choreografia scen walki - książki, pdf'y, opracowania
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
My osobiście nie korzystamy z tutoriali, szkoleniówek itd staramy się układać na bazie naszego doświadczenia, choć przekłada się to poniekąd na treści i styl zawarty w ,,podręcznikach,,
W szkołach filmowych uczą [nie zawsze] specyfiki kręcenia, montażu, kadrowania takich scen. Leczą można tam znaleźć jedynie podstawy [które są jednak bardzo ważne]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na necie raczej nie ma czegoś takiego - bynajmnej nie spotkałem się z takimi informacjami w formie elektronicznej ... sam chętnie zobaczyłbym na coś takiego w adekwatnym wydaniu.
Można wzorować się też po części Make Off'ami z filmów gdzie można podejrzeć co nieco - lecz najlepsza jest praktyka i analiza kadrowania, montażu i charakterystyki ujęć ...
W Warszawie w PISF'ie - są prowadzone zajęcia przez Piotra Lenara odnośnie filmów akcji.
Napisano Ponad rok temu
btw. wie ktoś gdzie można zakupić szkło cukrowe, ewentualnie jak je zrobić domowymi sposobami?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
,, o pracy kaskaderów z Hong Kongu - na podstawie grupy Robina Shou...
Napisano Ponad rok temu
dzięki :wink: .Spytam w pracy skąd my bierzemy szkło cukrowe i dam znać ...
Szkoda że mały dostęp jest do tego filmu, przynajmniej ja nie mogę go znaleźć :? , a sądząc po trailerze musi być fajny i b. przydatny. Z resztą jak wiadomo Hong Kong miał, ma i pewnie będzię miał najlepszych kaskaderów na świecie, więc sam fakt przez kogo film został nakręcony mówi wiele.Jest też film dokumentalny ,,Red Trousers - The Life of the Hong Kong Stuntmen
,, o pracy kaskaderów z Hong Kongu - na podstawie grupy Robina Shou...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] To też jest całkiem fajne.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
gymnastic bodies
- Ponad rok temu
-
Loopkicks Camp Poland 23-24 sierpnia - Warszawa
- Ponad rok temu
-
Skąd to jest?
- Ponad rok temu