UECHIRYU?Pytanie-pomoc!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Potwierdzam! Dla mnie, jako dla trenującego inny styl seminarium było bardzo ciekawe, tym bardziej, że Mistrz skupił się w większej części na podstawach, tłumacząc dla nas, kilku "z zewnątrz" co, jak i dlaczego. Pewną trudnością było (zwłaszcza dla nas, dwóch "shorin'owców") przestawienie się na zupełnie inne sposoby wykonywania technik (np. coś, co u nas jest typowym błędem, tutaj wręcz zalecane i uzasadnione), no i... kata: piękne, ale kompletnie "z innej planety". No, może poza Sanchin, które miałem okazję "liznąć" już wcześniej.Seminarium było super. Trwało mniej więcej od 10 do 17.30 z dwiema przerwami. Mistrz zaprezentował wysoki poziom wyszkolenia oraz wspaniałą osobowość. Wszystkim polecam Uechi-ryu Karate-do u przedstawicieli tego stylu walki w Polsce.
Samo słynne utwardzanie Uechi Ryu nie było już dla mnie dużą nowością - w Kyudokan robimy prawie identyczne kote kitae i ashi kitae (może poza 2-3 technikami). Ale było fajnie! :wink:
Dziękuję Mistrzowi za cierpliwość, tłumaczenie szczegółów i otwartość na pytania. Aha, i jeszcze osobiście za zachętę do kopnięcia jodan-mawashi-geri mimo "padania na pysk" pod koniec seminarium - byłem pewien, że już nic z tego, a jednak... udało się!

Organizatorom - Zbyszkowi, Marcinowi, Basi i innym - dzięki i wyrazy uznania za przygotowanie całości. Sala w Kłomnicach - super! O obiedzie, przygotowanym przez Basię i innych, będą wspominać jeszcze długo!
 No i dzięki za atmosferę - przyjacielską, otwartą, miłą, bez dzielenia na swoich i innych. To jest karate.
  No i dzięki za atmosferę - przyjacielską, otwartą, miłą, bez dzielenia na swoich i innych. To jest karate.Z pewnością Uechi Ryu jest ciekawym stylem karate i godnym poznania. Jak już gdzie indziej napisałem - podejście inicjatorów tego stylu w Polsce i kontakt z renomowanymi mistrzami z Okinawy bardzo dobrze rokuje na przyszłość. Trzymam kciuki!
Cieszę się, że byłem i na pewno skorzystam z innych podobnych seminariów, o ile będę miał możliwość.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
 Oczywiście treningi były najlepsze. Najciekawszym był fakt braku poczucia upływającego czasu. Tak dobrze sie ćwiczyło. Wiem, że grono zainteresowanych Uechi-ryu nie będzie rosło w zastraszającym tempie ale osobiście cieszę się, że przedstawiciele Shorin-ryu, Oyama, Taekwondo już "zaglądają" na treningi i seminaria. Oznacza to umiejętność znalezienia ciekawych elementów tego stylu. Zgodzicie się ze mną?
  Oczywiście treningi były najlepsze. Najciekawszym był fakt braku poczucia upływającego czasu. Tak dobrze sie ćwiczyło. Wiem, że grono zainteresowanych Uechi-ryu nie będzie rosło w zastraszającym tempie ale osobiście cieszę się, że przedstawiciele Shorin-ryu, Oyama, Taekwondo już "zaglądają" na treningi i seminaria. Oznacza to umiejętność znalezienia ciekawych elementów tego stylu. Zgodzicie się ze mną?Żałujemy oczywiście odejścia Sensei Seiko Toyamy. Tym bardziej, iż były plany zorganizowania w niedalekiej przyszłości seminariów z Jego udziałem. Ale cóż, życie...
Tymczasem pozdrawiam (również Mariana z żoną z N. Sącza) i zapraszam zainteresowanych na treningi w Warszawie (adres na stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
 Oczywiście treningi były najlepsze. Najciekawszym był fakt braku poczucia upływającego czasu. Tak dobrze sie ćwiczyło. Wiem, że grono zainteresowanych Uechi-ryu nie będzie rosło w zastraszającym tempie ale osobiście cieszę się, że przedstawiciele Shorin-ryu, Oyama, Taekwondo już "zaglądają" na treningi i seminaria. Oznacza to umiejętność znalezienia ciekawych elementów tego stylu. Zgodzicie się ze mną?
  Oczywiście treningi były najlepsze. Najciekawszym był fakt braku poczucia upływającego czasu. Tak dobrze sie ćwiczyło. Wiem, że grono zainteresowanych Uechi-ryu nie będzie rosło w zastraszającym tempie ale osobiście cieszę się, że przedstawiciele Shorin-ryu, Oyama, Taekwondo już "zaglądają" na treningi i seminaria. Oznacza to umiejętność znalezienia ciekawych elementów tego stylu. Zgodzicie się ze mną?Żałujemy oczywiście odejścia Sensei Seiko Toyamy. Tym bardziej, iż były plany zorganizowania w niedalekiej przyszłości seminariów z Jego udziałem. Ale cóż, życie...
Tymczasem pozdrawiam (również Mariana z żoną z N. Sącza) i zapraszam zainteresowanych na treningi w Warszawie (adres na stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Bliższych informacji udziela nasz trener Sensei Zbigniew Rychlewski 2 Dan
e-mail: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników],
tel.gsm:0-606-160-325
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
 FaceBook
 FaceBook
	10 następnych tematów
- 
			 Uechi-ryu Uechi-ryu- Ponad rok temu 
- 
			 UECHI-RYU - SEMINARIUM CZĘSTOCHOWA UECHI-RYU - SEMINARIUM CZĘSTOCHOWA- Ponad rok temu 
- 
			 Jissen - Numer 4 Jissen - Numer 4- Ponad rok temu 
- 
			 RELACJA ZE ZGRUPOWANIA OKINAWAN GOJU-RYU KARATE W ŻARACH RELACJA ZE ZGRUPOWANIA OKINAWAN GOJU-RYU KARATE W ŻARACH- Ponad rok temu 
- 
			 Przejście z muay thai na karate Przejście z muay thai na karate- Ponad rok temu 
- 
			 Artur Hovhannisian Kyokushin - IKO 1 Artur Hovhannisian Kyokushin - IKO 1- Ponad rok temu 
- 
			 Knockdown Karate -> praca Knockdown Karate -> praca- Ponad rok temu 
- 
			 International Budo Association International Budo Association- Ponad rok temu 
- 
			 Jeszcze karate, czy juz herezja kickbokserska... Jeszcze karate, czy juz herezja kickbokserska...- Ponad rok temu 
- 
			 Shidokan Pułtusk Shidokan Pułtusk- Ponad rok temu