Zdrowy / Niezdrowy szpagat
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
niestety wiedza o tym jak to robić poprawnie to ogromna rzadkość
edit. aaa napisze w koncu ten artykuł o rozciąganiu ja zawsze cierpię na chroniczny brak czasu
Napisano Ponad rok temu
W klubie mam kolege ktory zawsze byl gibki. Nie poswiecal duzej uwagi rozciaganiu a zawsze mogl zrobic ( i robi do dzisiaj ) szpagat. Tylko ze jego okrezne na glowe mozna zablokowac jedna reka i tylko sie usmiechnac.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
(w MT lepiej sobie radzą niż nasi).
jakos angole mi sie z mt nie kojarza, wogole angole z walką mi sie nie kojarzą , zreszta lepiej zeby sie tym wogole nie zajmowali z tego co piszesz
Napisano Ponad rok temu
-najlepsi bokserzy amatorscy i karatecy sportowi na kontynencie (jeżeli chodzi o przygotowanie techniczne)(w MT lepiej sobie radzą niż nasi).
jakos angole mi sie z mt nie kojarza, wogole angole z walką mi sie nie kojarzą , zreszta lepiej zeby sie tym wogole nie zajmowali z tego co piszesz
Czy uważasz, że szpagaty są nieodzowne do osiągnięć w sportach walki (kopanych) ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
-Sally absolutnie nie siedzę w temacie MT(niestety), posłużyłem się opiniami dwóch znanych mi trenerów ( z dwóch klubów). Mieszkali oni przez wiele lat w Tajlandii i tam trenowali (jak chcesz to popytam się o szczegóły).nie sa nieodzowne, ale sie przydają, jezeli ktoś zna sie na rozciąganiu jak robic to poprawnie sa zdrowe, ale jak piszesz ze pompki tez sa niezdrowe (z mojej strony to by zart) to juz wogole jest śmiechu warte. Angole raczej nie reprezentują wysokiego pozimu w sztukach walki, piszesz o MT, podaj jakies nazwisko,mnie nic się nie kojarzy
Pisałem tylko o szpagacie, rozciągamy się intensywnie , ale inaczej.
Chodziło o pompki na pięściach (zrozumiałem żart :wink: ), które przy "miękkich" kościach powodują zniekształcenia i zwyrodnienia :-)
4 lata temu było zarejestrowanych 18 tyś. amatorsko boksujących. Sale bokserskie (gym)poznaje się po tym, że przed drzwiami trenuje część ludzi, bo się nie mieszczą (niestety w kick-boxerskich panują olbrzymie pustki )
-ide do pracy, dobranoc
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Problemem było ustalenie ile to jest "kilku":
Michael Blood
David Wilson
Mark Russel (ci są z MT)
Teraz "ogólnie"
Dean Sugdens
Andy Howson
David Haye
Jason Booth
Ryan Hamer
(i podobno w przyszłym tygodniu Karen Dews)
Mam nadzieje, że nic nie pokręciłem i że odnajdą się w internecie (może ich zmyśliłem )
-pozdrawiam i mam nadzieje, że docenisz mój trud
Jersey
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Taśmy
- Ponad rok temu
-
Ćwiczenia na drążku?