Golenie facjaty raz jeszcze
Napisano Ponad rok temu
Ogólnie mam dosyć skrobania face'a reczna golarką. chce wybrac jakas naprawde dobra golerke. poki co na oku mam philipsa smart touch hq 9070. zanim jednak kupie wole zapytac na budo bo wiadomo ze tu sami specjalisci siedza
tak na powaznie to ktora radzicie wybrac? nie chcialbym wydawac wiecej niz 200 pln ale jesli bedzie trzeba to dam wiecej bo juz dosyc mam zdzierania szczeciny na sile.
Itosu
Napisano Ponad rok temu
Najlepiej, nie gol się
Napisano Ponad rok temu
Najlepiej, nie gol się
wygladam mlodziej i 18-stki kupuja tekst ze mam 20
SPORT, TRENING, ZDROWIE I ODŻYWIANIE
jerz jesli uznasz ze temat powinien wyladowac w knajpie to go wywal... sory za zamieszanie
Pozdr
Itosu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Też kiedyś stwierdziłem, że mam dość golenia się jedno razówkami i kupie sobie maszynkę elektryczną i będzie super:)
Nic bardziej mylnego nie dość, że musisz szorować sobie buźkę tym żelastwem to jeszcze to trwa o wiele dłużej.
W moim przypadku jeszcze skóra zaczynała się łuszczyć i musiałem wrócić do tradycyjnego sposobu:)
Moje doświadczenia są sprzed hmm 5 lat więc może teraz robią lepsze itp. bajery.
Ale nie da się ukryć, że wywaliłem około 400-500zł w błoto:)
Zdrowia!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Do golenia uzywam maszynki wilcinsona (nie chce mi sie sprawdzac pisowni ) z 4 ostrzami, a wklady wymieniam co 2 miesiace i problem z glowy :-) Zadna inna nie goli na tyle dokladnie, co ta ktora posiadam. Choc wklady sa nadal dosc drogie....3 wklady kosztuja ok. 40 zeta, ale starczaja na ok. pol roku, wiec nie jest to cholendarny wydatek :wink:
Napisano Ponad rok temu
Itosu---> to też zależy czy masz twardy bardzo zarost, czy nie. Jak chcesz dokładnego golenia, a masz gęsty i twardy zarost, to lepiej nie oszczędzaj na golarce i nie kupuj byle gówna za stówkę, bo będziesz zawiedziony. Ale generalnie nigdy golarka nie ogoli tak dokładnie jak maszynka.
Ale ja mogę przeboleć mniejszą dokładność w zamian za większą wygodę i brak zacięć i podrażnień, bo niestety przy standardowych maszynkach to się zacinałem, albo miałem takie podrażnienia na szyi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Uzywacie jednorazowek wiecej niz jeden raz to wam zazdroszcze ja moge tylko raz i to tez jak zarost jest juz troche dluzszy.
kryzys jest
BTW jak dziala taka golarka na nieco dluzszym takim 3-dniowym zaroscie
Poza tym jednorazowkami i tak musze golic sie pod wlos bo z wlosem ch.... ogole
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Blue II tez probowalem
Wilkinsony też juz przerabiałem
Ostre są ale gdybym miał zmieniać po jednym razie na nową to bym zbańczył.
Napisano Ponad rok temu
super twardy raczej nie. moze delikatnie twardszy niz srednia..
..klasa?
Na dłuższym zaroście golarka działa lipnie (przynajmniej moja, kiedyś każda tak miała). Ale golarki mają trymery, więc można przyciąć trymerem jak się da, a potem objechać golarką. Ja tak robię.
Napisano Ponad rok temu
poza tym...
...golenie sie jest spoko 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na twardszy zarost lepiej golarki Brauna z 3 ostrzami, na lzejszy mozna Phillipsa z 2 (ja akurat taka mam od 2 lat i zdecydowanie polecam).
Golenie calej facjaty rano zajmuje mi jakies 1,5 minuty ;-)
Pozdro,
Sus
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pytanie o wiosło hantlą
- Ponad rok temu
-
propozycje cwiczen do treningu HIIT
- Ponad rok temu
-