GRAPLING KONFRONTACJA 2009
Napisano Ponad rok temu
Już nie dużo do zawodów, jakieś tam przygotowania zakończone, teraz tylko czekać ...
A jako że to moje pierwsze grapplingowe zawody to nie mogę się już doczekać, wczoraj zasnąć nie mogłem bo myślałem co i jak Najgorzej jak pojadę i przegram pierwszą walkę, to będzie klaps
A właśnie, jakim system zawodów będzie, turniejowy, repasaże ?
Napisano Ponad rok temu
Do tego będzie można kupić świetne koszulki, stworzone specjalnie na zawody... po prostu mucha nie siada, niesamowity wzór
Założę się że cena też będzie niesamowita
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli zwykły t-shirt to cena 20 - 40 zł, więcej nie dam na pewno (bo mieć nie będę )
Jeszcze odnośnie zawodów, czy w razie czego jest możliwość ponownego wejścia na wagę ?
Czy będą dozwolone tak zwane "slicery" i gilotyny ?
Napisano Ponad rok temu
Jak z tym moim siadaniem na tylku?
W dogrywce rozstrzygac będzie rzut lub obalenie, jeśli jesteś dobry w parterze masz 5minut na to żeby to udowodnić.. ...
Jak bedziesz uciekał na dupe w dogrywce sędzia Cię ukarze przyznając punkt przeciwnikowi.
Generalnie chodzi o szybkie rozstrzygnięcie tak by sędzia nie musiał sam podejmować oceny kto był lepszy.
Jeśli jeden z drugim w ciągu pięciu minut nie potrafi przeprowadzić akcji to jaka jest szansa czy gwarancja, że przeprowadzi ją w dogrywce ?
Jeśli jeden drugiego rzuci lub obali w dogrywce to chociaż tym będzie lepszy..i będzie można na niego wskazać jako lepszego...
Napisano Ponad rok temu
A właśnie, jakim system zawodów będzie, turniejowy, repasaże ?
W zależności ile będzie ludzi ...a ile będzie nie mam pojęcia
Napisano Ponad rok temu
....czy w razie czego jest możliwość ponownego wejścia na wagę ?
Czy będą dozwolone tak zwane "slicery" i gilotyny ?
Jeśłi chodzi Ci o zważenie się i dorabianie na szybko wagi to można pod warunkiem, że dasz rade się ostatecznie zważyć przed końcem czasu przewidzianego na wage.
W kategoriach wagowo wyższych od swojej można startować jak ktoś się czuje na siłach- oczywiście nie można odwrotnie :roll:
Slicery są dozwolone gilotyny nie ! Ze względu na wysokie pradopodobieństwo odniesienia kontuzji....i często problemu stwierdzenia czy rozróżnienia (w ocenie przez sędziego) duszenia od dźwigni na kręgosłup. - Bezpieczeństwo Priorytetem !.
Po prostu nie chcielibyśmy żeby po zawodach 30% musiało kończyć kariere albo chodzić w gorsetach przez pół roku.
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Ps Cinoslaw dorobiliśmy dzisiaj dodatkowy zamienny grawer na twój puchar z kat -60kg na Kat Open na wszelki wypadek... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
10. DOGRYWKA TRWA DO PIERWSZEGO SPROWADZENIA DO PARTERU ( TEN KTO WYKONA OBLAENIE LUB RZUT WYGRYWA)
Z tego wynika ze w punktach mozna miec nawet -10 czy -100 bo i tak trwa walka do pierwszego obalenia
Napisano Ponad rok temu
I czy można startować z ochraniaczami na uszy ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Yy ok, siadanie na dupie zabronione, rozumiem. Jak rozumiem - wciaganie do gardy tak samo, tak?
Pozdro
Za rzuty i obalenia nie ma punktów w czasie regulaminowym.!
Zgodzisz się chyba, że style graplingowe to nie tylko walka na ziemi ?
Więc ... jest to ukłon w strone tych którzy nie potrafią rzucać...
Pisałem już, że walke możesz zacząć od położenia się na glebie w dowolny sposób. Możesz nawet stanąć na rękach jak będziesz miał taką strategie ..
Ale w chwili gdy regulaminowy czas dobiegnie końca i ani ty ani twój przeciwnik nie przeoprwadziliście żadnej udanej akcji czy nie zdobędzie żadnego punktu (-bo np przytulicie się do siebie i będziecie leżeć przez 5minut w swych objęciach)- wtedy po skończonym czasie mamy zarządzić dogrywke w której będziecie się obejmować przez kolejne 5-10-15 minut ?
Taki przepis jest po to żeby poniekąd wymuszać aktywną walke a nie leżenie i czekanie aż drugi się zmęczy albo zaśnie... i żeby sędzia nie musiał drukować wyssanych z palca wyników.
Chłopie albo umiesz walczyć w parterze albo nie umiesz ? Jak umiesz to zakładam, że w 5 minut będziesz w stanie chociaż zdobyć punkt za utrzymanie 10sekund przeciwnika w trzymaniu.
W dogrywce zasada jest prosta kto kogo pierwszy wywróci ten wygrywa.
Jak będziesz unikał i uciekał kładąc się na ziemi żeby czasem Cię ktoś nie rzucił to najwyraźniej znaczyć dla sędziego będzie, że nie chcesz już dalej walczyć...
Cały regulaminowy czas byłeś pasywny a w dogrywce uciekasz od podjęcia walki jak to traktować ? Brak umiejętności ?
Co ma sędzia zrobić powiedzieć w dogrywce, że Ty nie umiesz rzucać a tamten umie to dogrywki nie będzie -i żeby było sprawiedliwie to On rzuci monetą kto jest lepszy ?
Napisano Ponad rok temu
Bo za chwile zaczną padać pytania co bedzie w sytuacji kiedy jeden będzie przegrywał wysoko na punkty a przed końcem regulaminowego czasu na drugiego spadnie jupiter :roll:
Co do pytań o starty w różnych kategoriach jednocześnie to dowiecie się na miejscu ...bo nie wiem ile będzie ludzi...
Dodatkowej kategori Open nie będzie.
Chyba, że w którejś z wag nie będzie obsady to wtedy ta kategoria zmienia się w Open a Puchar zmienia grawer.
Napisano Ponad rok temu
Obiecuje ze jest to moje OSTATNIE pytanie: Jak w dogrywce jest traktowana latajaca balacha lub latajacy trojkat? Co jesli przeciwnik odklepie zawodnikowi robiacemu technike oraz co jesli zawodnikowi technika nie wyjdzie no i przez ta probe wyladuje na plecach?
Pozdro, no offence i stoickiego spokoju zycze
Edit:
A no to skoro musisz leciec to trudno, mniejsza z tym.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
.... Jak w dogrywce jest traktowana latajaca balacha lub latajacy trojkat? Co jesli przeciwnik odklepie zawodnikowi robiacemu technike oraz co jesli zawodnikowi technika nie wyjdzie no i przez ta probe wyladuje na plecach?
Jak założysz latającą dźwignie to wygrywasz.
Jak gość Ci odklepie w sójce to też wygrywasz.
Jak upadniesz sam na mate po nie udanej akcji a nie będzie to akcja skontrowana to nic się nie dzieje sędzia przerywa i zaczynacie od nowa.
Wydaje mi się, że takie rzeczy są oczywiste.
Cinoslaw - To moj kolega bedzie walczyl w twojej kategorii, nie ja. On tez najczesciej konczy walki przed czasem
A z czystej ludzkiej ciekawości w jakiej ty będziesz wadze ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Puchar Polski w Grapplingu
- Ponad rok temu
-
Szkoleniówki...
- Ponad rok temu
-
Pomocy
- Ponad rok temu
-
Otwarcie Filii Łódzkiej United Gym - kwiecień 2009 !!!!
- Ponad rok temu
-
Gracie Barra Łódź - grupy początkujące - kwiecień 2009
- Ponad rok temu
-
Czy nie pora na nastepną dywizję?
- Ponad rok temu
-
Kolejny czarny pas w Polsce :)
- Ponad rok temu
-
BJJ Kielce - pare pytań