow od Chiby sensei - cwiczylem z nimi to wiem 8)Zaplanowałem wstępnie wycieczkę krajoznawczą. Chyba zahaczymy o Tijuanę, tequila, nachos grande i inne tam mojitos, cohibas i margaritas. A o 15:10 do Yumy...
Moze byscie sie sprawdzili....
Napisano Ponad rok temu
Przećwiczyłem kiedyś cały trening z drobnym, żylastym [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] , bo po pierwszym zderzeniu już mnie nie chciał z łap wypuścić, a po treningu zapytał, skąd jestem. Ja mu na to, że z Polski, a on z przekąsem..: "Ładnie tam napierdalacie..." :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:Tak jest ponoc fajne dojo aikido prowadzone przez doskonalych miskow od Chiby sensei - cwiczylem z nimi to wiem 8)Zaplanowałem wstępnie wycieczkę krajoznawczą. Chyba zahaczymy o Tijuanę, tequila, nachos grande i inne tam mojitos, cohibas i margaritas. A o 15:10 do Yumy...
Moze byscie sie sprawdzili....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sęk w tym, że ćwiczyliśmy tak, jakbyśmy byli z jednego dojo - i to chyba było dla niego największym zdziwieniem...Napisz proszę, czym tak zadziwiłeś gościa. Witalnością ataku, szybkim wstawaniem ...? Co dla Ciebie było 'normalką', a dla niego, nie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Byl na szkole letniej w Michigan w tym roku, ale nie mialem przyjemnosci z nim cwiczyc. Na koniec przyszedl i sie grzecznie przedstawil, ze przyjedzie do nas we wrzesniu z Chiba sensei na staz. Pod koniec szkoly letniej sensei nadal mu tytul shihana, tak podczas prowadzenia treningu - niezle sie gosciu zszokowal. Bylo to tez niezle zaskoczenie dla innych ludzi z wysokimi stopniami. Postaram sie pocwiczyc z nim, to napisze.Przećwiczyłem kiedyś cały trening z drobnym, żylastym [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] , bo po pierwszym zderzeniu już mnie nie chciał z łap wypuścić, a po treningu zapytał, skąd jestem. Ja mu na to, że z Polski, a on z przekąsem..: "Ładnie tam napierdalacie..." :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
tu jest adres do dojo w Tijuana:
2237 Aguas Calientes #1A Colonia Cacho
Tijuana, B.C./C.P 22150 Mexico
011-52-664-687.4531
Chief Instructor: Daniel Acosta
Mam nadzieje ze nie spekasz
Napisano Ponad rok temu
Ale czy on to wytrzyma...? :twisted: :twisted: :twisted:Chief Instructor: Daniel Acosta
Mam nadzieje ze nie spekasz
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Oboz letni Birankai Ann Arbor, Michigan
- Ponad rok temu
-
Staż Aikido Nishio - z sensei Jiri Marek
- Ponad rok temu
-
druga technika w jo kata (bodajze 31 w Aikikai)
- Ponad rok temu
-
Rany! Wprościuch nas zdekonspirował 8-o Aikido nie jest s..
- Ponad rok temu
-
Staż z Fujimoto
- Ponad rok temu
-
kokyu nage - czy zawsze?
- Ponad rok temu
-
Seminarium Daniel Vetter (6dan)
- Ponad rok temu
-
Staż z sensei K. Shimamoto 7 dan, Warszawa, 13-14.06.2009