Pompowanie, pokrzykiwanie i... chyba sie starzeje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
u mnie sie mowilo "do podbitek"Ale którego ? Do pety sie mówiło jak sie huśtałeś na huśtawkach i jak ktoś Cie "rozhuśtywał" (nie wiem jak to sie pisze) tak żeby te metalowe pręty sie obijały
a co do zachowania trenera... conajmniej smieszne. "wez teraz ty mnie kijem i bedziem kwita" xD
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kiedys slyszalem taka relacje z obozu kyokushin. Sensei wszedl na sale z kijem i kazal wykonywac kata. Przechodzil miedzy szeregami i uderzal w tego i owego "sprawdzajac napiecie miesni..."
Hehe we Wroclawiu WKKK to taka norma była. Pamietam, pozycja twardosci (phi :wink: ), komenda poszla, wykonalem, ale obrocilem glowę bo cos sie tam stalo na sali i sekunda pozniej bambusowy kij do kendo juz czulem na udzie, uderzenie bylo powiedzmy ok ale srednio mi sie podobala cala akcja. Dyscyplina w WKKK niezaleznie od grupy byla zawsze i to wymuszana siłowo, tak samo jak darmowe roznoszenie ulotek i podpisywanie jakis politycznych list. Zrezygnowalem nie przez dyscypline a przez wyzysk, ale o tym juz pisalem kiedys.
Imo w kazdej innej sekcji gdzie mialem mozliwosc cwiczyc atmosfera byla duzo lepsza i inny sposob dyscypliny.
Napisano Ponad rok temu
ale jiogoku jest zajebiste, c'nie?Imo w kazdej innej sekcji gdzie mialem mozliwosc cwiczyc atmosfera byla duzo lepsza i inny sposob dyscypliny.
Napisano Ponad rok temu
kedys tak chcial zrobic takiemu osiedloemu kozakowi on ze nie - cos tam sie poszarpali trener mial wiecej sily/umiejetnosci, kozak spierdolil - poczekal po trening z trzema tyami i dojebali ow trenerowi
jak to malolaty
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
żeby tak nie robił, po prostu trafił swój na swego. Uważam bicie swoich uczniów za
kardynalny błąd szkoleniowy, jak ktoś nie zna innych metod niż bicie i poniżanie to nie
powinien się zajmować trenerką, jest wiele innych sposobów utrzymania dyscypliny,
rozwiązania siłowe powinny być ostatecznością.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
URAZY KOLANA I KRĘGOSŁUPA W BJJ-poszukuje informacji!
- Ponad rok temu
-
Sparingpartner amator-samouk poszukiwany okolice Radzymina
- Ponad rok temu
-
Sparingi - Proszę o Pomoc!
- Ponad rok temu
-
Prędkość kopnięć
- Ponad rok temu
-
No-Touch Knockouts
- Ponad rok temu
-
qigong i dim mak
- Ponad rok temu
-
ORTOANKIETA.PL urazy k. górnej w sportach walki (NAGRODY!)
- Ponad rok temu
-
Frekwencja na treningach.
- Ponad rok temu
-
Po seminarium z Danem Inosanto
- Ponad rok temu
-
Gi wielozadaniowe
- Ponad rok temu