wada serca o siłownia
Napisano Ponad rok temu
po ostatniej wizycie u lekarza zostałem obarczony swiadomoscia, iz moje wadliwe genetycznie serce nie zyczy sobie nadmiernych wysilkow cięzarowych. moje marzenia o posturze zamrażarki legły w gruzach..co wiecej lekarz aby nie stać się krnąbrnym zabójcą ideii sportowych stwierdził, iż siłownia jest mimo wszystko jak najbardziej wskazana tylko bez pracy na wolnych ciezarach - tak w skrocie.
jako ze w siłownie bawie sie juz troche, bez wiekszych rezultatow, to nie chcialbym tego rzucac, planuje do czerwca wydębic od organizmu jeszcze z 5 kg aby pozniej skupic sie na ogolnorozwojowym podejsciu do sylwetki..wiem, ze nic nie zastapi dobrego treningu ze sztanga..
i tutaj pytanie do Was: jakies inne typy treningow, ktore byly by mniej inwazyjne niz trening dzielony, przyrosty bylyby mniej spektakularne i skierowane na rozwoj calego ciala?.
Przychodzi mi na mysl trening obwodowy z 60-70% ciezaru maks.
zebyscie sie nade mna zbyt nie rozczulali to dodam ,ze wspomniana wada nie jest zbyt groźna i mozna bez problemu z nia żyć. Bardziej mi to koliduje w tryb zycia muzyka rockowego ; )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
u lekarza sportowego byles?
Napisano Ponad rok temu
novo, bylem u kardiologa.
dostalem wyklad jak wyglada negatywny wplyw cwiczenia z wolnymi ciezarami czyli proste ruchy gdzie pokonujesz duzy opór, na obciazenie serca. nie wiem czy tu chodzi czysto o intensywnosc. poza tym podobno w moim przypadku nadmierna masa miesniowa jest niewskazana, gdyz intensywne ciwiczenie powoduje rozszerzenie lewej komory co poglebia wypadanie platka zastawki mitralnej.
generalnie nie podoba mi sie to wszystko, ale z organizmem nie wygram.
ale ponawiam pytanie o alternatywe dla treningu dzielonego, ktory tak czy inaczej mi sie juz znudził.
Napisano Ponad rok temu
Slava
Napisano Ponad rok temu
Slava
Napisano Ponad rok temu
Ja podzielam Twoje zdanie, że fajną opcją byłby trening obwodowy na niewielkich ciężarach.
Ale zdrowiej przede wszystkim - najpierw konsultacja ze specjalistą.
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zycze dobrych osiagow
Slava
Napisano Ponad rok temu
Perun, dzieki, w zasadzie nie zamierzam zrezygnowac z cwiczen siłowych z wolnymi ciezarami, musze je poprostu tak dawkowac lub zmodyfikowac co wraz z odpowiednim dawkowaniem potasu,wapnia i magnezu powinno wystarczyc i przynosic odpowiednie rezultaty.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wioślarz magnetyczny.
- Ponad rok temu
-
Dyskusja
- Ponad rok temu
-
Dieta paleo