Gala XFS 2 - 7 lutego 2009 - Poznań
Napisano Ponad rok temu
Miejsce Hala CR AWF Poznań, ul. Droga Dębińska 10 c
Godz. Wydarzenie
19.00 Rozpoczęcie Gali
19.20 Walka pokazowa
K-1, 75 kg Radosław Demczur (Samolewski Team Poznań) vs Damian Kachniarz (Triada Piekary Śląsk)
19.35 Walka pokazowa
MMA, 69 kg Ireneusz Mila (Strefa Walki Konin) vs Sławomir Szamota (Bastion Tychy)
19.50 Walka pokazowa
MUAY THAI, 75 kg Bartłomiej Kubiak (Wełna TEAM Kalisz) vs Robert Ślesicki (Camel Club Olsztyn)
20.15 Walka pokazowa K-1, 67 kg Mateusz Piechna (Samolewski Team Poznań) vs Daniel Adamczyk (Camel Club Olsztyn)
20.30 Walka pokazowa MMA, 77 kg Paweł Ostasz (Bastion Tychy) vs Jędrzej Kubski
(Gameness TEAM Poznań)
21.00 Walka wieczoru K-1, + 91 kg
PIOTR SAWA (Kuba Ustka) vs Michał Olaś (Warszawa)
21.20 Walka wieczoru Walka o puchar XFS MMA, + 103 kg
Przemysław Biskup (Gameness TEAM Poznań) vs Łukasz Zalewski (Gracie Barra Polska Team Draculino Łódź)
21.40 Walka wieczoru Walka o pas Zawodowego Mistrza Polski PZKBK-1, 67 kg Łukasz Szulc (Czerwony Smok Poznań) vs Piotr Kobylański (City Odtong Gdynia)
22.10 Zakończenie Gali
Napisano Ponad rok temu
Reszta walk mniej znani zawodnicy. Jedynie widziałem walkę Demczura, gdzie ładnie wygrał ale z dość przeciętnym zawodnikiem w Mielnie. Ale walk ma już kilka i większość wygranych. Ma 17 lat i wiele sukcesów przed nim. Co do MMA nie wiem bo całkowicie się nie znam. BYłem na poprzedniej imprezie i żałuje że nie pojadę na tą. Pełen profesjonalizm.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Data 7 lutego 2009
Miejsce Hala CR AWF Poznań, ul. Droga Dębińska 10 c
Godz. Wydarzenie
19.00 Rozpoczęcie Gali
19.20 Walka pokazowa
K-1, 75 kg Radosław Demczur (Samolewski Team Poznań) vs Damian Kachniarz (Triada Piekary Śląsk)
19.35 Walka pokazowa
MMA, 69 kg Ireneusz Mila (Strefa Walki Konin) vs Sławomir Szamota (Bastion Tychy)
19.50 Walka pokazowa
MUAY THAI, 75 kg Bartłomiej Kubiak (Wełna TEAM Kalisz) vs Robert Ślesicki (Camel Club Olsztyn)
20.15 Walka pokazowa K-1, 67 kg Mateusz Piechna (Samolewski Team Poznań) vs Daniel Adamczyk (Camel Club Olsztyn)
20.30 Walka pokazowa MMA, 77 kg Paweł Ostasz (Bastion Tychy) vs Jędrzej Kubski
(Gameness TEAM Poznań)
21.00 Walka wieczoru K-1, + 91 kg
PIOTR SAWA (Kuba Ustka) vs Michał Olaś (Warszawa)
21.20 Walka wieczoru Walka o puchar XFS MMA, + 103 kg
Przemysław Biskup (Gameness TEAM Poznań) vs Łukasz Zalewski (Gracie Barra Polska Team Draculino Łódź)
21.40 Walka wieczoru Walka o pas Zawodowego Mistrza Polski PZKBK-1, 67 kg Łukasz Szulc (Czerwony Smok Poznań) vs Piotr Kobylański (City Odtong Gdynia)
22.10 Zakończenie Gali
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Najwyższa pora żeby poznać.pewnie tak jest nieznam wszytskich zawodników. Walki Olasia są na necie więc mogłem ocenić Szulca Kobylanskiego znam.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
walka Adriana Zielińskiego (Olsztyn) z Bartkiem Kubiakiem (Kalisz) z Chełma (październik 08 ).
Rządek to prawdziwy wojownik od razu doszedł do siebie. Dla niego liczy się walka, nie ma że boli:)
BTW. Pisałeś, ze chciałbyś zobaczyć Filipa z czołówką kicka - miałeś taka możliwość na zeszłorocznych MP w low, dwa lata temu na gali BOTB w Warszawie, a od lat 90tych ciągle mierzył się z czołówką kicka Kwestia jest taka, ze Filip jest niestety jakoś pomijanym zawodnikiem podczas organizowania poszczególnych gal, a szkoda bo on nigdy walki nie odmawia i zasługuje na to by walczyć jako gwiazda a nie zapchajdziura.
Napisano Ponad rok temu
Wyglada to nieźle, chociaż z MT w tej walce to chyba muzyka:)
Ale to akurat mi się podoba bo jestem fanem K1 niż MTY w klinczu.
Najpierw wymienasz imprezy z kicka, a potem mówisz że w kicku go nie zapraszają. Na BOTB jego przeciwnik nie byl wysokich lotów. Walka i ewentualne zwycięstwo z Kobyłą przyniosło by mu dość dużą uwagę w PZKb. Na MP w low był w kategorii, gdzie nie było gwiazd ( najbardziej znanym był on). Mam obecnie podobną sytuację z moim zawodnikiem. Zdecydowaliśmy się na walkę z Bachorzem za tydzień bo ewentualne zwycięstwo spowoduje że zacznie w naszej organizacji PZKb ,być rozpoznawalny. Na MP w jego kategorii nie było nazwisk więc trzeba teraz udowodnić że zasługuje na tytuł. Dlatego pomimo ciekawej propozycji walki z Olasiem w Poznaniu, wybrałem Milicz. Olaś mało walczy w naszej organizacji i nie jest znany, pomimo że uważam że jest dobrym zawodnikiem zwycięstwo z nim nie było by ważnym etapem w karierze zawodniczej a jedynie dobra walka (OLaś ma niezłe ręce). Uważam że Olaś powinien zawalczyć z Myślińskiem z Piaseczna. Walka byłaby niezła, a jego ewentualne zwycięstwo byłoby ważnym etapem w karierze. Mam nadzieję że któraś ze stron doprowadzi do tej walki, bo wtedy z przyjemnością sie ją obejrzy.
Napisano Ponad rok temu
No to taki MT na regułach ISKA, się trochę różni niż to "true" MT;) Moim zdaniem bartek trochę za mało użytku jeszcze robi z rzemiosła pięściarskiego, ale myslę, ze będzie jeszcze lepiej(...)
Wyglada to nieźle, chociaż z MT w tej walce to chyba muzyka:)
(...)
Wiesz jedna jaskółka wiosny nie czyni. Zaproszenie na imprezę raz czy dwa zawodnika tej klasy jest po prostu najzwyklejszym niedocenianiem świetnego fihtera, ktory całe swoje życie poświecił temu sporotowi. Poza tym to są imprezy na przestrzeni kilku lat wiec nie ma o czym gadać.Najpierw wymienasz imprezy z kicka, a potem mówisz że w kicku go nie zapraszają. Na BOTB jego przeciwnik nie byl wysokich lotów. (...)
Co do przeciwnika z BOTB to mam zupełnie inne zdanie co do wysokości jego lotów, ale tu tez nie dojdziemy do porozumienia więc nie ma co dyskutować
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tzn mam nadzieję, ze zawodnicy zostaną bardziej docenieni niż to wygląda obecnie...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chodzi mi tylko o co innego, że np organizując galę w mieście X, organzator zdając sobe sprawę, ze jest taki a taki zwodnik, ktory walczy zawodowo, nie zaoferuje mu walki tylko ściągnie kogoś innego, kto po prostu jeszcze sobie na to nie zasłużył, bo tamten jest w takiej czy srakiej organizacji.
Oczywiście nie jest to żelazną regułą, niemniej jednak takie sytuacje są nagminne. I mówię tu ogólnie o zawodnikach, często jest tak jak mówisz albo walki zalatwi trener albo sami zawodnicy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poza tym rozumiałbym gdyby były zawodowe organizacje X i Y i każda miała swój ranking, nie uznający zawodników organizacji przeciwnej. Ale gdy szarpią się między sobą organizacje amatorskie, hamując skutecznie przy tym zawodowców, bo ten nie da temu walczyc, bo jego klub jest w drugiej grupie to po prostu ręce i nie tylko ręce opadają.
A tymczasem gala już jutro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czemu Kubski miał innego przeciwnika niż planowano?K-1: Mikołaj Pilakowski (Samolewski Team Poznań) pokonał Michała Kobylińskiego (Samolewski Team Poznań) przez decyzję 3:0
MMA: Sławomir Szamota (Bastion Tychy) pokonał Ireneusza Milę (Strefa Walki Poznań) przez decyzję 3:0
K-1: Damian Kachniarz (Samolewski Team Poznań) pokonał Remigiusza Demczura (Triada Piekary Śląskie) niejednogłośną decyzją sędziów 2:1
K-1: Daniel Adamczyk (Camel Club Poznań) pokonał Mateusza Piechnę (Samolewski Team Poznań) przez RSC w 1 rundzie
MMA: Jędrzej Kubski (Gamenness Team Poznań) pokonał Ernestasa Dapkusa (Titanas Gym Litwa) przez poddanie w 1 rundzie
K-1: Michał Olaś (Rosomak Warszawa) pokonał Damiana Trzcińskiego (FC Krakowiak Bydgoszcz) przez decyzję 3:0
MMA: Przemysław Biskup (Gamenness Team Poznań) pokonał Łukasza Zalewskiego (Gracie Barra Polska Team Draculino Łódź) przez poddanie w 1 rundzie
Walka wieczoru o tytuł Zawodowego MP PZKB w kat. 67 kg
K-1: Piotr Kobylański (Sityodtong Gdynia) pokonał Łukasza Szulca (Czerwony Smok Poznań)
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Fight Arena 17 w Kopenhadze: 04/04/2009
- Ponad rok temu
-
Muay Thai Universe zaprasza
- Ponad rok temu
-
boks dabrowa gornicza
- Ponad rok temu
-
PZMT - status?
- Ponad rok temu
-
Gorlice Fight Night - 07.02.2009
- Ponad rok temu
-
Muay Thai w wawie
- Ponad rok temu
-
Muay thai czy krav maga?
- Ponad rok temu
-
Daniel Sołtysiak w Team Mr. Perfect
- Ponad rok temu
-
Natłok informacji, bałagan i bajzel w necie.
- Ponad rok temu
-
Liga A-1 z turniejem pierwszego kroku i sparingami - relacja
- Ponad rok temu