tak wynika z przepisów wedle których rozgrywane są zawody BJJ.
start w kategorii odpowiedniej do posiadanego pasa tez jest przepisem BJJ
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no cóż, w takim razie jak ktoś ma biały pasek a nie jeździ na seminaria/obozy i z tego względu zostaje z białym pomimo, że poziomem już dawno poszedł do przodu...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no cóż, w takim razie jak ktoś ma biały pasek a nie jeździ na seminaria/obozy i z tego względu zostaje z białym pomimo, że poziomem już dawno poszedł do przodu...
Ale taka osoba ma chyba swojego trenera? ćwiczy w jakimś klubie? wiec skoro ktoś ma biały pas i jest zajebistym zawodnikiem, który leje wszystkich w klubie i na zawodach a trener nie daje mu wyższego stopnia to chyba najwyższy czas zmienić trenera.
Napisano Ponad rok temu
Nie, nie każdy klub w Polsce ma czarny pasek jako trenera i nie każdy trener może nadawać paski.no cóż, w takim razie jak ktoś ma biały pasek a nie jeździ na seminaria/obozy i z tego względu zostaje z białym pomimo, że poziomem już dawno poszedł do przodu...
Ale taka osoba ma chyba swojego trenera? ćwiczy w jakimś klubie? wiec skoro ktoś ma biały pas i jest zajebistym zawodnikiem, który leje wszystkich w klubie i na zawodach a trener nie daje mu wyższego stopnia to chyba najwyższy czas zmienić trenera.
Napisano Ponad rok temu
czy w przepisach jest zapis mówiący dosłownie o ZAKAZIE walk w wyższej dywizji ?
jeśli tak to przepisy BJJ nie idą w parze z duchem sportu.
poza tym co w takim razie z uregulowaniem startów zawodników z czanrymi pasami w judo, którzy są 'białasami' w BJJ ?
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Nie, nie każdy klub w Polsce ma czarny pasek jako trenera i nie każdy trener może nadawać paski.no cóż, w takim razie jak ktoś ma biały pasek a nie jeździ na seminaria/obozy i z tego względu zostaje z białym pomimo, że poziomem już dawno poszedł do przodu...
Napisano Ponad rok temu
hehe... piszesz jakby BJJ było sportem narodowym Polaków, i klubów było tysiące.
poza tym nie wiem skąd nagle w BJJ to przekleństwo 'koloru', zarezerwowane dla bardziej tradycyjnych i uduchowionych SW.
dobrze wiemy że paski są przyznawane uznaniowo. jeden dostaje za frekwencje i staż, drugi za wyniki w zawodach, trzeci bo wypada, a czwarty bo załatwił sprzęt na siłownie. są też zawodnicy, dla których kolor materiału, którym przewiązuje się kimono, ma znaczenie drugorzędne i dlaczego tacy zawodnicy mają być dyskryminowani przez asportowy przepis.
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i tu pytanie, które zawsze jest zadawane w takiej sytuacji: czy mamy robić coś tylko dlatego, że tak robią Brazylijczycy?Ani na mistrzostwach świata ani europy nie można startować w wyższej kategori
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Puchar Polski będą zawodami oficjalnymi i robionymi według przepisów światowych federacji.
Napisano Ponad rok temu
i tu pytanie, które zawsze jest zadawane w takiej sytuacji: czy mamy robić coś tylko dlatego, że tak robią Brazylijczycy?
Ani na mistrzostwach świata ani europy nie można startować w wyższej kategori
podobnie było ze startami "czarnych" judoków w białych, z repasażami itd zmianami jakie pojawiały się stopniowo na krajowych zawodach.
zawody są dla ludzi przecież... OK, 2 dywizje w górę to przesada, ale czemu doświadczony biały nie może bić się w niebieskich, a niebieski w purpurach? takie zachowanie jest przecież wybitnie sportowe a decyzja powinna należeć do zawodnika i jego trenera.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ani na mistrzostwach świata ani europy nie można startować w wyższej kategori
Napisano Ponad rok temu
ehh zmierzasz w złą stronę... ja swój pasek dostałem na obozie tego lata, wcześniej jednak nie było okazji(seminaria etc.) aby to się stało więc miałem biały pasek. Na MP w białych miałem 2 miejsce, trenowałem sobie ... aż do czasu Ligi Bjj i poziom poszedł do przodu więc twoim zdaniem powinienem był startować nadal w białych pomimo, że się rozwinąłem i pomimo, że de facto na lidze i pp skończyłem na podium? :roll:
Dopiero tego lata dostałem niebieski na obozie, jednak jeśli coś by mi wypadło i bym nie mógł jechać to nadal bym niebieskiego nie miał... i co, kolejne mp w białych, tak?
Napisano Ponad rok temu
naturalnie, tak też było ale poprostu nie rozumiem tego ciągłego pieprzenia jak koń z klapkami na oczach, że jak masz biały to walczysz w białych i koniecehh zmierzasz w złą stronę... ja swój pasek dostałem na obozie tego lata, wcześniej jednak nie było okazji(seminaria etc.) aby to się stało więc miałem biały pasek. Na MP w białych miałem 2 miejsce, trenowałem sobie ... aż do czasu Ligi Bjj i poziom poszedł do przodu więc twoim zdaniem powinienem był startować nadal w białych pomimo, że się rozwinąłem i pomimo, że de facto na lidze i pp skończyłem na podium? :roll:
o to powinieneś zapytać swojego trenera
no ale kto by go wręczył? zasada jest taka, że stopnie nadaje tylko czarny pasek ; ]Dopiero tego lata dostałem niebieski na obozie, jednak jeśli coś by mi wypadło i bym nie mógł jechać to nadal bym niebieskiego nie miał... i co, kolejne mp w białych, tak?
czy tak dużym problemem jest wręczenie paska na zawodach np. na podium? nie widzę koniczności jechania w tym celu na obóz
Napisano Ponad rok temu
w tej sytuiacji to rzeczywiście racja.Jeżeli chcemy współpracować z CBJJ i innymi organizacjami światowymi w dziedzinie BJJ musimy działać według zasad przez nich ustalonych.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu