kręgozmyk l5-s1 - i co dalej
Napisano Ponad rok temu
Mam takie pytanko czy któryś z budowiczów ma coś podobnego i dalej może sobie te wschodnie systemy ekspresji ruchem ćwiczyć, czy pozostaje już na kołek odwiesić plecionkę? Jeżeli dalej ćwiczycie, to czy wykonujecie dodatkową profilaktykę/ćwiczenia?
Oczywiście wiem że zalezy od miejsca, nasilenia bóli i stopnia dewiacji od normy, ale potrzebuję pocieszenia nawet mi skłamcie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie czekaj z tym ...
Napisano Ponad rok temu
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak w opisie tomografii nie masz napisane : ,,modeluje rdzeń kręgowy,, to wszystko jest OK i się nie przejmuj :wink:
:?
To znaczy że nie masz stanu kwalifikującego na natychmiastową operację ale czy wszystko jest ok raczej pytanie do lekarza który będzie oglądał wynik.
Napisano Ponad rok temu
Badanie kręgosłupa lędźwiowego Th10-S1. Trzony kręgów Th10,Th11,Th12,L1,L2,L3 - klinowato zniekształcone, z obniżeniem przednich wysokości trzonów, o nierównych, rozfragmentowanych blaszkach granicznych, wpuklających się w obręb trzonów (przepukliny dotrzonowe) - guzki Schmorla. Cechy choroby Scheuermanna.
Tyłozmyk trzonu kręgu L-5 ok. 4-5mm. Cechy uwypukliny krążka międzykręgowego L5/S1.
Pozostałe krążki międzykręgowe objęte badaniem bez cech wypuklin i przepuklin dokanałowych.
Zmiany zwyrodnieniowe w stawach międzykręgowych Th10-L3
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Plan siłowy do oceny i prośba o kilka porad
- Ponad rok temu
-
Siłownia + sw, pewnie już było ale sally jest uparta.
- Ponad rok temu
-
Przepuklina brzuszna a treningi...
- Ponad rok temu
-
problemy ze stawem biodrowym
- Ponad rok temu
-
Three-Way Dumbbell Swing
- Ponad rok temu
-
Poszukuje książki i polecam ..