![Zdjęcie](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_images/FK/profile/default_large.png)
Problem z piszczelami
Napisano Ponad rok temu
Mój problem polega na tym, że moje piszczele są strasznie słabe. Nawet gdy to JA KOPIE low-kicka w udo partnera to trochę to czuje.
Znam metody takie jak wałkowanie piszczela itd, ale słyszałem, że dają o sobie znaki w przyszłości. Co do kopania w twardy worek...nie mam nawet dostępu do jakiegokolwiek worka, więc z tym tez jest ciężko. Znacie może jakieś inne sposoby na to?
Problem nr.2
Ostatnio na środku mojego prawego piszczela pojawił się, że to tak nazwę "ból". Wystarczy, że trochę przycisne to miejsce i już mne tak jakby "paraliżuje".
-Czy to może być coś poważnego?
Pozdrawiam!
Napisano Ponad rok temu
Jako młody karateka ćwiczyłem różne metody utwardzania piszczeli, kopanie w giętkie drzewa, do których mocowałem cienkie tarcze treningowe i wiele innych "mądrych zasłyszanych przez kolegów metod. Przez wiele lat nie używałem ochraniaczy nawet na sparingach w dojo...
Efekt jest taki, że moje piszczele wyglądają przerażająco. Zrobiły się na nich dziwne zmiany naczyniowe, kość ma bardzo nieregularną powierzchnię - pełno w niej górek i dołków - skutek uszkodzenia okostnej i naczyń w tym regionie. Moje piszczele ciągle wyglądają jakbym przed odbył 50 kumite bez ochraniaczy. Jedynym +, jesli mogę tak to określić jest to, że uszkodzone chyba przy okazji zostały receptory nerwowe i nie czuję bólu. Ale to też patologia.
Zalecałbym Ci powolne, naturalne ich utwardzanie w ochraniaczach ale dopiero po wizycie u chirurga.
Może być to zmiana różnego tła: zmiana naczyniowa, zapalenie naczynia krwionośnego, krwiak, guz - wszystko.
Zdrowie masz jedno drogi kolego i szanuj je bo jak sobie napytasz biedy jak ja to będzie za późno. Pozdrawiam i życzę zdrowia.. :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale chyba się nie zrozumieliśmy, ja trenuje od 5 lat z duża ilością sparingów. Dopiero od niedawna mam ten "objaw słabych piszczeli". Czy może być to spowodowane tym, że jeszcze się rozwijam i rosnę?
Napisano Ponad rok temu
Zapomniałem spytać- gdzie mogę zakupić ten lód w sprayu?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
![:D](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/biggrin.png)
Mam gdzieś artykuł na temat dostosowywania się ciała przy treningach sztuk walki. Jak znajdę to go wkleję.
Napisano Ponad rok temu
I wielkie dzięki, będę wdzięczny jeśli znajdziesz =)
Napisano Ponad rok temu
czyli co trenujecie shotokan ale nie znacie regulaminu zawodow shotokanu? czy tam byly jakies inne przepisy?,ostatnio cały nasz klub zdyskwalifikowano(łącznie ze mną) na zawodach w Berlinie, za zbyt mocny kontakt xD.
Napisano Ponad rok temu
A co do zawodów, to był to semi-contact
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam :-)
Napisano Ponad rok temu
to po co jezdzicie na zawody jak nie przestrzegacie regulaminu?http://pl.wikipedia.org/wiki/Shotokan <- my tak właśnie trenujemy, czyli tradycyjnie(czyt. twardo).
Napisano Ponad rok temu
Dodam, że z całej Polski tylko my zostaliśmy zaproszeni na te zawody.
Napisano Ponad rok temu
Semi-contact to nie full czy knockdown.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
powrotu do zdrowia zycze
Itosu
Napisano Ponad rok temu
Na początku zawsze boli. Twoje piszczele muszą się "obić". Proponuję nie stosować żadnych "specjalnych" metod. Wystarczy obijanie nóg na treningach. Potrzena Ci jest tylko cierpliwość i wytrzymałość. Po dwóch latach już nie boli ... :wink:
I tyle - jesli lekarz stwierdzi że to tylko poobijanie a nie jakiś problem z piszczelem - to musisz cierpliwie poczekać aż noga przywyknie (podobnie jak udo które lowy zbiera). Większość utwardzań to wymysły do niczego nie prowadząca poza patologiami rozwojowymi na starość.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Sei-Budokai
- Ponad rok temu
-
Kyokushin w programie LajfCzat
- Ponad rok temu
-
sztuka realnej walki edynburg
- Ponad rok temu
-
Najskuteczniejszy Styl Walki...Dlaczego???
- Ponad rok temu
-
Ewolucja Sanchin kata
- Ponad rok temu
-
¤ OTWARTE ZGRUPOWANIE SEIDO KARATE-SZCZECIN!!!
- Ponad rok temu
-
Kokoro Cup - 13 grudnia w Warszawie gala Kyokushin i K-1
- Ponad rok temu
-
Poszukuje Karategi Shureido
- Ponad rok temu
-
Kto chętny na sparring????
- Ponad rok temu
-
Puchar Polski Oyama Karate Semi-knockdown Jelenia Góra 29.11