Pytanie do "Leung Tingowców"(byłych obecnych).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wątpie żeby ktoś z LTWT ci odpowiedział, szczególnie na forum publicznym.
Ale nazbiera się troche tego: składka miesięczna, składka członkowska raz na rok, strój który w końcu musisz mieć (koszulka, spodnie, ochraniacz na klate, rekawiczki - ceny mocno przesadzone), seminaria, egzaminy, lekcje prywatne... a czasem jakiś shit który próbują ci wcisnąć jako gift, za który oczywiście trzeba zapłacić.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Trochę inaczej jest ale oczywiście ile co kosztuje nie jest tajemnicą.(ccc) Jako kontrast podam iż seminarium międzystylowe u Szuszkiewicza(W. Cheung, D. Beddar) to około 30 złotych bodajże(dwa dni minimum 7 godzin). A opłata za egzamin to zdaje się 30-50 złotych. I nikt nie robi z tego tajemnicy.
Napisano Ponad rok temu
Wtedy były to ceny: 30 euro za seminarium (2 dni) + 25 euro za każdy egzamin, w ciągu dwóch lat nazbierało się 9 stopni (od drugiego zdawane zawsze 2 naraz) + dojazdy do Warszawy + pełny strój. Oczywiście seminarium z Leung Tingiem jest droższe.
Na chwilę obecną możesz spokojnie pomnozyc te ceny razy 2.
Ja od maja 2004 ćwiczę WT dla przujemności, a za egzaminy nie płace, liczy się wiedza i umiejętności;)
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
--> belor a jak to jest dokładnie w Akademii Wing Chun Tradycyjnego?
Napisano Ponad rok temu
HA HA
Wątpie żeby ktoś z LTWT ci odpowiedział, szczególnie na forum publicznym.
Niniejszym rozwiewam wątpliwości
Aktualny cennik LTWT:
seminarium (2 dni): zwykle 50 euro, seminaria z sjio to wydatek rzędu 100 euro (+ oczywiście dojazdy, zakwaterowanie, etc.)
egzamin: 35 euro
legitymacja: 35 euro
roczna składka członkowska: 35 euro
lekcje prywatne: to już zależy od instruktora, ceny są bardzo różne
ubranko:
koszulka: 35 euro
spodnie: 15 euro
chest guard: 35 euro
Egzaminy można zdawać wtedy gdy Ci umiejętności na to pozwolą, średnio co miesiąc jest seminarium w Polsce. Na każdym można zdawać.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cieszę się że mogłem pomóc
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Wiadomo kto zbiera kaske - Norbert Maday
35 euro x 4.10 = 143.50
Prawie 150 zł za kawałek średniej jakości bawełny 8O
A ile kosztuje jej hurtowa produkcja? jakieś 30zł?
I podobnie jest z przekazywana wiedzą.
Napisano Ponad rok temu
mnie bardziej intereresuje - jaka jest roznica pomiedzy roczna skladka czlonkowska, a legitymacja ? ;-)
35 euro x 4.10 = 143.50
Prawie 150 zł za kawałek średniej jakości bawełny 8O
A ile kosztuje jej hurtowa produkcja? jakieś 30zł?
I podobnie jest z przekazywana wiedzą.
Bez przesady, to ze koszulka tyle kosztuje to nie ich wina, bo zapewne jest sprowadzana dla calej organizacji, a na zachodzie taka cena za "klubowa" koszulke to nie jest cos niezwyklego.
A z wiedza ? Znam kilku dobrych instruktorow WT... nie mozna uogolniac.
Pozdrawiam,
Sus
Napisano Ponad rok temu
Chociaż teraz może robia je na miejscu w Polsce.
Napisano Ponad rok temu
Ochraniacz na klate kosztuje niecałe 26 euro.
Poziom instruktorów jest tam również wyższy.
Napisano Ponad rok temu
mnie bardziej intereresuje - jaka jest roznica pomiedzy roczna skladka czlonkowska, a legitymacja
Legitymacja to jest taka mała czerwona książeczka którą kupujesz jednorazowo (wraz z pierwszą pieczątką), natomiast składka członkowska jest to pieczątka na kolejne lata poświadczająca że nadal jesteś członkiem organizacji.
mii, bardzo mi przykro że Ci nie przypadła do gustu polska organizacja WT, ale swoją (bezsilną) złość wyładowuj gdzie indziej. Nie pasują Ci koszta, poziom? Nie przychodź na treningi i odetnij się od WT, dlaczego tak usilnie jeździsz po wszystkich którzy trenują ten styl?
Napisano Ponad rok temu
Zamiast mówić konkretami,mierzalnymi faktami że jest np. drogo. To wrzucasz jeszcze własne,subiektywne odczucia z uporem maniaka. Wystarczyło że raz napisałaś że jest niski poziom. W tym momencie pokazujesz się jako histeryczka
Taka mała dobra rada z zakresu pr na przyszłość
Napisano Ponad rok temu
Chcesz to uczysz się tutaj lub gdzieś indziej. Takie czasy...
Jedni twierdzą : drogo więc dobrze.
Inni : wyłudzanie pieniędzy.
Wolny kraj każdy może wybrać to na co ma ochotę i zrobić ze swoimi pieniędzmi co mu się podoba.
Mają wysokie ceny, mają dużo uczniów, zarabiają kasę... przecież nikt nikomu nie broni robić tego w taki sam sposób.
Napisano Ponad rok temu
oczywiście z cala sympatia i z życzeniami Wesolych Swiat
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ależ ja byłam w błedzie, myślałam, że sztukom walki przyświecają wyższe cele, a tu przecież tylko o BIZNES (powszechnie popierany) chodzi.
Dobrze by było żeby ludzie zapisujący sie na jakies sztuki walki byli tego świadomi.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Polski Shihing WT,Vt,WC??
- Ponad rok temu
-
Pierwszy kontakt Polaka z CSW? :)
- Ponad rok temu
-
Znalazłem kilka filmików taiji